В пункта дето ходя аз най редовно ми искат следните неща:1 големия талон2 платен данък 3 платена гражданска отговорност 4 талончето с което съм минал предната година прегледМинавам винаги август или септември ,че през тия месеци съм си закупил колите . Така че би трябвало да съм си платил годишния данък .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Годишен данък 2011г. !!!
Collapse
X
-
snake написа:fihi написа:добре де, аз като не съм плащал данък от 3 или 4 години колко ще ми е лихвата и ще има ли някакви глоби.коцев написа:И има още една тънкост ,правейки размишление по питането на колегата . Аджеба ,как е минал годишен технически преглед без да представи фактура за платен данък ??? Поне тук в Ловеч изискването е такова. И дали колегата не е минавал техническия преглед като само си е давал документите ,без да представя колата . Само гадая . Не обелвам и дума против колегата . :D :D :DManowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
На ГТП искат квитанцията за платен данък само, ако не си носиш големия талон. В квитанцията пише и номера на рамата на автомобила, затова им трябва. Не са пунктовете за ГТП тези, които трябва да контролират плащането на данък МПС. Нишката се губи още при регистрацията и затова хиляди коли продължават да карат без изобщо да са регистрирани в данъчното.Др. Коцев, нали с ББ сте гъсти :D . Вземи му кажи да оправи тази работа - от КАТ документите служебно да се предвижват до данъчните служби. А междувременно и една засечка между КАТ и общините колко коли не са регистрирани в данъчното. Още министър Николай Василев преди 5-6 години обеща да се направи това...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
коцев написа:Др. Коцев, нали с ББ сте гъсти . Вземи му кажи да оправи тази работаTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:коцев написа:Др. Коцев, нали с ББ сте гъсти . Вземи му кажи да оправи тази работа
Коментар
-
chaveto написа:Нямам нищо напротив (засега) да си плащам данъците, но не мога да разбера защо два автомобила който тежат еднакво.........и двата по един и същ начин увреждат пътя........... а разликата им е само в годините, и имат фантастична разлика в цената на данъка.С какво повече съм вреден с един мотоциклет от форд фиеста 1000сс че данъка да е в пъти по голям за мотоциклета.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:@snake: Като знам СУПА-та каква е вкисната - кой знае каква ЧОРБА ще се получи. Най-некадърният софтуер след Windows, който се ползва в ДА се нарича СУПА.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Чл. 55. (Изм. - ДВ, бр. 45 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г., изм. - ДВ, бр. 112 от 2003 г., в сила от 01.01.2004 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 106 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) (1) За леки автомобили общинският съвет определя размера на данъка с наредбата по чл. 1, ал. 2 съобразно мощността на двигателя, коригиран с коефициент в зависимост от годината на производство, както следва:1. до 37 kW включително - от 0,34 до 1,02 лв. за 1 kW;2. над 37 kW до 55 kW включително - от 0,40 до 1,20 лв. за 1 kW;3. над 55 kW до 74 kW включително - от 0,54 до 1,62 лв. за 1 kW;4. над 74 kW до 110 kW включително - от 1,10 до 3,30 лв. за 1 kW;5. над 110 kW - от 1,23 до 3,69 лв. за 1 kW.В зависимост от годината на производство данъкът се умножава със следните коефициенти:Брой на годините от годината Коефициентна производство, включително годината на производство Над 14 години 1%Над 5 до 14 години включително 1,5%До 5 години включително 2,8%Колеги законът се запазва и тази година и пак въпросните общини могат да контролират сами данъците в размер до 3 пъти в зависимост от тяхното решение за годината. На мен тази година ми излиза данък 114лв - като миналата беше 164лвМежду другото знае ли някой дали важи още отстъпката от 5% при плащане до Април месец или това отпадна тази година?
Коментар
-
коцев написа:Важи отстъпката от 5 процента . Тая година при нас има друга подробност, че вече данъка какъвто и да е той може да се плаща само на два пъти или наведнаж целия. Няма като друга година и на четири пъти да го плащаш на четири равни части .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар