Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Годишен данък 2011г. !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В пункта дето ходя аз най редовно ми искат следните неща:1 големия талон2 платен данък 3 платена гражданска отговорност 4 талончето с което съм минал предната година прегледМинавам винаги август или септември ,че през тия месеци съм си закупил колите . Така че би трябвало да съм си платил годишния данък .
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

snake написа:
      fihi написа:
      добре де, аз като не съм плащал данък от 3 или 4 години колко ще ми е лихвата и ще има ли някакви глоби.
      Мисля, че освен дължимия данък, дължиш само и лихви, които не са нещо страшно. Все пак не става дума за някой лихвар, а за общината. В понеделник ще проверя и ще ти кажа със сигурност как стоят нещата. Предполагам, че колата все пак е регистрирана в данъчното? Защото ако не е, тогава със сигурност има и глоба.
      И двете ни коли са регистрирани. На бравата съм плащал два пъти год. данък(имаме я от 6г.). Мареата е регистрирана, платен е 1,5%(данък придобивка или нещо от сорта, не знам как точно се води), но не е плащан год. данък(никакъв) - когато я регистрирах отидох в края на раб. ден и се смилиха над мен и ми взеха 1,5%, но ми казаха год. данък, че мога да го платя и по-късно.
      коцев написа:
      И има още една тънкост ,правейки размишление по питането на колегата . Аджеба ,как е минал годишен технически преглед без да представи фактура за платен данък ??? Поне тук в Ловеч изискването е такова. И дали колегата не е минавал техническия преглед като само си е давал документите ,без да представя колата . Само гадая . Не обелвам и дума против колегата . :D :D :D
      И двете коли минават на технически преглед както си му е реда, не за друго, а просто искам да знам в какво състояние са. Един път ми искаха бележка за платен данък защото не носех големия талон. Като отидох на другия ден с талона изобщо не стана въпрос за данъка.
      Manowar - Татко
      Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
      Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
      Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
      Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

На ГТП искат квитанцията за платен данък само, ако не си носиш големия талон. В квитанцията пише и номера на рамата на автомобила, затова им трябва. Не са пунктовете за ГТП тези, които трябва да контролират плащането на данък МПС. Нишката се губи още при регистрацията и затова хиляди коли продължават да карат без изобщо да са регистрирани в данъчното.Др. Коцев, нали с ББ сте гъсти :D . Вземи му кажи да оправи тази работа - от КАТ документите служебно да се предвижват до данъчните служби. А междувременно и една засечка между КАТ и общините колко коли не са регистрирани в данъчното. Още министър Николай Василев преди 5-6 години обеща да се направи това...
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Точно пунктовете на ГТП трябва и те да контролират. Щом нямаш платен данък няма и преглед. Както без ГО не те пускат така и без данък няма да те пускат.Като ги задължат да вписват номера от квитанцията за платен данък....... ще се намали не плащането, най много да се измъкнеш за една година.

Коментар

Др. Коцев, нали с ББ сте гъсти . Вземи му кажи да оправи тази работа
            Още сега се заемам с тая работа но от понеделник ще ме вдигнете на рогата си защото още една аванта ще бъде прекъсната .

Коментар

коцев написа:
              Още сега се заемам с тая работа но от понеделник ще ме вдигнете на рогата си защото още една аванта ще бъде прекъсната .
              Напротив, крайно време е това да се случи. 5% се правят на тарикати, а останалите плащат. Време е тарикатите да си платят глобите от 200 лв. за това, че са "пропуснали" да регистрират колите си в данъчното и карат така с години, а освен това да им се съберат всички дължими данъци и лихви. Няколко правителства се заканват да направят това елементарно действие, програмите за засечка отдавна са готови и тествани, но явно няма желание. А да видим дали твоя човек ще го направи.

