Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане относно часовници

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане относно часовници

Едно питане към разбирачите/любители на часовници (ръчни) - какво ще рече "реплика"? Аз го разбирам като менте... и как се познават (освен цената)? Харесал съм си едно Кандино, та се чудя да не ме метнат и да не разбера...
    N.Y. State of Mind

Re: Питане относно часовници

sachma написа:
    Едно питане към разбирачите/любители на часовници (ръчни) - какво ще рече "реплика"? Аз го разбирам като менте... и как се познават (освен цената)? Харесал съм си едно Кандино, та се чудя да не ме метнат и да не разбера...
    Специално за Кандино не мисля,че има реплики(менте).От къде искаш да го вземеш?
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Да, правилно го разбираш.Реплика е новата и модерна дума за менте.Но такава тема мисля че сме обсъждали и преди.

Коментар

По мое мнение това е качествено менте! :D Ако въобще такова понятие може да съществува. Ако истинският часовник ще работи 30 години, то реплика ще успее 7-8 а след това време външният и вид ще бъде, като използван 50г. Така го разбирам аз. Имам колега с такъв часовник... не се оплакал.
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

абе репликата е като да ти продават москвич за мерцедес. И двете са коли, и двете вървят, и двете имат волани, ама джугана не е мерцУж в големите вериги за часовници нямало ментета, май това е начина... Е, часовникарите си ги познават кой какъв е....Ако не е нов и така става
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Както казваше главния герой в Опасен чар, "Сега не се казва да скова кочина. Сега се казва да реализирам кочина"мисля си, че "реплика" е термин наложен от производители на ментета за залъгване на съвестта на евентуални потребители, че купуват нещо близо до оригинал и различно от менте.За най сигурно, преди покупка, бих минал през "Джулиани", "Гюлиян" "Оварас" и....... да му хвърлят едно око.
            Lupo - The Monster
            Е83 3D

Коментар

geo_g написа:
              Както казваше главния герой в Опасен чар, "Сега не се казва да скова кочина. Сега се казва да реализирам кочина"мисля си, че "реплика" е термин наложен от производители на ментета за залъгване на съвестта на евентуални потребители, че купуват нещо близо до оригинал и различно от менте.За най сигурно, преди покупка, бих минал през "Джулиани", "Гюлиян" "Оварас" и....... да му хвърлят едно око.
              По принцип е добра идея, но нали се сещаш, че никой магазин няма да си даде часовника за оглед.. иначе съм си го мислил и това :DА как се познава репликата от ориджито?
              N.Y. State of Mind

Коментар

Щом питаш, значи не можеш да го разпознаеш сам, освен ако не е някое супер долнопробно менте. А това, че е го купуваш от магазин прекрасно. Нали го вземаш го за истински все пак със съответните паспорти, гаранции, регстрации и т.н. Ако имаш съмнения го носиш на специлист да го погледне и ако не е наред се връщаш и им го забиваш в тъпите задници.
                Lupo - The Monster
                Е83 3D

Коментар

geo_g написа:
                  Щом питаш, значи не можеш да го разпознаеш сам, освен ако не е някое супер долнопробно менте. А това, че е го купуваш от магазин прекрасно. Нали го вземаш го за истински все пак със съответните паспорти, гаранции, регстрации и т.н. Ако имаш съмнения го носиш на специлист да го погледне и ако не е наред се връщаш и им го забиваш в тъпите задници.
                  Аз че не мога - не мога да го позная.На паспорти не вярвам :D
                  N.Y. State of Mind

Коментар

с такъв съм вече година и нямам оплакване.не го пазя от нищо.стъклото е от некакво стъкло което все още несам го надрал. взех го от софия "джулиани" ул."раковски"70 за 305лв. щом имаш пари взимаи. предполагам че ще останеш доволен.
                    Fiat Brava 1,2 16 V 99г.

Коментар

Добре де... за някой гепен часовник ли иде реч? Защото иначе не виждам, какво толкова се чудиш!? Ако струва от 50-400лв. е реплика, ако е на цена от 5000лв нагоре значи е оригинален! :D
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                        Добре де... за някой гепен часовник ли иде реч? Защото иначе не виждам, какво толкова се чудиш!? Ако струва от 50-400лв. е реплика, ако е на цена от 5000лв нагоре значи е оригинален! :D
                        Не е гепан, от магазин е, ама те и там може да лъжат, знам ли... Иначе влиза в графата 50-400, ама ако ще е "реплика" по-добре някое Касио за тея пари, поне там няма реплики, дуплики и др. такива.
                        N.Y. State of Mind

Коментар

Консултирай се в часовникарския форум!
                          Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

Отгоре пак се изсипаха компетентните мнения ... крааааай :D На първо време ... доста от репликите за по-евтино, слагат кварцов механизъм. Познаваш го по лекото тегло. След това ... удряш механизма в ръката силно, да се превърти колкото може пъти ... ако механизма е тежък, читав механизъм, трябва да се разтресе самият часовник.Естествено има и реплики с читав механизъм. Абе ... от реплика до реплика, разликата е огромна ... и масата купуват евтини реплики, заради което се загубиха читавите ... Виждал съм реплики на брайтлинг и вашерон константин, които са ... едно, че не можете да ги познаете, а дори самият механизъм е правен по подобие на оригинала ... Ако искаш читава реплика - разходи се до руския пазар, но ... внимавай там Из магазините, повечето реплики са най-боклучивите. Идва вече следващият вариант ... да си харесаш някой дизайнерски часовник с батерийка, който да е готин, ама да не се залъгваш, че е часовник ... я есприт, я армани, я ... не знам ... И 2 години гаранция ще ти дадат ... А към този момент, най-читавият евтин часовник за мен е Булова ... с цени започващи от около 1000 лева ... В смисъл ... т’ва е най-евтиният часовник, който си заслужава парите
                            Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Както казаха по горе репликата е качествено менте,аз съм със такава реплика на Alange&Sohne оригинала струва от 5000 евро нагоре а моя 240 евро.Истинския е Swiss а на моя пише Germany.Не е кварцов а е механичен.мога и аз да си го навивам или сам като го нося.Явно има и качествени ментета тоест реплики.

Коментар

Working...
                              X