Едно питане към разбирачите/любители на часовници (ръчни) - какво ще рече "реплика"? Аз го разбирам като менте... и как се познават (освен цената)? Харесал съм си едно Кандино, та се чудя да не ме метнат и да не разбера...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане относно часовници
Collapse
X
-
Re: Питане относно часовници
sachma написа:Едно питане към разбирачите/любители на часовници (ръчни) - какво ще рече "реплика"? Аз го разбирам като менте... и как се познават (освен цената)? Харесал съм си едно Кандино, та се чудя да не ме метнат и да не разбера...Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
-
По мое мнение това е качествено менте! :D Ако въобще такова понятие може да съществува. Ако истинският часовник ще работи 30 години, то реплика ще успее 7-8 а след това време външният и вид ще бъде, като използван 50г. Така го разбирам аз. Имам колега с такъв часовник... не се оплакал.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
абе репликата е като да ти продават москвич за мерцедес. И двете са коли, и двете вървят, и двете имат волани, ама джугана не е мерцУж в големите вериги за часовници нямало ментета, май това е начина... Е, часовникарите си ги познават кой какъв е....Ако не е нов и така ставаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Както казваше главния герой в Опасен чар, "Сега не се казва да скова кочина. Сега се казва да реализирам кочина"мисля си, че "реплика" е термин наложен от производители на ментета за залъгване на съвестта на евентуални потребители, че купуват нещо близо до оригинал и различно от менте.За най сигурно, преди покупка, бих минал през "Джулиани", "Гюлиян" "Оварас" и....... да му хвърлят едно око.Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
geo_g написа:Както казваше главния герой в Опасен чар, "Сега не се казва да скова кочина. Сега се казва да реализирам кочина"мисля си, че "реплика" е термин наложен от производители на ментета за залъгване на съвестта на евентуални потребители, че купуват нещо близо до оригинал и различно от менте.За най сигурно, преди покупка, бих минал през "Джулиани", "Гюлиян" "Оварас" и....... да му хвърлят едно око.N.Y. State of Mind
Коментар
-
Щом питаш, значи не можеш да го разпознаеш сам, освен ако не е някое супер долнопробно менте. А това, че е го купуваш от магазин прекрасно. Нали го вземаш го за истински все пак със съответните паспорти, гаранции, регстрации и т.н. Ако имаш съмнения го носиш на специлист да го погледне и ако не е наред се връщаш и им го забиваш в тъпите задници.Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
geo_g написа:Щом питаш, значи не можеш да го разпознаеш сам, освен ако не е някое супер долнопробно менте. А това, че е го купуваш от магазин прекрасно. Нали го вземаш го за истински все пак със съответните паспорти, гаранции, регстрации и т.н. Ако имаш съмнения го носиш на специлист да го погледне и ако не е наред се връщаш и им го забиваш в тъпите задници.N.Y. State of Mind
Коментар
-
Vladim написа:Добре де... за някой гепен часовник ли иде реч? Защото иначе не виждам, какво толкова се чудиш!? Ако струва от 50-400лв. е реплика, ако е на цена от 5000лв нагоре значи е оригинален! :DN.Y. State of Mind
Коментар
-
Отгоре пак се изсипаха компетентните мнения ... крааааай :D На първо време ... доста от репликите за по-евтино, слагат кварцов механизъм. Познаваш го по лекото тегло. След това ... удряш механизма в ръката силно, да се превърти колкото може пъти ... ако механизма е тежък, читав механизъм, трябва да се разтресе самият часовник.Естествено има и реплики с читав механизъм. Абе ... от реплика до реплика, разликата е огромна ... и масата купуват евтини реплики, заради което се загубиха читавите ... Виждал съм реплики на брайтлинг и вашерон константин, които са ... едно, че не можете да ги познаете, а дори самият механизъм е правен по подобие на оригинала ... Ако искаш читава реплика - разходи се до руския пазар, но ... внимавай там Из магазините, повечето реплики са най-боклучивите. Идва вече следващият вариант ... да си харесаш някой дизайнерски часовник с батерийка, който да е готин, ама да не се залъгваш, че е часовник ... я есприт, я армани, я ... не знам ... И 2 години гаранция ще ти дадат ... А към този момент, най-читавият евтин часовник за мен е Булова ... с цени започващи от около 1000 лева ... В смисъл ... т’ва е най-евтиният часовник, който си заслужава паритеFiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Както казаха по горе репликата е качествено менте,аз съм със такава реплика на Alange&Sohne оригинала струва от 5000 евро нагоре а моя 240 евро.Истинския е Swiss а на моя пише Germany.Не е кварцов а е механичен.мога и аз да си го навивам или сам като го нося.Явно има и качествени ментета тоест реплики.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар