Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще излъжете ли за да ви вземат книжката, ако получите 300 лв

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Re: Ще излъжете ли за да ви вземат книжката, ако получите 30

ogi28b написа:
      Това, въпрос лие? Питам, защото не завършва като въпрос, а като незавършена мисъл. Обяснявам, ще пиша бавно. Целта на темата е да разбера как биха постъпили участниците в този форум в една реална ситуация, на която се натъкнах днес. Както казах - изключваме всякакви странични фактори. Това включва и висене на опашката в КАТ.
      Eдно приятелче посочи гаджето си, ходиха в кат, тя каза че е карала, ся наказателното постановление трябвало да излезе, дали ще я намерят да и вземат книжката не знам, дали ще им я даде също не знам, но при всичките тия възможности да заобиколи човек закона, не мисля че са много тия дето биха отказали 300 кинта......член 313 мисля че беше за попълване на декларация с неверни данни е трудно доказуемо(лъжесвидетелстването няма общо в случая)......
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

Коментар

Миналата година Лятото, една моя позната така направи за да отърве съпруга си, глоба 200лв. три месеца без книжка (тя и без това от години не шофира) а съпруга и си джиткаше с колата .п.с. но това е широко приета практика така че...
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Аз моята няма да си я дам защото мин. 100км на ден пеша или с друг алтернативен транспорт не ми се минават.Веднага обаче може да се направи схема с книжката на майка ми, леля ми................Има обаче и друго положение, човека който иска услугата дали заслужава помощ.

Коментар

НЕ! Въпрос на принципи!"Измамата е дребна монета и с нея нищо не можеш да купиш!"Днес правиш компромис за 300 лв., утре за 3000 и т.н. Пътят към ада е осеян с добри намерения!
            Няма начин да няма начин!

Коментар

Абсолютно не.Тоя човек утре, като кара с 30+, тъй като за 99% от тия хора това им е навик, а не инцидентно, може да убие нечие дете, майка, баща, брат... Като си вади хляба с книжката - да е мислил преди да кара с висока скорост. А това, че си вади хляба с книжката, не е причина да нарушава ЗДП. Точно за професионалните шофьори и тези на автобуси трябва да се прилагат много по-строги мерки при нарушаване на закона.batproho: това че е широкоприета и порочна практика, трябва ли да се примиряваме с нея?
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Малко по сложен ще ми е отговора.Ако се нуждая от тези пари, ако нямам нужда от книжката си [ако не ми трябва ежедневно] и ще получа 300 лева [а той си плати и глобата], да, ще го направя.Съвестта няма да сложи хляб на масата ми.На практика, не, тъй-като без книжка ще изпитам сериозни неудобства в работата си.Искам да кажа, че мотива за отказа ми е чисто практичен.
                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                www.cyxap.com

Коментар

ele написа:
                  Абсолютно не.Тоя човек утре, като кара с 30+, тъй като за 99% от тия хора това им е навик, а не инцидентно, може да убие нечие дете, майка, баща, брат...
                  Мислиш ли, че щом му е навик, за 1 месец без книжка ще се превъзпита и ще спазва ограниченията???към автора на темата - темата ти е актуална до утре! http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3586911от утре за + 30 км/ч. глобата е 200 лв. и не ти вземат книжката ако не си системен нарушител... тъй че може да актуализираш въпроса и ще получиш повече положителни отговори за онези 300 лева
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
                    Мислиш ли, че щом му е навик, за 1 месец без книжка ще се превъзпита и ще спазва ограниченията???
                    Определено не ... а и на всеки поне веднъж му се е случвало да кара с 30 км/ч в града , не се правете на чак такива ангелчета :D Има места , където 50 км/ч не са нищо , но така са сложени знаците , нищо че наоколо не минават хора .Та понеже живея в една тясна улица (двупосочна) точно до детска градина и тук минават от време на време някои състезатели с 50 км/ч , дори са предимно полицаи (улицата излиза пред полицията) , което за улицата е много . Но по закон те са прави ... дори няма табела , че има детска градина там .Иначе ако не ми трябва книжката в определения срок (понеже знаем колко се бавят за едно постановление ... ) , бих помогнал на приятел . Тук някои хора работят цял месец за по 300 лв тежък труд , а други и такава работа не могат да намерят , че няма да им дойдат добре тези пари ... Че си висял няколко часа на опашка и цял месец ще си клатиш краката не е чак такъв проблем , стига да имаш някакво свободно време разбира се ..
                    Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

