Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще излъжете ли за да ви вземат книжката, ако получите 300 лв

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ще излъжете ли за да ви вземат книжката, ако получите 300 лв

Представете си следната ситуация - обажда ви се ваш познат, който ви предлага 300 лева чисто, за да отидете вместо него в КАТ и да декларирате, че вие сте карали определена кола на определена дата, която е заснета да се движи с превишена скорост. Така вие оставате без книжка за месец, но с 300 лева напред. За справка - нарушението е каране с превишена скорост от 31 до 40 км/ч в населено място, за което по ЗДП глобата е 150 лева и 1 месец без книжка, за точките не съм проверявал колко се отнемат. Вие не карате кола, просто имате книжка. Ще я "качите ли на трупчета" за 300 лева? Изключваме всякакви странични фактори като това дали работите или не, дали имате кредити или не и т.н.

Зa 1 месец, книжката не може да ми искара 300 лв. Да си плати 150-те лева глоба, да ми даде 300 лв да си сложа в джоба и съм там още в 6:30 на опашката.

Коментар

Ако е просто познат - не, само защото не понасям висенето в КАТ. За приятел, ако така и така не карам кола - да.
      Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Ами през този 1-месец ако ти се наложи да пътуваш с колата по спешност, тогава ко прайм . Аз не бих рискувал и да го направя, но ако ми трябват пари ще пробвам да видя .

Коментар

Това е участие в лъжесвидетелстване и подлежи на санкция.Лице придобило облага от такова деяние се наказва със затвор. Да ви не е посякъл акъла да се излъжете .
          Фиат Панда 1.2 2006година
          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Re: Ще излъжете ли за да ви вземат книжката, ако получите 30

ogi28b написа:
            Представете си следната ситуация - обажда ви се ваш познат, който ви предлага 300 лева чисто, за да отидете вместо него в КАТ и да декларирате, че вие сте карали определена кола на определена дата, която е заснета да се движи с превишена скорост. Така вие оставате без книжка за месец, но с 300 лева напред.
            Разбира се, никакви проблеми - първо доколкото знам ще трябва на мен да пишат акт, което мисля значи че няма да ми вземат книжката на място, тежеста от него ще падне, после моля да заповядат да вземат моята......изобщо на тоя етап закона и процедурите са толкова бъгави че както могат да ти го натресът както си искат, така и ти може да го правиш на воля.......естествено и в двата случая трябва да са налице редица обстоятелства, но това са подробности......Каква е целта на темата.......
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

Бих си дал книжката и за 2 месеца стига да не плащам глоба и да имам чисти 300лв Приемам офератата :P
              Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Коментар

коцев написа:
                Това е участие в лъжесвидетелстване и подлежи на санкция.Лице придобило облага от такова деяние се наказва със затвор. Да ви не е посякъл акъла да се излъжете .
                Наскоро бях свидетел по дело. Съдийката разясни, че за лъжесвидетелстване може да получиш до 5 години затовр. А аз не знам тук да има свидетелстване. Просто се иска да се декларира, че аз съм карал въпросното мпс. Не виждам второ мнение с което да се репликирам. С нашето законодателство, не виждам как ще вкарат човек в затвора за това. Още повече, че държавата си взима нейните 150лв за акта. Вече ако има странични фактори, които утежняват вината на провинилия се е друга тема. Ако приятел прецени, че неговата книжка струва повече от въпросните 450 лв, бих му помогнал. При това с чиста съвест.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                  Каква е целта на темата.......
                  Това, въпрос лие? Питам, защото не завършва като въпрос, а като незавършена мисъл. Обяснявам, ще пиша бавно. Целта на темата е да разбера как биха постъпили участниците в този форум в една реална ситуация, на която се натъкнах днес. Както казах - изключваме всякакви странични фактори. Това включва и висене на опашката в КАТ. 300 чисти лева срещу книжката за 1 месец. Сделка или не? Аз лично, ако знаех, че ако не се съглася, той наистина ще си остави книжката и ще си вземе урок - не бих му направил тази "услуга". Но тъй като ако не съм аз, той ще намери друг такъв, който и за по-малко би го направи, може би ще е по-добре аз. От друга страна - за да е заснет с 30+, то той е карал поне с 81 в града. Трябва да има някакво много, ама много основателно оправдание, за да го е направил.nightlord - в НК има един текст за деклариране на неверни данни... Само дето не съм сигурен дали там се декларира нещо, или как точно става номерът с това да ги убедиш че ти си карал колата. Едва ли е на "честна дума".

