Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пак далавера с новите винетки

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    А на магистралата от Пловдив до София нищо й няма. Пътувам редовно и не виждам от какво мога да се оплача.
    Изкривих 18 цолова джанта 3-4 км преди новия Лукойл дето го откриха около Ихтиман, посока СФ, там пътя знаех че е ок, но уви, имаше юнашка дупка......е нямаше я след 10 дена, но и джантата ми не се изправи от самосебе си.......
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

Коментар

И аз така.Чух че се появила някаква дупка на пътя между Сливо поле и Кошарна, Русенско.Добре, че ми казаха, иначе щях да си купя винетка.Знам и още една, между Кокорево и Окоп, Ямболско. Като ме хванат някъде във Видинско без винетка, ще се оправдая с нея.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Според мен начина е следния:Плащаш си всички задължения към държавата, свързани с твоето МПС, а когато се случи нещо - има съдилища.http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=731451
        I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

avvasilev написа:
          Според мен начина е следния:Плащаш си всички задължения към държавата, свързани с твоето МПС, а когато се случи нещо - има съдилища.http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=731451
          Абе не че не е начин, ама аз например, нямам нито средства, нито време да се занимавам съ съдилища... А ако заведа показен иск, за 20,000 лева например за строшена кола и нанесени нематериални щети никой няма да ми го уважи... Интересно ми е, колко ли време се е провлачило делото от статията? А колко пари за нужни само за завеждане на делото?! Съд - да, ама като просто няма как...

Коментар

Че кой те кара да завеждаш иск за 20 000 лева? Заведи за 2000. Предница, гуми, джанти, каквото ти е повредено от пътя.Средства за завеждане не са ти нужни, време също, упълномощаваш адвоката си.Загубилия делото поема разноските, респективно плаща на адвоката ти.Ама трябва първо да си купиш винетка, да сключиш ГО и да си минал технически преглед.Изглежда това не те устройва. По добре да цакаш държавата, а тя да цака тебе.
            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
            www.cyxap.com

Коментар

avvasilev написа:
              Удовлетворен съм от решението на съда, макар че ремонтът на колата ми струваше повече. Наложи се да купя две нови гуми, защото ги продават в чифт, обясни Веселин Василев.
              Баси скъпото и времеотнемащо удволетворение.......когато случай като този спрат да се отбелязват като новини в медиите, т.е или си е нещо нормално да съдиш пътното и да спечелиш, или да нямаш повод, тогава заставам първи на опашката за задължения към държавата......иначе е похвално че се намират хора с повечко време и нерви да се занимават с това да съдят пътното.........
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Човека е пенсионер. Колкото и време да му е отнело за него си е едно занимание....

Коментар

Insane написа:
                  Човека е пенсионер. Колкото и време да му е отнело за него си е едно занимание....
                  А сина му е наш колега от форума.И аз мисля като Малоун в случая. Макар, че не винаги съм бил изряден, (с прегледи, с данъци и т.н.).А и за да заведеш дело никой няма да ти иска платен данък

Коментар

Immortal написа:
                    И аз мисля като Малоун в случая.....)
                    Ами там е проблема.Докато всички мислим така ще си плащаме като баровци първо на държавата,после на застрахователите,полсе и на сервизите и ще си останем с "хубавите" пътища.
                    Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!

Фиат Браво:1,6V 103hp 1996

Коментар

Immortal, не ми се пишеше на дълго и затова така драснах, но явно не останах разбран.Не исках да кажа, че е хубаво че е пенсионер и е счупил колата. Мисълта ми беше че добре ги е подредил, че да си му дадът парите за ремонта и разправиите. Че е имал нервите освен свободното време.( вярно, че е можел и по друг начин да си го изразходи времето ама...) При нормални обстоятелства човек захвърля колата на сервиз дава си като поп 500-600 лева за ремонт взима си я и продължава да псува по дупките в скапаната ни държава.

Коментар

е хубаво че е пенсионер
                        Блазе ми и на мене като от две години съм пенсионер. Ама като врял и кипял в някои неща предпочитам и както направих да имам две коли та едната като я счупя веднага да си имам под ръка друга вместо да се занимавам със съд. Веднаж съм се обръщал към Български съд за справедливо решение и повече никога няма да се обърна към съда . Тая паплач в съдилищата трябва да бъде изритана и пратена да работи най трудната работа де що се намира .
                        Фиат Панда 1.2 2006година
                        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Malone написа:
                          Че кой те кара да завеждаш иск за 20 000 лева? Заведи за 2000. Предница, гуми, джанти, каквото ти е повредено от пътя.Средства за завеждане не са ти нужни, време също, упълномощаваш адвоката си.Загубилия делото поема разноските, респективно плаща на адвоката ти.Ама трябва първо да си купиш винетка, да сключиш ГО и да си минал технически преглед.Изглежда това не те устройва. По добре да цакаш държавата, а тя да цака тебе.
                          Тука си малко в грешка.Вярно ,че време може и да не губиш като опълномощиш адвоката,но има такси за завеждане на делото .Ако не се лъжа ,мисля ,че беше 2 или3 % от заведения иск.Може и адвоката да си поиска хонорара,така че средства са нужни. :D
                          MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
                          "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
                          R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Аз нещата ги виждам така: независимо колко коли имаш, във всеки даден момент можеш да караш само една-единствена кола и само тази една кола "търка" пътищата от националната мрежа. Щом можеш да си купиш винетка за една година и да караш законно единствения автомобил, на който тя е залепена постоянно, защо да не можеш да я махнеш от него и да я сложиш на другия автообил, който караш??? Тя си остава една винетка, с която можеш да караш само един автомобил, нали? Какво ги интересува кой точно е този автомобил?Не съм чел всичко в темата, така че се извинявам ако някой е казал това преди мен.ПП. Да добавя само, че имам една кола, която карам в София и не сменям никога винетки. Баща ми има два фиата, но и той не сменя винетките. Ако с него живеехме в един град, аз лично щях да се погрижа да караме трите коли с една, най-много 2 винетки...
                            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

и като имаш два апартамента можеш ли да живееш в двата едновременно?
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
                                и като имаш два апартамента можеш ли да живееш в двата едновременно?
                                Апартаментите са друга бира .Аз имам една кола, но заставам зад мнението на коцев и gantcho.Хипотетично: ако се въведе тол система на плащане, като на всеки изход на населено място се поставят бариери, и единия ден излизаш с единият ти автомобил от населеното място, а на следващия с другият ти автомобил - за двата си автомобила ли плащаш на бариерата всеки ден?
                                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Working...
                                X