donnna написа:
                      ele написа:
                      Абсолютно не.Тоя човек утре, като кара с 30+, тъй като за 99% от тия хора това им е навик, а не инцидентно, може да убие нечие дете, майка, баща, брат...
                      Мислиш ли, че щом му е навик, за 1 месец без книжка ще се превъзпита и ще спазва ограниченията???
                      Странен е начинът на мислене на българина. Цъка с език, когато някой бъде убит на пътя по нелеп начин, а в същото време е готов да "помогне" на друг потенциален убиец. Мислиш ли, че по този начин му правиш услуга... или може би му помагаш да се превъзпита и да спазва ограниченията???
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Оги, човек, който би дал 300 лв ей така, само за да си запази книжката, означава, че с тая книжка си вади хляба. Не бих отнел хляба на човек,
                        А тоя човек не трябва ли да мисли преди да нарушава закона и правилника за хляба си ????И доктора дето погуби четиригодишното дете заради немърливост при вадене на най обикновени сливици сега му отнеха за една година възможноста да работи . Е трябва ли да му се прости че с това той си е изкарвал хляба ???Скоро един пищеше по телевизията че му вземали книжката защото го хванали с 2.6 промила алкохол и след изтърпяване на наказанието не може да сия вземе защото го късат три пъти на психотекс. Третия път ходил вместо в Русе в София но и там го скъсали . Та и той мърка пред камерата че сега нямало как да изхранва семейството си без книжка . Ами да е мислил когато е пил.Така ,че не бива да има никаква прошка за никого . Кой каквото си надроби това да си сърба .Като не знаеш да караш ,като не искаш да спазваш правилници и закони то нямаш място на пътя. Защото всинца сме потърпевши от такива изпълнители .Ако и на мен не беше изкочил такъв бързак на завоя то и до ден днешен да си карам Стилото ,но той си продължи и нищо чудно и друг колега да е пострадал пак от него . Та моето мнение е категорично ,че ако ще и милион да ти предложат по добре си запази честа и достоинството.Останалото води към лоши последствия.И за лъже свидетелите би требвало да им лепнат незабавно по 10 години строг тъмничен затвор . Преди 5 години заведох дело срещу тоя който има апартамент на единия ми гараж че има теч от банята си и върви струя вода в гаража ми .Цяла година го молих да вземе мерки и той не иска . Заведох дело и го определиха за след два месеца . Отивам на първото заседание и съдийката каза че не може да даде ход на делото защото е представено медицинско че човека е ТЕЖКО БОЛЕН и лежи на легло и бил СОЦИАЛНО СЛАБ да си наеме адвокат . Идеше ми незнам какво да направя след като същия човек има две коли и фирма и в момента е на работа във фирмата си . Е тоя лекар дето е издал болничния не подлежи ли на наказание???Та такива шмекерии би следвало да се изкореняват още в началото .Само за сведение след две години нямаше как делото да не приключи съда си го осъди да ми плати обещетението и заплати разходите по делото . То от ясно по ясно но някой хора все искат да са над закона .
                        Фиат Панда 1.2 2006година
                        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

ele написа:
                          donnna написа:
                          ele написа:
                          Странен е начинът на мислене на българина. Цъка с език, когато някой бъде убит на пътя по нелеп начин, а в същото време е готов да "помогне" на друг потенциален убиец. Мислиш ли, че по този начин му правиш услуга... или може би му помагаш да се превъзпита и да спазва ограниченията???
                          искам да ми отговориш!а не като жена ми да ми отговаряш на въпроса с въпрос...п.п. и никъде не съм написал /аз специално/, че ще взема 300-та лева и ще отида в КАТ вместо някого!
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

ele написа:
                            Странен е начинът на мислене на българина. Цъка с език, когато някой бъде убит на пътя по нелеп начин, а в същото време е готов да "помогне" на друг потенциален убиец.
                            Ele, в повечето случаи, атакуват мненията ти, понеже при теб нещата са винаги само в черно и само в бяло.Сигурно можеш да мислиш, но не го правиш.Първо, не съм готов да "помогна на някого", а да помогна на себе си. Ако имам нужда от тези 300 лева, ако прехраната на семейството ми зависи от тях.Някой път нещата не са толкова прости.Предпочитам да нахраня децата си, отколкото да им бърша сълзичките от глад, но да съм с божествено чиста съвест.Спирам да пиша, тъй като почвам да се изнервям. Явно има хора, които не са били в безизходица. Все е имало някой [мама, татко] да им пълни устенцата.
                            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                            www.cyxap.com

Коментар

Malone - много правилно ! Както написах и аз, някои хора работят по цял месец за 300 лв и една такава "помощ" би им дошла добре... Ние сме автофорум и имаме нужда от колите си , затова и мислим по-различно .
                              Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

ele написа:
                                Цъка с език, когато някой бъде убит на пътя по нелеп начин, а в същото време е готов да "помогне" на друг потенциален убиец. Мислиш ли, че по този начин му правиш услуга... или може би му помагаш да се превъзпита и да спазва ограниченията???
                                Предполагам разбираш че в настоящата пътна и законова обстановка у нас, ТИ, в момента в който включиш на първа и минеш на полусъединител, си потенциален убиец......ако ще и да си единственото изключение в БГ дето спазва всеки знак, всяко ограничение, и може с чиста съмест да се окичи с званието "Най - примерен драйвер в БГ"........след като приемем този факт за изключително вероятна възможност, оттам нататък нещата са само въпрос на тълкувание, и гледна точка.....Така че е добре да се има впредвид че всеки от нас нарушава ЗДП по начин по който може да стане убиец, независимо какво цвете и пример се опитва да бъде.....а дали да изпълни условието на темата е въпрос на личен избор, това че може да помогне на друг такъв "убиец", не значи че ако не го направи, въпросния няма да си кара и без книжка.....
                                Alfa 156 2.0 TS
                                Alfa 156 20VTurbo
                                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                                Locost TF1 3.0V6

Коментар

Working...
                                X