Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Годишен данък 2011г. !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

chaveto написа:
    @chaveto - къде ти е регистрирана колата ? 320 множко ми се виждат за данък.
    Регистрацията ми е софийска. Данъка си го плащам в Нови Искър. Не би трябвало да има разлика между София и Нови Искър, но в БГ всичко е възможно.Не може за две неща които имат разлика само във възрастта да се плаща различно.Не може за един мотоциклет който 6 месеца ми стои на стойка в гаража да плащам повече данък....... само защото го имам и бил по скъп от един автомобил.П.С за всяко едно МПС което съм регистрирал в данъчното са ми искали фактура или някакъв друг документ в който пише каква е стойността на МПС-то. Може и от това да зависи данъка.
    Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Колега, прочети малко, виж колко сме изписали и колко хора публикуваха само в тази тема съответните текстове от ЗМДТ, от които всеки, който знае таблицата за умножение, може да пресметне данъка на колата си. Нови Искър община ли е? Питам, защото наистина не знам. Ако да - МОЖЕ да има различен данък МПС в сравнение със столична община. И никакво значение няма за данък МПС сумата, записана във фактурата или договора за покупко-продажба на автомобила. Данък МПС по сегашния закон зависи САМО от: мощност (KW), наличие на катализатор, година на производство, община, в която е регистрирано МПС-то. За едно и също МПС, произведено през една и съща година, данъкът може да варира от X до 3X в зависимост от коефициентите за киловат, които е гласувала съответната община.Коефициентите, които е гласувала дадена община, са валидни за една календарна година и се публикуват всяка година или в сайта на общината, или в средствата за масова информация.Сега ще видим как се смята данъка за твоята либра: "За либра 2.4 140к.с 320лв ако не се лъжа." Първо: няма либра 2.4 140 к.с., има 135 и 150 к.с. Да предположим, че твоята е 150 к.с = 110 KW. Попадаш в диапазона: 74-110 KW, където коефициентът е в границите 1.1-3.3 лв. за KW. Приемаме, че е и в диапазона от 5 до 14 г., т.е. умножаваме по още 1,5 . Отстъпка за катализатор няма, защото тя важи само за коли до 74 KW.И така: X*110*1.5 = 320 Следователно в твоята община коефициентът X=1,93 лв./KW . Предполагам, че грешиш и за данъка, вероятно е 330 лв. и тогава коефициентът е по-нормалното число 2 лв. за KW.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

То да беше само данъка ами и винетки и застраховки ..

Коментар

както винаги българска работа всеки, почва да се оплаква .Но и голяма част от оплакващите се могат да си позволят да карат коли над 100к.с., като голяма част от тези коли горят над 10-15 на 100 , но уви никои не се оплаква от това че дава сума 4-ри или дори 5 цифрена годишно само за гориво , а да не говорим за консумативи или ремонти. Но така е щом стане дума за пари които трябва да бъдат дадени на държавата се започва мрънкането и плюенето. Неискам да засягам никои от колегите,всеки има мнение и това е моето, а съм сигурен че има и много други колеги които са съгласни с моето

Коментар

borisov написа:
          както винаги българска работа всеки, почва да се оплаква .Но и голяма част от оплакващите се могат да си позволят да карат коли над 100к.с., като голяма част от тези коли горят над 10-15 на 100 , но уви никои не се оплаква от това че дава сума 4-ри или дори 5 цифрена годишно само за гориво , а да не говорим за консумативи или ремонти. Но така е щом стане дума за пари които трябва да бъдат дадени на държавата се започва мрънкането и плюенето. Неискам да засягам никои от колегите,всеки има мнение и това е моето, а съм сигурен че има и много други колеги които са съгласни с моето
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

borisov написа:
            просто неплащането на данъци е национален спорт...има един страхотен разказ - Андрешко, прочетете го пак... всичко е просто и ясно...
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Абе неплащането ще е до едно време . Гледам тук в Ловеч нещо нещата взеха да влизат в релси . На Нова година спипаха депутата Д.Горов пиан с 1.7 промила и му вземаха книжката . Днеска научих а и видях с очите си няколко баровци да ги возят други хора защото и на тях са им взели книжиките . По рано те бяха недосегаеми . Та и с данъците ще е така . Друг е въпроса как се използват средствата от събраните данъци и точно там трябва да си насочим цялата енергия, а не за това да се плащат ли или не .
              Фиат Панда 1.2 2006година
              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

snake написа:
                ............
                Нови Искър е община.Има либра 140 к.с или 103 kW.Хайде сега смятай отново Нямам нищо напротив (засега) да си плащам данъците, но не мога да разбера защо два автомобила който тежат еднакво.........и двата по един и същ начин увреждат пътя........... а разликата им е само в годините, и имат фантастична разлика в цената на данъка.С какво повече съм вреден с един мотоциклет от форд фиеста 1000сс че данъка да е в пъти по голям за мотоциклета.Точно за това казвам, че цялата система е объркана и това плащане на данъка за този момент за мен е глупаво........П.С на 100% съм убеден, че този който е измислил този начин за плащане си няма и никаква представа от автомобили.........Да не говорим, че за долно нанагорнище данъка е един а за горно нанагорнище е друг за едно и също МПС.