Коментар

ogi28b написа:
                    Представете си следната ситуация - обажда ви се ваш познат, който ви предлага 300 лева чисто, за да отидете вместо него в КАТ и да декларирате, че вие сте карали определена кола на определена дата, която е заснета да се движи с превишена скорост. Така вие оставате без книжка за месец, но с 300 лева напред. За справка - нарушението е каране с превишена скорост от 31 до 40 км/ч в населено място, за което по ЗДП глобата е 150 лева и 1 месец без книжка, за точките не съм проверявал колко се отнемат. Вие не карате кола, просто имате книжка. Ще я "качите ли на трупчета" за 300 лева? Изключваме всякакви странични фактори като това дали работите или не, дали имате кредити или не и т.н.
                    Ако не карам кола, просто имам книжка бих направил:1) поемане на вина вместо роднина или много добър приятел - безценно (0 лв);2) поемане на вина вместо приятел - около 300лв (примерно);3) поемане на вина вместо познат (просто познат, за който книжката му е много важна) - 3х около 300лв (примерно).Тъй като управлявам автомобил активно и нямам "заместник" - няма да го направя никога.
                    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Оги ,аз бих му взел 300 лева плюс да си плати глобата.Имам начин да го оправя срещу сумата за глобата.Така ще имам 300 лева и няма да ми вземат книжката, която ми вади много по 300 за месец.Дай го тоя да му вземем кинтите
                      MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
                      "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
                      R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Такова нещо небих направил, и за мн добър мой приятел.
                        Fiat PUNTO 1,9jtd+remap

Коментар

A всъщност огромна част от професионалните шофьори носят в себе си книжките на жени, майки, бащи и т.н. именно с такава цел.За какво й е на майка ми например, книжката, след като не се е качвала на кола от повече от 10 години (да шофира). В подобна ситуация бих я завел да декларира, че е карала тя. Бих я завел и заради познат - 300 лв са си една цяла нейна пенсия. А за приятел, бих го направил и безплатно.Аз го усещам накъде бие Оги, ама той знае че аз не съм много по спазването на законите Оги, човек, който би дал 300 лв ей така, само за да си запази книжката, означава, че с тая книжка си вади хляба. Не бих отнел хляба на човек, дори заради 30+ километра в града.Има места в градовете, където тези скорости не са нито "огромни", нито опасни. И в Ямбол има такива, и във всеки град.Най-интересният пример е северо-западната дъга на обиколното в Ямбол. Тя е така направена, че да е цица за бозаене на ушевите. В посока от Сливен към Бургас е след табелата за начало на града, т.е. ограничението е 50, а в обратна посока на същия път (не е разделен на две), отклонението към него е преди табелата за начало на града и съответно ограничението е 90. Такова малоумие не съм виждал другаде никъде, но за сметка на това много често виждам патрулка застанала точно в посоката, където би трябвало по закон да караш с 50. Вместо да се борят с неправилно паркираните из центъра автомобили...

Коментар

Баба знае 2 и 200, ама 300 не е имала??
                            Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

kik73bg написа:
                              Оги ,аз бих му взел 300 лева плюс да си плати глобата.Имам начин да го оправя срещу сумата за глобата.Така ще имам 300 лева и няма да ми вземат книжката, която ми вади много по 300 за месец.Дай го тоя да му вземем кинтите
                              Е така де - ти получаваш 300 чисто! То въпросът не е дали можеш да го оправиш. Да приемем, че не можеш. 300 лева срещу книжката. Това е. Immortal - не бия никой наникъде. Но все пак сподели, моля, какви ти бяха подозренията за биенето, ако не е тайна?

Коментар

Working...
                              X