Коментар

snake написа:
                коцев написа:
                Напротив, крайно време е това да се случи. 5% се правят на тарикати, а останалите плащат. Време е тарикатите да си платят глобите от 200 лв. за това, че са "пропуснали" да регистрират колите си в данъчното и карат така с години, а освен това да им се съберат всички дължими данъци и лихви. Няколко правителства се заканват да направят това елементарно действие, програмите за засечка отдавна са готови и тествани, но явно няма желание. А да видим дали твоя човек ще го направи.
                дано дано , много хора го чакат , а много се надяват това да не се случи :D

Коментар

chaveto написа:
                  Нямам нищо напротив (засега) да си плащам данъците, но не мога да разбера защо два автомобила който тежат еднакво.........и двата по един и същ начин увреждат пътя........... а разликата им е само в годините, и имат фантастична разлика в цената на данъка.С какво повече съм вреден с един мотоциклет от форд фиеста 1000сс че данъка да е в пъти по голям за мотоциклета.
                  @chaveto: Стига бърка термините де. Данък автомобил е данък, за това, че го притежаваш, а не защото мачкаш пътя. Като не искаш да плащаш данък, винетка, ГО - продай автомобила и се качи на такси/автобус/влак. Никъде не пише "Общинска такса пътища", а си пише "Данък автомобил", данъци има по цял свят. В Канада например гражданската е на шофьора, а не на автомобила и плащаш по CAD175/тримесечие. Ако си прясно цъфнал там българин - може да ти е и CAD350/тримесечие. Ако държиш - ще попитам колко струва "стъпването" на пътя на кола в Канада.@snake: Като знам СУПА-та каква е вкисната - кой знае каква ЧОРБА ще се получи. Най-некадърният софтуер след Windows, който се ползва в ДА се нарича СУПА.
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                    @snake: Като знам СУПА-та каква е вкисната - кой знае каква ЧОРБА ще се получи. Най-некадърният софтуер след Windows, който се ползва в ДА се нарича СУПА.
                    СУПА-та няма нищо общо с местните данъци и в частност с данък МПС . Ама ти предполагам не плащаш на гише в местни данъци и такси и по тази причина не си виждал DOS-овските екрани на приложенията им - стари и надеждни .

Коментар

jenshen73 написа:
                      .......
                      Понеже виждам, че отново искаш да си най отгоре (кората на лайното) и да се правиш на интересен с линуксите където ползваш................Та къде видя, че не искам да си плащам данъците Какво общо има ГО с темата за данъците .............

Коментар

Чл. 55. (Изм. - ДВ, бр. 45 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г., изм. - ДВ, бр. 112 от 2003 г., в сила от 01.01.2004 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 106 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) (1) За леки автомобили общинският съвет определя размера на данъка с наредбата по чл. 1, ал. 2 съобразно мощността на двигателя, коригиран с коефициент в зависимост от годината на производство, както следва:1. до 37 kW включително - от 0,34 до 1,02 лв. за 1 kW;2. над 37 kW до 55 kW включително - от 0,40 до 1,20 лв. за 1 kW;3. над 55 kW до 74 kW включително - от 0,54 до 1,62 лв. за 1 kW;4. над 74 kW до 110 kW включително - от 1,10 до 3,30 лв. за 1 kW;5. над 110 kW - от 1,23 до 3,69 лв. за 1 kW.В зависимост от годината на производство данъкът се умножава със следните коефициенти:Брой на годините от годината Коефициентна производство, включително годината на производство Над 14 години 1%Над 5 до 14 години включително 1,5%До 5 години включително 2,8%Колеги законът се запазва и тази година и пак въпросните общини могат да контролират сами данъците в размер до 3 пъти в зависимост от тяхното решение за годината. На мен тази година ми излиза данък 114лв - като миналата беше 164лвМежду другото знае ли някой дали важи още отстъпката от 5% при плащане до Април месец или това отпадна тази година?

Коментар

Важи отстъпката от 5 процента . Тая година при нас има друга подробност, че вече данъка какъвто и да е той може да се плаща само на два пъти или наведнаж целия. Няма като друга година и на четири пъти да го плащаш на четири равни части .

Коментар

коцев написа:
                            Важи отстъпката от 5 процента . Тая година при нас има друга подробност, че вече данъка какъвто и да е той може да се плаща само на два пъти или наведнаж целия. Няма като друга година и на четири пъти да го плащаш на четири равни части .
                            Не съм сигурен дали е само при вас или е прието за на всякъде, но днес смятам да ходя да платя моя и ще направя запитване относно тази подробност.
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Сега токе що чух по телевизията че важи за цялата страна за на два пъти да се плати или на веднаж. До 30 Април има 5 процента отстъпка.

Коментар

Не може за един мотоциклет който 6 месеца ми стои на стойка в гаража да плащам повече данък....... само защото го имам и бил по скъп от един автомобил.днес платих за колата 21лв. за мотора 57лв.то значи е лукс да имаш и мотор
                                пунто 1,7тд

Коментар

Working...
                                X