Krasi1914 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пак далавера с новите винетки
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Malone написа:ФЕРАРИСТ написа:Не, не съм го закъсал, живея нормално, въпроса не е за 67 лв, въпроса е че ги даваш за нещо което не получаваш, въпроса е принципен.......
Коментар
-
ogi28b написа:Колега gantcho - поставяш нещата от твоята гледна точка, и ги интерпретираш както е удобно за теб, в случая. Винетката е пътен данък - ОК, ама дай по-точно определение - Винетката е пътен данък за съответния автомобил, за един определен. .dikanio написа:С това, всъщност доказваш обратното на твоята теза. Като имаш две къщи, не можеш да бъдеш и в двете едновременно, но си плащаш данъка и за двете.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Malone написа:Защото евентуалния приход от винетни такси е сметнат на база брой автомобили, а не на брой водачи. Като е приета някаква вероятност колко от тях [автомобили] ще ползват републиканската пътна мрежа.Другия вариант, и той не вярвам да ви хареса, е 500 лева винетка, пък ти си я слагай на която кола желаеш.Това ще е далеч по справедливо, нали Ганчо?She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Аз не виждам кое те кара да слагаш справедливост и данък на един ред, наивно е.Самата дефиниция изисква примиряването с известна относителна несправедливост за сметка на това, че живееш в що годе организирано общество, а не в джунглата.Данъкът е невъзвръщаемо и безвъзмездно (без пряка насрещна облага) плащане, наложено едностранно и по общ ред от държавата, елемент на бюджетния приход, който в едно с другите приходи се разпределя за посрещане на обществените потребности..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Аз не виждам кое те кара да слагаш справедливост и данък на един ред, наивно е.Самата дефиниция изисква примиряването с известна относителна несправедливост за сметка на това, че живееш в що годе организирано общество, а не в джунглата.Данъкът е невъзвръщаемо и безвъзмездно (без пряка насрещна облага) плащане, наложено едностранно и по общ ред от държавата, елемент на бюджетния приход, който в едно с другите приходи се разпределя за посрещане на обществените потребности.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Аааааааааааааа. Шъ съ ядосам най накрая. Не ми изкривявайте питането. За да се движи една кола по магистралата трябва да има винетка ,тоест да са си платил 67лв за това преминаване. И аз съм си платил .С коя кола преминавам няма значение . Аз си имам платено за това нещо 67лв. Вадя си карта за посещение на мачовете . Струва 800лв за цяла година и имам даже определено място на трибуната където мога да седна . Платил съм си . Утре я давам на мой приятел и той отива с нея и си сяда на местото . Това значи ли че и той трябва да плати ??? Не. Просто това място е платено за цяла година и няма значение кой сяда на него . Така би следвало да е и с винетките . Плащаш 67лв за да можеш САМО с ЕДНО превозно средство по едно и също време да се движиш по магистралата .Другото стои в бойна готовност. И още едно нещо . Незнам колите на СПИДИ примерно като фучат денонощно по пътищата ,те колко плащат за това ? Можеш ли да сравниш километрите минати по магистралите с такава кола и примерно с моята ? Разликата е огромна . Но всички плащаме по 67лв . Ето още една несправедливост.Пак казвам, платил съм както и предишните години все по две винетки ,но ме гложди това че за мен е несправедливо. Презумцията винаги е била че се плаща за нещо което го ползваш.
Коментар
-
gantcho написа:Основен принцип на данък "потребление" (тук забравяме за насрещната престация) е неговата права пропорционалност с потреблението - колкото повече потребляваш, толкова повече плащаш.А виждаме, че държавата, за свое удобство, нарушава този принцип. С това не съм съгласен..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Sev написа:затова има акциз на гориватакойто кара повече - плаща повечеShe was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
коцев написа:....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
TOLL може да има където си реши принципала, не е задължително TOLL пътища да само магистралите.Ама тогава тези 67 лева ще ни се видят, като пари за баничка. Ще се молим за винетки.A toll road (or tollway, turnpike, toll highway or an express toll route) is a privately or publicly built road for which a driver pays a toll (a fee) for use. Structures for which tolls are charged include toll bridges and toll tunnels. Non-toll roads are financed using other sources of revenue, most typically fuel tax or general tax funds..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:коцев написа:...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар