Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пак далавера с новите винетки

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    iee написа:
    Аз, пък съм доволен, че мислят как да прецакат работата с винетките, щото съм твърдо против да си купувам 5 винетки за 5-те си коли...едва ли ще ги подкарам едновременно извън града
    Най-вероятно си твърдо против да правиш и 5 застраховки ГО за 5-те си коли? Едва ли ще ги подкараш едновременно и петте.
    Като повдигаш този въпрос....против съм естествено, щото ГО трябва да си е лична за шофьора Правя си гражданска и си карам, която кола искам с нея....Бубачко е прав в това отношениеПък и нямам 5 коли....само дадох пример
    Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
    Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
    Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
    BMW X3 3.0D Aut

Коментар

bubachko написа:
      Не разбирам какъа е пречката и неправилната логика на това? Щом съм си платил 67-те лева, кой го интересува на коя от петте коли ще се возя?
      Логиката е, че ако се приеме това, цялото село с 50 коли ще си купи една винетка и тя ще стои при кмета. И на който му се ходи до града ще я взема и ще я показва.Дали е село или един вход на блока, все тая.А мустакатия хабиб, влязъл през Капитан Андреево и си купил дневна винетка?След 6 часа е на Русе. Дава винетката на влизащия хабиб за половин цена.Не смятам, че трябва да е така.
      bubachko написа:
      Подобно ми е мнението и за гражданските. Крайно време е да се направят обвързани с човек, а не с колата.
      И като се напиеш и жена ти трябва да те прибере? Тя трябва ли да си направи ГО?
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
        Ти пък, тя ГО ще е семейна .
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
          Malone написа:
          Ти пък, тя ГО ще е семейна .
          аааааааа, ами като съм с любовницата, пак ли ГО
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Логиката е, че ако се приеме това, цялото село с 50 коли ще си купи една винетка и тя ще стои при кмета
            Няма да седи при кмета, защото на квитанция или на каквото и да е, ще пише името и данните на човека, който я ползва, но тук отново идва проблема "ако се напия и жена ми ли трябва да има винетка, че да ме докара до вкъщи" Според мен, сегашната система си е добра, само трябва да се вземат малко логични мерки за предотвратяване фалшифицирането на винетките.
            "Без сърца, сме просто машини"
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Логичните мерки, които трябва да се приложат към логиката на българина са свирепи глоби. Друга оправия няма."На зло куче, зъл прът", народа отдавна го е измислил.
              www.cyxap.com

Коментар

ГО трябва винаги да е обвързана с автомобил, защото различните автомобили носят различен риск.

Коментар

Airfan написа:
                  ГО трябва винаги да е обвързана с автомобил, защото различните автомобили носят различен риск.
                  Не споделям тва мнение, щото въпреки че различните коли имат различен риск, все пак тоя риск се управлява и зависи от човека зад волана......ако той е неспособен да се справи с рисково возило, вината ще е негова, а не на возилото......
                  Alfa 156 2.0 TS
                  Alfa 156 20VTurbo
                  Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                  Locost TF1 3.0V6

Коментар

Колеги като оправят скапаните пътища в тая загубена държава за да не даваме всеки сезон пари за поправка на джанти, пари за гуми и т.н. тогава ще си купувам винетка за всяка една кола, която притежавам, а до тогава ако имам възможност ще си карам само с една винетка. Новината я чух снощи по телевизията и чесно да си призная се зарадвах, защото най малко ще спестя едни 67лв
                    punto HGT

Коментар

Malone написа:
                      bubachko написа:
                      Не разбирам какъа е пречката и неправилната логика на това? Щом съм си платил 67-те лева, кой го интересува на коя от петте коли ще се возя?
                      Логиката е, че ако се приеме това, цялото село с 50 коли ще си купи една винетка и тя ще стои при кмета. И на който му се ходи до града ще я взема и ще я показва.Дали е село или един вход на блока, все тая.А мустакатия хабиб, влязъл през Капитан Андреево и си купил дневна винетка?След 6 часа е на Русе. Дава винетката на влизащия хабиб за половин цена.Не смятам, че трябва да е така.
                      bubachko написа:
                      Подобно ми е мнението и за гражданските. Крайно време е да се направят обвързани с човек, а не с колата.
                      Първо ми се струва, че винетната такса е за пътя, а не за правото да ползваш пътя. Иначе би трябвало да се нарича пътен данък. И какво като Хабиб си продаде винетката? Нали в хазната са влезли тея пари? Какво е значението? В крайна сметка винетката е дневна, не почасова. Като се минава транзитно това разтояние за 6 часа, да пуснат полудневни винетки, или почасови. Па ти си прави сметката дали ще се мотаеш с прицепа повече време отколкото ти е винетката... Трябва да се плаща за това, което ползваш, а не да ни принуждават да купуваме услуга, за която не е видно какво плащаме, и пак псуваме когато дадем 50 кинта да ни изправят джантите или да си купим нови носачи А за ГО? Какво лошо има и жената да има ГО? Ама трябва да има големи отстъпки за такива като мен например, които за това, че от как имат книжка нямат ПТП, па камоли по моя вина и да отрежат главата на тея вандали дето карат като слепци в царевична нива, а после като ги съдят за "карал пил" или блъснал малко дете сключват споразумение с прокуратурата и получават по 2 години условно...Както каза - на зло куче - зъл прът, ама защо и аз да го отнасям боя да го е’а?!

Коментар

didich написа:
                        Колеги като оправят скапаните пътища в тая загубена държава за да не даваме всеки сезон пари за поправка на джанти, пари за гуми и т.н. тогава ще си купувам винетка за всяка една кола, която притежавам, а до тогава ако имам възможност ще си карам само с една винетка. Новината я чух снощи по телевизията и чесно да си призная се зарадвах, защото най малко ще спестя едни 67лв
                        улиците и като стъкло да са равни - ако имаш възможност пак няма да купиш 2 или повече винеткиколко гуми и джанти си поправял?и какво по окачването си правил?
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

bubachko написа:
                          Първо ми се струва, че винетната такса е за пътя, а не за правото да ползваш пътя.
                          Грешно ти се струва.Винетната такса е точно за правото да ползваш пътя [републикански]. Ако винетната такса е такса "за пътя", щеше да я плащаш и без да го ползваш. Без дори да имаш и автомобил.Ако не искаш да ползваш републикански път, никой не те задължава да си купуваш винетка.
                          bubachko написа:
                          И какво като Хабиб си продаде винетката? Нали в хазната са влезли тея пари? Какво е значението?
                          Значението е, че в единия случай в хазната влизат пет евро, а във втория десет. И тези вторите пет евро дето не влизат в хазната, образно са един квадратен сантиметър нов път по който няма да си кривиш джантите.
                          bubachko написа:
                          Трябва да се плаща за това, което ползваш, а не да ни принуждават да купуваме услуга, за която не е видно какво плащаме, и пак псуваме когато дадем 50 кинта да ни изправят джантите или да си купим нови носачи
                          Пътя ще стане ли по хубав, ако никой, като теб, не си плаща винетките? Пари за пътища от Марс няма да дойдат.Плащай си всичко за да имаш право да мърмориш после. Ако не плащаш, по добре да си мълчиш, никой не е длъжен да ти осигурява някакъв комфорт безплатно.
                          bubachko написа:
                          А за ГО? Какво лошо има и жената да има ГО?
                          Нищо, но ще трябва да платиш още едни 160 лева за нейната.
                          bubachko написа:
                          Както каза - на зло куче - зъл прът, ама защо и аз да го отнасям боя да го е’а?!
                          Защото не си купуваш винетка или хитруваш с една. Ако не е така, няма да отнесеш нищо. Да го е’а.
                          www.cyxap.com

Коментар

Airfan написа:
                            Не съм много съгласен. Шофьора като си е "тиквеник" и на трутинетка да се качи пак можи да помели 5-6 човека.
                            Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                            Ex.Opel Astra

