Това с датите и мен ме дразни от край време.В Румъния са на принципа от дата до дата.Едно че излиза по на сметка на държавата с печатането на едни и същи стикери,друго е че е по справедливо и за гражданите.При нас явно има далавера всяка година да се печатат различни стикери.Не намирам здрав разум в това да плащам нещо за година, а реално да го ползвам 3 месеца.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пак далавера с новите винетки
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Ами и мен ме дразни и затова на колата на жена ми няма винетка.Когато, и ако се наложи да я ползваме извън града, купувам седмична..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Immortal написа:А и никой не може да ме убеди, че ако има 2 коли, ще си ги кара сам. Ми ако на съпругата ти ѝ се наложи да ползва втората кола, докато ти си с първата на път?Или сина ти?Не говоря конкретно за Коцев, а по прицнип. Единица са хората в България, които си купуват по повече от една кола, при условие, че само един човек в семейството има книжка.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
А шофьорите на автобуси какво да правят?Че понякога са 3-ма на международните курсове. Трябва да имат 3 винетки ли? Че те както са евтини...Ганчо, по твоята логика, всеки пътник в колата също трябва да има винетка. Щото и те ползват пътищата, макар и като пътници. А и има логика де. По-натовареният автомобил повече износва пътищата
Коментар
-
Дидко , я да те жегна по една друга тема където си на обратното мнение. Относно вноските за пенсии от частните фондове . Нали правителството поиска вноските да отидат в общия кюп . Ти тогава беше върл противник твоите вноски да се ползват от други хора . :D Ами и аз сега съм против че някои си пътува всеки ден по магистралата и плаща 67лв а аз веднаж в годината я ползвам пак 67лв . Не се ли получава едно и също нещо ???
Коментар
-
Изваждаш думите от контекста. Като пътуваш веднъж по магистрала, защо ти е годишна винетка (ако приемем, че магистралата ти е "извънградско")? Ще си вземеш седмична В другия случай (караш целогодишно извън населено място): ти караш по една част на БГ, аз карам по друга част на БГ. И двамата амортизираме част от пътната мрежа. Защо ти/аз да плащаме по-малко от другия? :D Нищо лично, не искам да се заяждам. Просто исках да кажа че примера е неуместен.Stilo 1.6 16v
Коментар
-
Айде въпроса да го поставя пък по иначе . Налага ми се примерно 6 пъти в годината да ходя до София. През месец да кажем . Ако си купувам седмична винетка ще дам 60лв а ако е годишна 67лв . Комшията който всеки божи ден пътува до София и обратно че взема стока пак плаща 67лв за годината . Е кой е на кяр ??? Аз не спонсорирам ли неговото износване на пътя ?? Разбирате ли , говоря просто така не за да се заяждам за някакви си 67лв а за това че има някаква солидарност при заплащането на една и съща услуга . До тук всички ми казвате че не съм прав и аз се съгласявам, че вие сте прави . :D Обаче искам и вие да се съгласите с мен, че когато си внасяме здравните осигуровки то те отиват в общия кюп и на един лечението може да излезе и 500 хиляди лева а на друг 50 лева . Като гледам пък болшинството не сте съгласни да плащате лечението на други със своите пари и искате това дето сте внесли за здраве да си е на ваша сметка . Не се ли получава двоен аршин? Я да видя сега и вашето мнение по тоя казус.
Коментар
-
Immortal написа:А шофьорите на автобуси какво да правят?Че понякога са 3-ма на международните курсове. Трябва да имат 3 винетки ли? Че те както са евтини...Ганчо, по твоята логика, всеки пътник в колата също трябва да има винетка. Щото и те ползват пътищата, макар и като пътници. А и има логика де. По-натовареният автомобил повече износва пътищатаShe was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Добре че неси министър че на автобусите и камионите стъклата ще са като коледна елха накичени.Аз се чудя как и тая година да изкарам с една винетка апак ти за всеки водач ,да не те чуе Дянков че туку виж и това влезло в сила с задна дата.А в нашата държава винаги плащаме по няколко пъти за нещо без никой да вижда или да знае за какво,но това ние си го правим сами.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
donnna написа:ами ако днес купя годишна винетка, лепна я и утре колата стане тоталка - ко правим...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
donnna написа:ами ако днес купя годишна винетка, лепна я и утре колата стане тоталка - ко правим...
Коментар
-
Специализирана полицейска операция се провежда тази вечер на територията на Велико Търново.Това е съобщил вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".Акцията е за предотвратяването и неутрализирането на престъпна група, която се занимава с печатането на фалшиви годишни винетки за 2011 година.Министър Цветанов уточни, че операцията е започнала преди два часа."Като в процеса на изземването и претърсването са иззети 2000 холограмни стикера, което умножено по 1300 лв. колкото струва винетката за един товарен автомобил годишно, това означава, че щетата за държавата е около 2 млн. 600 хил. лв.", заяви Цветанов.Трите лица, които са задържани в момента са се готвели да продадат на черно винетките за по 300 лв.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар