Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Срам ме е... - една тема на Мартин Карбовски

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Срам ме е... - една тема на Мартин Карбовски

...

Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 без коментар.
    Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
    Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
    VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
    VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.

Коментар

"Sad but true" - Тъжно, но истина - пееха Металика!
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Карбовски понякога ме дразни с крайностите си, но този път изразява перфектно и моите мисли по този въпрос....
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Мене пък не ме е срам.
          Fiat Ritmo 105TC
          1600cc 105к.с.

Коментар

С риск малко да позацапам темата, но и този път, както обикновено, Карбовски нищо не казва. Такива есета (или по-скоро антрефилета) мога да напиша двайсетина за ден. Въпроса е, когато се говорят такива "поетични" проказки, да се предлага нещо. Ясно е, че не можа да се предложи комплексно решение, но и само да виеме като баби-оплаквачки - полза няма. Освен това, проблема е толкова комплексен, че поредното словоблудство на някакъв журналист не върши нищо повече от това, да поддържа интереса на някаква аудитория, която като цяло е също толкова негативно настроена и неспособна да вземе друго отношение, освен да псува.Да, калпава ни е държавата, което пък логично довежда до идеята, че и ние, малко или много, сме калпав народ, но не мисля, че българите, ако се цели нещо позитивно, разбира се, имат нужда от непрестанно напомняне, че за нищо не стават и са второ качество хора. В края на краищата, именно това напомняне води до тоталното обезверяване и, както го е казал Карбовски, "оскотяване" на масите. Въпросът е, че това напомняне се практикува от десетилетия. Отделен е въпроса, дали това е целенасочена политика за профанизиране на нацията с цел по-лесното и подчиняване или просто комплекс за малоценност, предопределен от исторически реалности.Много често като довод за настоящото положение се изтъква факта на 500-годишното робство, но ако погледнем исторически ще видим, че едни от най-позитивните и прогресивни тенденции в нашето общество се проявяват точно след края на робството, което малко или много навежда на мисълта, че по онова време нацията е имала коренно различен облик. Негативизма, по мое мнение, започва да се насажда трайно в обществото някъде около 60-те - 70-те години на миналия век. В резултат на това, в наши дни трудно може да се намери човек в активна възраст, чийто мироглед да не е формиран под въздействието на тази тенденция. И резултатите са налице.В обобщение, мисля си, че вместо да изсипваме злобата, отчуждението и омразата си, по-полезно би било да се направи трезв анализ на ситуацията и да се прецени какви адекватни мерки биха могли да се предприемат, за да се промени тенденцията. Очевидно е, че едно, две или повече поколения ще останат загубени, но ако има някакъв шанс за децата ни, то той трябва да им бъде даден, а не да бъдат заливани с негативизъм и по този начин превръщани в копия на своите родители.Ох, малко се отплеснах, а и дългичко стана, но наистина ми е дошло до гуша от хора, които ми казват, че съм боклук, без дори да ме познават.
            Shit happens, sometimes...
            Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
            Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

Абсолютно съм съгласен с ivjordan на мен също ми писна от това.

Коментар

а ето как реагират румънското и българското правителства на проблемите изтъкнати в евродоклада, според висш европолитик: "В София ни казват ,,не ни унижавайте
                "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Working...
                X