Коментар

Malone написа:
                              bubachko написа:
                              Първо ми се струва, че винетната такса е за пътя, а не за правото да ползваш пътя.
                              Грешно ти се струва.Винетната такса е точно за правото да ползваш пътя [републикански]. Ако винетната такса е такса "за пътя", щеше да я плащаш и без да го ползваш. Без дори да имаш и автомобил.Ако не искаш да ползваш републикански път, никой не те задължава да си купуваш винетка.
                              bubachko написа:
                              И какво като Хабиб си продаде винетката? Нали в хазната са влезли тея пари? Какво е значението?
                              Значението е, че в единия случай в хазната влизат пет евро, а във втория десет. И тези вторите пет евро дето не влизат в хазната, образно са един квадратен сантиметър нов път по който няма да си кривиш джантите.
                              bubachko написа:
                              Трябва да се плаща за това, което ползваш, а не да ни принуждават да купуваме услуга, за която не е видно какво плащаме, и пак псуваме когато дадем 50 кинта да ни изправят джантите или да си купим нови носачи
                              Пътя ще стане ли по хубав, ако никой, като теб, не си плаща винетките? Пари за пътища от Марс няма да дойдат.Плащай си всичко за да имаш право да мърмориш после. Ако не плащаш, по добре да си мълчиш, никой не е длъжен да ти осигурява някакъв комфорт безплатно.
                              bubachko написа:
                              А за ГО? Какво лошо има и жената да има ГО?
                              Нищо, но ще трябва да платиш още едни 160 лева за нейната.
                              bubachko написа:
                              Както каза - на зло куче - зъл прът, ама защо и аз да го отнасям боя да го е’а?!
                              Защото не си купуваш винетка или хитруваш с една. Ако не е така, няма да отнесеш нищо. Да го е’а.
                              Гледай сега. Нищо от което си написал не съм съгласен. Първа контра - като са плащани толкова години пари, да не би поне и малкото ни магистрали да приличат на магистрали?!?! Да не говорим за първокласните или второкласни пътища. Аз не виждам да има ефект от това, за което плащам, незнам за теб. Това твоето си е чиста пропаганда да плащаме на михаля и да казваме "Някой ден ще се оправим", и да си караме по дупките... Както казах, когато плащам, искам да видя за какво плащам, не искам да плащам за нещо, което не мога да ползвам или ми нанася щети за моя сметка. Няма и да си купя винетки за петте коли ако ги имам, но ти като искаш си купи.Второ, за гражданските не е честно всички да плащат по усреднени стойности, както е сега. Че с какво е по-нерискова една нова кола от една по-стара, ако я кара някоя кукумявка? Не говорим за техническото състояние, приемаме, че са минали на редовни технически прегледи и всичко е ОК. Един келеш както казаха и на тротинетка да го качиш пак ще си е келеш и ще гази наред... А акто казах, не виждам защо ГО да е 160 лева. Защо не ми направят като примерен шофер моята ГО 80 лева? А нима колата не е в техническа изправност когато няма ГО? А нима колата е виновна и е нова и по-сигурна, ако се качи на нея някой пил, дрогиран или карас гипсиран крак? Пълни глупости! Изобщо, струва ми се, че ти просто имаш излишни пари за раздаване и не те интересува какво получаваш за тях. Е да, ама мен ме интересува и като потребител си искам тива, за което плащам. Затова и ще си хитрувам когато мога, що се отнася за неясни разходи от моя бюджет.

Коментар

bubachko написа:
                                Гледай сега. Нищо от което си написал не съм съгласен. Първа контра - като са плащани толкова години пари, да не би поне и малкото ни магистрали да приличат на магистрали?!?! Да не говорим за първокласните или второкласни пътища.
                                Разбира се. Твое право е да не си съгласен.Ре-контра: Тези пътища, които са построени с пари от минали години да не са вечни? Не мислиш ли, че имат нужда от поодръжка? Тя също струва пари и то немалко. И ако татко ти с неговите вноски е построил пътя, ти с твоите вноски ще го поддържаш. Или ще направиш нов.В противен случай ще караш по разбития път на татко.Това е идеята и тя е твърде проста за разбиране.
                                bubachko написа:
                                Затова и ще си хитрувам когато мога, що се отнася за неясни разходи от моя бюджет.
                                Отново твое право.Държавата пък има право да ти покаже злия прът и няма какво да се сърдиш, ако това се случи.
                                www.cyxap.com

Коментар

Working...
                                X