Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пак далавера с новите винетки

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

с тол такса ще е доста по-скъпоняма място за сравнениеако се въведе тол такса, с добро ще си спомняме за винетките и ще има изрази от сорта "ако бяхме с винетки щях да купя две" :D
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Stefanaki написа:
      Sev написа:
      и като имаш два апартамента можеш ли да живееш в двата едновременно?
      Апартаментите са друга бира .Аз имам една кола, но заставам зад мнението на коцев и gantcho.Хипотетично: ако се въведе тол система на плащане, като на всеки изход на населено място се поставят бариери, и единия ден излизаш с единият ти автомобил от населеното място, а на следващия с другият ти автомобил - за двата си автомобила ли плащаш на бариерата всеки ден?
      Дано не я въвеждат тази система скоро че тогава всички ще изревем доста по сериозно от това да си купуваме по 2 или 3 винетки.Нали не си мислите че тол-таксата ще е 50 стотинки?Като почне да се налага да даваме15-20 лв за едно отиване до Бургас, много ще ни се иска да е както в момента, с толкова евтина винетка.
      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
      FIAT БРАВО 1.2 16v
      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Нима някои вече знаят какви ще са тол таксите за евентуалната някогашна тол система Пичове бихте ли ми дали числата от тотото че гледам има некакви 3 милиона дето чакат.Делим 50-50 който пръв ми ги каже. :D
        Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!

Фиат Браво:1,6V 103hp 1996

Коментар

infineon написа:
          Stefanaki написа:
          Sev написа:
          и като имаш два апартамента можеш ли да живееш в двата едновременно?
          Апартаментите са друга бира .Аз имам една кола, но заставам зад мнението на коцев и gantcho.Хипотетично: ако се въведе тол система на плащане, като на всеки изход на населено място се поставят бариери, и единия ден излизаш с единият ти автомобил от населеното място, а на следващия с другият ти автомобил - за двата си автомобила ли плащаш на бариерата всеки ден?
          Дано не я въвеждат тази система скоро че тогава всички ще изревем доста по сериозно от това да си купуваме по 2 или 3 винетки.Нали не си мислите че тол-таксата ще е 50 стотинки?Като почне да се налага да даваме15-20 лв за едно отиване до Бургас, много ще ни се иска да е както в момента, с толкова евтина винетка.
          Колеги, четете внимателно. Дал съм прост пример (и съм написал Хипотетично) като доказателство при излагане на една теза. Аз съм съгласен да събират по 0.005-0.01лв/км, но пътищата ни да са като в Австрия (зима и лято). Но да не отместваме темата.Просто когато държавата не може да се пребори с даден проблем, залита в крайности, които са меко казано "глупави". То не бяха регистриране на предплатени мобилни карти - както се вижда без успех. Писане на номера по винетни стикери, което май ще отпадне..............
          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Колегата с неговите сметки от 15-20лв за толл таксата нещо не разбрах как ги изкара тия пари?Може наистина да е по-скъпо от винетката но със сигурност е по-ефективно.

Коментар

успокойте се, това с ТОЛ-а няма да стане :D поне за тези участъци, платени от ЕСпък ако има ТОЛ, за останалите пътища не може да има винеткаиначе и аз очаквам цена до Бургас от 15-20 левасправка - Сърбия, Гърция, Словения, Хърватска

Коментар

За тези , които не искат да плащат винетки , въвеждането ТОЛ - такси е добре дошло.Могат да карат по паралелните пътища , които държавата трябва да осигури .Тогава ще почнат да мънкат обаче , че видите ли движението е двупосочно и бавно ( така лично аз предполагам ще е на първо време ).Колко поколения трябва да минат , за да се разбере , че няма хубаво без плащане ...Аман от паразити , тарикати и номера от селски вечеринки от рода на местене на винетки.
                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Аман от паразити , тарикати и номера от селски вечеринки от рода на местене на винетки.
                  Ако имаш три коли и ти се налага постоянно да пътуваш, и на трите ли ще купиш винетки?

Коментар

tarabas написа:
                    Аман от паразити , тарикати и номера от селски вечеринки от рода на местене на винетки.
                    Ако имаш три коли и ти се налага постоянно да пътуваш, и на трите ли ще купиш винетки?
                    ::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
                    ::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
                    ::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::

Коментар

Винетката е капка в морето от пари, необходими за да се возиш в автомобил. Ако можеш да си позволиш покупката, данъците, застраховките, поддръжката и горивото на три коли, едва ли ще се циганиш за една винетка.
                      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
                        Винетката е капка в морето от пари, необходими за да се возиш в автомобил. Ако можеш да си позволиш покупката, данъците, застраховките, поддръжката и горивото на три коли, едва ли ще се циганиш за една винетка.
                        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Чета и недоумявам, как ви се занимава да местите цяла година винетката от една кола на друга.Толкова ли сте го закъсали бе хора че 67 лв да ви оправят положението.Аз имам 3 коли и бус от тях само едната кола няма винетка.Но тя се кара от дъжд на вятър,ако пък толкова ми се наложи да изляза с нея извън града,ще и взема седмична или месечна винетка.Пътувам доста из страната, и чак пък толкова лоши пътища не съм видял.Просто почти винаги дупките са в населените места а не по републиканската мрежа.
                          HONDA I-VTEC

Коментар

tarabas написа:
                            Ми аз имам 2 коли, и 2-те вече имат винетки.Ако имам 3, и трите щяха да имат, или тази, която няма, просто нямаше да я ползвам извън-градско, а ако се наложи, ще си взема седмична.Ако пътуваш наистина постоянно, 67 лв ще са нищожна цифра за това, което даваш за гориво.Аз примерно правя по около 25 хил. км на година. Това в пари ми прави около 4000 лв годишно за гориво. 67 лв са ми под 2% от сумата.Между другото ще да е целесъобразно да се въведе и винетка за София. Различна от тази, която сега ползваме. Щото най-много автомобили БЕЗ винетки има в столицата. Парите от столичната винетка да отиват за улиците в София. Ние, селяните, като идваме там, ще си купуваме еднодневни или седмични софийски винетки с кеф от пункт някъде в началото на града.Ми да!

Коментар

винетка за София само ако разкарат данък МПСтук има хора които плащат данък по 450 леваили винетка за центъра като в Европата, ама сме далеч от нея

Коментар

Чета тази тема откакто тръгна та ще ви споделя как е в Швейцария моя съсед ходи поне веднъж в месеца там. Колкото и да ви се невярва нас тук ни доят с доста такси и задължения. В Швейцария си купуваш номера за колата и той ти е пожизнен няма такива историй да ги сменят щото решили да по съберят няколко милиона. Та там с този номер имаш право да го ползваш на къвто си имаш до 3 броя транспорт от мотор до трактор тоест номера се сваля от единяи автомобил и го поставяш на другия или кеф ти на мотора и караш. Винетките са пак така можеш да си ги местиш дори гражданската одговорност там е на лицето което управлява а не на автомобила. Е направете си извода колко по скъпо е тук и от колко вимета бозае държавата. Тук бяха го спрели милиционерчетата и му писали акт че кара с швейцарския номер та се наложило да правят запитване до Швейцария и се оказали че е точно така там номера не е закован за автомобила.
                                Обичам си работата.

Коментар

Working...
                                X