Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Надписана сметка от Енергото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Надписана сметка от Енергото

Имам следния проблем: В къща, която не се обитава от началото на декември на базата на отчитането на инкасатора им на 4 декември и отчел ток за 130 лв.(платена вече), но на 4 януари явно не са засичали и във връзка с по- студеното време за декември са ми начислили старата сметка + още- сега имам писмо за 180 лв. , та ако не дойдат и на 4 февруари ще ми бухнат още 180 служебно и както подозирам ще ми отчетат реално чак на 4 март, само че 360 лв. надписани:КАК да постъпя- все пак не искам да ми прекъсват тока, но явно ЧЕЗ действат на 3 месечно отчитане??? [-(
    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Не мога да те посъветвам как да постъпиш, но след като имотът не се обитава - защо не му изключвате тока?В смисъл - изключвате (развивате) главния бушон, като се появите там го включвате.

Коментар

Първо таблото е заключено, даже и да успея(мисля че ще успея да го отключа и да запиша данните- вероятно от енергото ще се оправдаят че вече е влязло в компютрите им и ще приспадат по- късно, а както очаквам ще ми шибнат и още 200 лв. служебно като не отчетат в началото на февруари и ако не ползвам ток през годината няма как да си взема 350- 400 лв. които съм им платил авансово.. де да знам... явно тях не ги е.е дали пестя ток или въобще не ползвам...

Коментар

Пишеш жалба, но не до ЧЕЗ а до ДКЕВР. Подаваш я през центъра за обслужване на клиенти на ЧЕЗ. Докато текат проверките и дойде отговор на жалбата нямат право да ти спират тока. Разгледай тук http://gnomka.com/, пиши им на електронната поща. Въпреки че са от Варна и се занимават с ЕОН едва ли ще ти откажат помощ и консултация.

Коментар

Ясно, но за жалбата все пак трябва да отворя таблото с електромерите и да запиша и снимам показанията на електромера- утре по светло ще огледам ключалката да видя бива ли ме да я отворя- не вярвам да е секретна- по- скоро е направена да не се отваряс обикновени отверки- ще видим.

Коментар

КИМИ написа:
            Ясно, но за жалбата все пак трябва да отворя таблото с електромерите и да запиша и снимам показанията на електромера- утре по светло ще огледам ключалката да видя бива ли ме да я отворя- не вярвам да е секретна- по- скоро е направена да не се отваряс обикновени отверки- ще видим.
            Абе пич тея като ти сложиха таблото не ти ли дадоха ключове???Иначе се отварят тия табла с поглед и отвертка :D
            Bravo 1.2 16v
            Lancia Dedra 1.8 16v
            Suzuki GSXR250R

Коментар

Таблото е общо за няколко къщи и ключ имат само те.

Коментар

КИМИ написа:
                Не ти трябва да отваряш нищо. Ти пишеш, че не дължиш такива пари, а те трябва да проверят дали е така. Ще си дойдат и ще запишат показанията. На мен преди 2 години ми бяха надписали 1800 лв за един месец, подадох жалба правиха проверки - 1 месец се моткаха, извиниха се и оправиха сметката.

Коментар

stenli написа:
                  КИМИ написа:
                  Не ти трябва да отваряш нищо. Ти пишеш, че не дължиш такива пари, а те трябва да проверят дали е така. Ще си дойдат и ще запишат показанията. На мен преди 2 години ми бяха надписали 1800 лв за един месец, подадох жалба правиха проверки - 1 месец се моткаха, извиниха се и оправиха сметката.
                  А нали да не плащам тази сметка сега надписаната, или да платя и те после да ми върнат парите?И до кой точно да е жалбата?

Коментар

Ако ти си титуляр на партидата нещата стават много бързо, на нас ни бяха надписали 600 лв. преди време, и отидох и казах че има грешка, декларирах новите показания и ми върнаха парите. Също така може да звъннеш на 0700 10010 и им обясни кофти ситуацията.

Коментар

КИМИ написа:
                      stenli написа:
                      КИМИ написа:
                      А нали да не плащам тази сметка сега надписаната, или да платя и те после да ми върнат парите?И до кой точно да е жалбата?
                      Нищо не плащай. Просто подай жалба. Аз ако им бях платил тази сметка щях да ги спонсорирам за година и полвина напред.PS:По телефон тези работи не се вършат - пишеш си черно на бяло и си вземаш входящото номерче за жалбата.

Коментар

Working...
                      X