Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Годишен данък 2011г. !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    NOVA написа:
    Колега за София от къде можеме да се снабдиме с подобно таблица за изчисление, ще е доста добре а темата!И следния въпрос имам годината как я смята от датата на производства в смисъл ако някой е май месец и влиза в другата графа дали да изчака до тогава или март ще му я хванат като календарна и пак влиза в другата графа!
    Годината, в която е произведена колата, се счита за първа, независимо от месеца. За твоята кола 2011-та година е година 15-та, дори да е произведена декември, а да платиш сега през март, когато реалната възраст ще е 13 г. и 3 месеца. Така както 97-ма е била година 1-ва, 98-ма - година втора, и т.н. Баща ми за Дедрата , която е 95-та - плаща за над 14 годишна кола от 2009-та.
    Значи ако съм те разбрал правилно тази година ще съм в графа над 14 години и трябва да съм по 1.00 коефициента?защото миналата си бях по 1.5... 164лв данък е бил за миналата!

Коментар

Моиа данък е 2 бири от най големите(2л.)
      LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
      ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Yavor написа:
        ivailo rachev написа:
        emzo написа:
        Нали има и намаление за катализатор, ама не ми се търси в коя наредба е.
        Да вярно ама кой да се сети
        Само за коли под 100коня ако не се лъжа...Така че ние с печките няма смисъл да се напъваме
        Не се лъжеш. Така си е. За моето 1.6 не знам колко ще ме скастрят. За 3 коня влизам в големия данък. Само знам, че под 160лв няма да е
        Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.
        Руски форум: питаш нещо и теб те питат.
        Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп.

Коментар

NOVA написа:
          Значи ако съм те разбрал правилно тази година ще съм в графа над 14 години и трябва да съм по 1.00 коефициента?защото миналата си бях по 1.5... 164лв данък е бил за миналата!
          Да, точно така. Написано си е в ЗМДТ: "Брой на годините от годината на производство, включително годината на производство" За тази би трябвало да платиш около 110 лева.

Коментар

Гледаш годината записана в талона, щото беге катаджиите едно към гьотере ги пишат.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

аз за данъка на моите 134 магарета съм се подготвил психически още преди да я взема колата... въртят ми се 240 лева некви стинки в главата п.п. на пунтото кво му плащаш - 8 лева...
              Fiat Punto 1.1-Синята птица
              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

само не мога да разбера простотията защо на новите коли им е по скъп данъка от по старите....уж по-малко вредни емисии апък повече данък...
                Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Има някаква голяма глупост с тези данъци. За миналата година на Форд Фиеста платих 7лв. Фиестата е на 20г и е към 40к.сЗа мотоциклет 250цц който е 21к.с и на 9г платих 35лв Yellow_Flash_Colorz_PDT_21 За либра 2.4 140к.с 320лв ако не се лъжа.Какво смятат и как го смятат и те не знаят

Коментар

donnna написа:
                    аз за данъка на моите 134 магарета съм се подготвил психически още преди да я взема колата... въртят ми се 240 лева некви стинки в главата
                    И на мен ми се върти нещо толкова грозно Ще плащам на 2 пъти ако може, защото иначе получавам инфаркт като нарина такива пари на държавата (общината)
                    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

gantcho написа:
                      donnna написа:
                      аз за данъка на моите 134 магарета съм се подготвил психически още преди да я взема колата... въртят ми се 240 лева некви стинки в главата
                      И на мен ми се върти нещо толкова грозно Ще плащам на 2 пъти ако може, защото иначе получавам инфаркт като нарина такива пари на държавата (общината)
                      ааааа, аз ще си платя нацяло - ще ползвам 5% отстъпка - тя отстъпката си е данъка на пунтото плюс една бира!!!
                      Fiat Punto 1.1-Синята птица
                      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

emzo написа:
                        Чл. 41. /поправка с Решение № 113 от 06.03.2008 г./ (1) За леките автомобили размера на данъка се определя съобразно мощността на двигателя, коригиран с коефициент в зависимост от годината на производство, както следва:1. до 37 kW включително - 0.43 лв. за 1 kW;2. над 37 kW до 55 kW включително - 0.50 лв. за 1 kW;3. над 55 kW до 74 kW включително - 0.68 лв. за 1 kW;4. над 74 kW до 110 kW включително - 1.38 лв. за 1 kW;5. над 110 kW - 1.54 лв. за 1 kW;
                        +
                        Чл. 55. (Изм. - ДВ, бр. 45 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г., изм. - ДВ, бр. 112 от 2003 г., в сила от 01.01.2004 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 106 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) В зависимост от годината на производство данъкът се умножава със следните коефициенти:Брой на годините от годината Коефициент на производство, включително годината на производство Над 14 години - 1 Над 5 до 14 години включително - 1,5 До 5 години включително - 2,8
                        Източник - http://www.sofiacouncil.bg/index.php...--------------
                        Либрата е 103 кв по талон. Данъка който платих миналата година беше 213.21 лв....За тази година ако си направя сметката излиза ... пак толкова @chaveto - къде ти е регистрирана колата ? 320 множко ми се виждат за данък.
                        Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

@pr_00f - и моя излиза същия за тази година.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

atom написа:
                            Yavor написа:
                            ivailo rachev написа:
                            emzo написа:
                            Нали има и намаление за катализатор, ама не ми се търси в коя наредба е.
                            Да вярно ама кой да се сети
                            Само за коли под 100коня ако не се лъжа...Така че ние с печките няма смисъл да се напъваме
                            Не се лъжеш. Така си е. За моето 1.6 не знам колко ще ме скастрят. За 3 коня влизам в големия данък. Само знам, че под 160лв няма да е
                            Колега за 1.6 (76kw) данъка за Бургас е 188.40лв.
                            Fiat Brava 1.6 16v 97г.
                            Citroen C4

Коментар

Незнам аз за ланчията платих 220 лв. миналата година.За фиата е купен през май 2010г. и до края на годината платих 24.30.Тази година незнам колко ще е.
                              първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
                              Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
                              Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

Тармъците за 2010-та браво 1.6 в Русе 183лв. и някакви стотинки , не плащам /писах я на инвалид това са грешни пари/

Коментар

Working...
                                X