Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Годишен данък 2011г. !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

добре де, аз като не съм плащал данък от 3 или 4 години колко ще ми е лихвата и ще има ли някакви глоби.
    Manowar - Татко
    Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
    Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
    Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
    Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

Не ми се ще да ти отговоря, че ще ти се подкосят краката .
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

fihi написа:
        добре де, аз като не съм плащал данък от 3 или 4 години колко ще ми е лихвата и ще има ли някакви глоби.
        аз като питах че имах малък проблем със зачисляването ми казаха нещо от сорта че глобата била 20-30 лева на месец а пък 3-4x 12x20(примерно)=720 и нагоре може и да греша но на дали е помалко

Коментар

200лв.Това ми каза, човек който не го бил плащал известно време
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

И има още една тънкост ,правейки размишление по питането на колегата . Аджеба ,как е минал годишен технически преглед без да представи фактура за платен данък ??? Поне тук в Ловеч изискването е такова. И дали колегата не е минавал техническия преглед като само си е давал документите ,без да представя колата . Само гадая . Не обелвам и дума против колегата . :D :D :D

Коментар

fihi написа:
              Мисля, че освен дължимия данък, дължиш само и лихви, които не са нещо страшно. Все пак не става дума за някой лихвар, а за общината. В понеделник ще проверя и ще ти кажа със сигурност как стоят нещата. Предполагам, че колата все пак е регистрирана в данъчното? Защото ако не е, тогава със сигурност има и глоба.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

borisov написа:
                fihi написа:
                аз като питах че имах малък проблем със зачисляването ми казаха нещо от сорта че глобата била 20-30 лева на месец а пък 3-4x 12x20(примерно)=720 и нагоре може и да греша но на дали е помалко
                това е за нерегистрирана кола в даначното , глобата се налага за всеки месец от покупката до момента в който се зачисли в даначнотодано не съм подвел някой , който просто не си е плащал данъка :D

Коментар

borisov написа:
                  borisov написа:
                  fihi написа:
                  това е за нерегистрирана кола в даначното , глобата се налага за всеки месец от покупката до момента в който се зачисли в даначнотодано не съм подвел някой , който просто не си е плащал данъка :D
                  декларацията трябва да се подаде в двумесечен срок от придобиването на МПС-то. ако не се направи това, като се закъснее глобата е - При неспазване на разпоредби по този закон извън случаите по чл. 123, 124 и 125, на виновните лица се налага глоба в размер от 20 до 200 лева, а на юридическите лица и едноличните търговци - имуществена санкция в размер от 100 до 500 лева.в старата служба налагаха на физическите лица глоба от 20 до 50 лв. да няма смисъл да се обжалва, а за юридическите лица имуществена санкция от 100 лв. по същата причина...глобата няма лихви.данъка има давностен срок 5 години, ако давността не е прекъсвана. общо давността не може да е повече от 10 г. на лихвите няма глоби.колко е лихвата...ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 72 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 8 АПРИЛ 1994 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЗАКОННАТА ЛИХВА ПО ПРОСРОЧЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ В ЛЕВОВЕ И ВЪВ ВАЛУТАОбн. ДВ. бр.33 от 19 Април 1994г., изм. ДВ. бр.74 от 22 Август 1995г., изм. ДВ. бр.15 от 22 Февруари 2000г.МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТП О С Т А Н О В И:Член единствен. (1) (Предишен текст на чл. 1 - ДВ, бр. 15 от 2000 г.) Определя от 1 септември 1994 г. годишен размер на законната лихва за просрочени задължения, както следва:1. в левове - основният лихвен процент на Българската народна банка за периода плюс 10 пункта;2. в конвертируема валута - тримесечният Либор за съответния вид валута плюс 10 пункта.(2) (Нова - ДВ, бр. 15 от 2000 г.) Дневният размер на законната лихва за просрочени задължения е равен на 1/360 част от годишния размер, определен в ал. 1.
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Глоба след 2 години и 2 месеца нямало..само данъци и лихви.Един приятел получи призовка, отиде и каза, че е продал колата - искаха му само договора и му я отписаха без да плаща нищо.Относно вината. Подчертавам с много дебели черти, не съм скръндза, а никога не съм бил тарикатче... Просто ми беше писнало да плащам на гърба на някакви михлюзи (без да се обижда никой), а същевременно да си троша колата по тези пътища... Е, явно от моя вид протест файда нямаше...Но и след като платих ме хвана яд, че отидох... Пак казвам здраве да е, че ми писна от тази смешна наша държавица, където тарикатите са на почит и се набиват в очите на органите и никой, нищо не им казва, а гърбят нормалния народ, като повечето от нас.По-надолу няма да пиша, защото се познавам с част от модераторите и не искам да възбуждам спорове и обиди.Това си е само моето лично мнение!Ако вярвате в правдата, платете и вие, пък дано един ден караме по асфалт
                    A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                    e30 forever!

Коментар

А на годишния тех. преглед не ти ли искаха балежка за платен данък ?

Коментар

BEX---GT написа:
                        Глоба след 2 години и 2 месеца нямало..само данъци и лихви.Един приятел получи призовка, отиде и каза, че е продал колата - искаха му само договора и му я отписаха без да плаща нищо.
                        ЗАКОН ЗА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯГлава третаПРОИЗВОДСТВО ПО УСТАНОВЯВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ, НАЛАГАНЕ И ИЗПЪЛНЕНИЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАКАЗАНИЯРаздел IОбщи положенияЧл.33. (1) Когато за дадено деяние е възбудено наказателно преследване от органите на прокуратурата, административнонаказателно производство не се образува.(2) Когато се установи, че деянието, за което е образувано административнонаказателно производство, съставлява престъпление, производството се прекратява, а материалите се изпращат на съответния прокурор.Чл.34. (1) (изм.,ДВ,бр.89 от 1986 г., бр.102 от 1995 г.; доп.,бр.61 от 2002 г., бр.39 от 2005 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:а) нарушителят е починал;б) нарушителят е изпаднал в постоянно разстройство на съзнанието;в) това е предвидено в закон или указ.Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа и на нормативните актове по прилагането му и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.(2) (нова,ДВ,бр.12 от 1996 г.; доп.,бр.51 от 1999 г.; изм., бр.92 от 2000 г., бр.101 от 2002 г., бр.33 от 2006 г.; доп.,бр.108 от 2006 г.) За нарушение на нормативен акт, уреждащ бюджетната, финансово-стопанската и отчетната дейност по чл.32, ал.1, т.1 от Закона за държавната финансова инспекция, както и за нарушение на нормативен акт, уреждащ хазартната дейност и мерките срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на шест месеца от откриване на нарушителя или ако са изтекли повече от пет години от извършване на нарушението. В тези случаи предвидените срокове в ал.1 не се прилагат.(3) (пред.ал.2,ДВ,бр.12 от 1996 г.) Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.п.п. или там не знаят законите или са му направили хаир и е минал метър, или не им се е занимавало...[/b]
                        Fiat Punto 1.1-Синята птица
                        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

коцев написа:
                          А на годишния тех. преглед не ти ли искаха балежка за платен данък ?
                          По някаква причина И на мен не ми искаха. Никой ли не следи за тези неща... Но си я носех, наред с всички необходими документи.

Коментар

не, не ми го искаха, ама аз бях откровен и им казах, че ръчната не ми работи... (сега, след като смених всичко отзад работи супер)..казаха ми, аааа тогава ще ти струва малко повече. Казах - няма грижи, аз съм си виновен...и те така
                            A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                            e30 forever!

Коментар

Баси държавата тогава . На мен ми я взеха и нанесоха там където си пишат номера на квитацията и тогава ми я върнаха . Значи пак някой не си изпълнява задълженията и заради такива пропуски от следващата година може и да ги направят като винетките и да си ги качим по задното стъкло

Коментар

И на мен не са ми искали за проверка документ удостоверяващ дали съм си платил данъка, а си минавам преглед най-нагледно. Даже ако ми поискат не съм сигурен дали трбва да им го дам - все пак те са само един сервиз, който предлага и ГТП и надали имат право да проверяват за това.Аз минавам преглед за текущата година около 20 февруари, а си плащам данъка за текущата година - март.Всяка година януари месец си унищожавам платените документи. В този случай какво ще ми проверят, като все още не ми е платен данъка за текущата година, а аз съм унищожил разписката от предходната?
                                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Working...
                                X