Коментар

chaveto написа:
                  Да не говорим, че за долно нанагорнище данъка е един а за горно нанагорнище е друг за едно и също МПС.
                  А тези от Долно, които живеят и работят в Горно, изхвърлят си боклуците в Горно, карат колите си в Горно, но плащат всичките си данъци в Долно? Сбъркана е системата, ама кво да правим, идват избори, ще изберем нови, току-виж - измислили по-добър закон.

Коментар

Днес бях на сесия на Общински съвет. Приемаха размера на данъците. Мен ме интересуваше друг, но да спомена, че в тая община намалиха данъка за колите от 75 до 110 KW от 1.80 на 1.15.

Коментар

chaveto написа:
                      snake написа:
                      ............
                      Нови Искър е община.Има либра 140 к.с или 103 kW.Хайде сега смятай отново
                      Направих си труда да ти обясня как се смята данъка. Вместо да ми благодариш, се правиш на интересен. Излагаш се Всъщност за какво да ми благодариш? Едва ли си прочел и разбрал какво изобщо съм написал.Проверих в Google: search "Lancia Libra 103 KW". Наистина има резултати и на първо място в резултатите е твоята ланча. Признавам, че тук явно съм сгрешил.
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

мотоциклета не плаща винетка :D ...иначе системата е злеа това че общините имат право да "пипат" данъка е голяма грешка
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Колега @snake не се правя на интересен. Знам как се смята данъка, но като цяло се опитваме да си обясним защо е объркана системата. Не може в Драгалевци да се плашат данъци по 2-3лв а от другата страна на околовръстното по 20-30-100.....лв. Данъците са объркани навсякъде. Направете си справка някой баровец в Драгалевци колко му е данъка и някой който живее в една панелка какви данъци плаща.

Коментар

chaveto написа:
                            @chaveto - къде ти е регистрирана колата ? 320 множко ми се виждат за данък.
                            Регистрацията ми е софийска. Данъка си го плащам в Нови Искър. Не би трябвало да има разлика между София и Нови Искър, но в БГ всичко е възможно.Не може за две неща които имат разлика само във възрастта да се плаща различно.Не може за един мотоциклет който 6 месеца ми стои на стойка в гаража да плащам повече данък....... само защото го имам и бил по скъп от един автомобил.П.С за всяко едно МПС което съм регистрирал в данъчното са ми искали фактура или някакъв друг документ в който пише каква е стойността на МПС-то. Може и от това да зависи данъка.
                            МЕЧТИИИИ Данъка се изчислява възоснова на годините и мощностаето какъв е закона::: 1. до 37 kW включително - от 0,34 до 1,02 лв. за 1 kW;2. над 37 kW до 55 kW включително - от 0,40 до 1,20 лв. за 1 kW;3. над 55 kW до 74 kW включително - от 0,54 до 1,62 лв. за 1 kW;4. над 74 kW до 110 kW включително - от 1,10 до 3,30 лв. за 1 kW;5. над 110 kW - от 1,23 до 3,69 лв. за 1 kW.В зависимост от годината на производство данъкът се умножава със следните коефициенти:Брой на годините от годината Коефициент на производство, включително годината на производствоНад 14 години 1 Над 5 до 14 години включително 1,5 До 5 години включително 2,8
                            КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

не помня с кого влезнахме в пререкание тук за данъците, но вече и аз съм издоен, както си трябва...200лв... за 2010.25лв първоначален30лв глоба137лв за 10 месеца (12 лихва и останалото главница)Живи и здрави..Все пак и властта трябва да има от къде да краде, защото е ясно, че инфраструктура не се гради с тези пари!!!
                              A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                              e30 forever!

Коментар

Хубаво колега пишеш , ама не намираш ли и вина в теб поне малко ? Ако си го беше платил когато трябва щеше да дадеш 137лв . Аз поне така го разбирам . Всяко нещо , всеки кеф се заплаща. Тъй, че според мен вината си е в теб .
                                Фиат Панда 1.2 2006година
                                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                                X