Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Годишен данък 2011г. !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

100 или 105 коня няма значение защото утре като смениш колата и при положение че от съвременен двигател1.4см3 хората вадят над 100к.с. може всеки да се замисли дали е реално.мин.заплата 270лв застрахока 200лв и данък 150 250лв винетка 67 направете сметка
    STILO JTD

Коментар

хм.... на пасата ми 2.0 150 к.с в Общ. Созопол данъка му е бил 150 лв точно.Колко ли ще е тук в Бургас догодина?..??>....

Коментар

Dimo_J написа:
        хм.... на пасата ми 2.0 150 к.с в Общ. Созопол данъка му е бил 150 лв точно.
        тва не е вярно 100%150 к.с. = 110 Кв. - предполагам по конете, че колата е поне от 5 до 14 г. което прави към 165 лв. данък миннимално. ако е до 5г. - говорим за минимум над 300 лв. по сега действащия ЗМДТп.п. за Бургас - уж преди изборите кмета обеща да не вдига данъците....
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Здравейте, колеги!Ползвам отново тази тема, за да не пускам нова. Когато колата беше от 5 до 14 г. плащах по ~100 лв на година (малка община). Очаквах, когато колата вече е над 14 г, данъка да се намали, обаче той си е същия. Знам, че от 5 до 14 г коефициента е 1.5 , а сега над 14 би трябвало да е 1. Защо ли вече не започнат да умножават киловатите по 1, да не би за колите над 74 kW да не важи това правило?
          Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Колега, твоята кола е минала границата на 14-годишни коли още през 2010 година, а ти питаш 3 години по-късно? Колко си платил за 2009? Колко си платил за 2010? През 2009 колата ти е била на 14 години, а през 2010 - на 15.

Коментар

100 лв е данъка с намалението. И аз толкова плащам.
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

На моята ЛАНЧИЯ КАПА миналата година беше 330 лева.Тази годинка остаря и данъка ми е точно 200 лева. А на Бравата данъка ми падна на 23 лева от тази година.
                първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
                Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
                Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

Колеги, нещо не мога да се справя: искам да намеря къде пише размера на глобата, която се дължи за нерегистриран в двумесечния срок автомобил. Някой може ли да помогне?

Коментар

На мен ми написаха акт в община Илинден и решението беше 50 лв. Казх, че ще обжалвам, те казаха, че не може, аз им цитирах закона, че може и след кратка разправия се разделихме с добро- 20 лв.Това беше миналата година. Сега може и по-лесно да се мине, защото корупцията е на по-високо равнища. Чувал съм , че във всяка община по различен начин колят и бесят.
                    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

20лв е принципно, ама има давност 2 години, така че, ако не е регистринана 2 години няма глоба.

Коментар

ogi28b написа:
                        Колеги, нещо не мога да се справя: искам да намеря къде пише размера на глобата, която се дължи за нерегистриран в двумесечния срок автомобил. Някой може ли да помогне?
                        Аз го бях търсил и намерил - от 20лв до 200лв.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Painfall написа:
                          20лв е принципно, ама има давност 2 години, така че, ако не е регистринана 2 години няма глоба.
                          Това не е вярно!
                          Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                          Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                          Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

ogi28b написа:
                            ЗАКОН ЗА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИЧл. 127. (1) (Предишен текст на чл. 127 - ДВ, бр. 109 от 2001 г., в сила от 01.01.2002 г., изм. - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) При неспазване на разпоредби по този закон извън случаите по чл. 123, 124 и 125, на виновните лица се налага глоба в размер от 20 до 200 лева, а на юридическите лица и едноличните търговци - имуществена санкция в размер от 100 до 500 лева.ЗАКОН ЗА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯЧл. 34Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението
                            Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

steven, благодаря! Аз къде съм търсил, а то къде било... Както и да е. В случая са изминали 23 месеца от изтичането на първоначалния двумесечен срок. Това значи ли, че собственикът е в правото си да заяви отпадане на глобата по давност на основание чл. 34 от ЗАНН? Ако някой го е правил, може ли да сподели как точно е протекла процедурата по заявката за отпадане на глобата?Колега Painfall, може ли да подкрепиш твърдението с цитат от съответния закон, щом вече си го намерил, за да не го търся и аз?

Коментар

Глобата не е наложена, че да й тече давност. Но според това горе, вече не може да бъде наложена, защото е минало времето за съставяне на акт. Не съм юрист, просто обичам да чета закони
                                Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Working...
                                X