Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пак далавера с новите винетки

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Painfall написа:
    Благодаря за отговора! Значи ще го напиша, понеже иначе няма да важи до 31.01.2012, а до 01.01.2012, така като гледам.
    Това пък откъде го измисли?Има се предвид, че за винетките за 2011, на които не е написан номера няма да има глоба. Тя винетката си важи до 31.01.2012. Но ако на 02.01.2012 имаш винетка за 2012, на която няма написан номер - ще те глобят.Но за твое успокоение си го напиши де.

Коментар

Малко да съживим темата.Има ли някъде разпоредба, където изрично да е разпоредено номера на автомобила да е вписан в квитанцията за закупуване на винетния стикер.И дали, ако не е написан, но всичко друго е наред, водача на автомобила подлежи на някаква глоба.Питам, тъй като вчера си купих винетка и продавачката искаше да запише номера на автомобила. Отговорих и, че не знам с кой автомобил ще избера да пътувам все още и не мога да и кажа номера.Естествено, това я вбеси, каквато беше целта, а именно да ми посочи кой нормативен акт регламентира задължението ми да вписвам номера в самата квитанция след като винетката ми е залепена на стъклото и ще бъде надписана.Нейния отговор беше: "Така ми е разпоредено от шефа".Шефа и добре прави, но "така ми казаха" не е отговор, когато даваш 67 лева.В самата квитанция има поле за номер на автомобила, имената на купувача, както и ЕГН на купувача, което е смущаващо.ЕГН и имената на купувача нямат абсолютно никакво отношение към винетката.Отчетете варианта да съм пълен идиот и да кажа, че така са ми продали винетката, никой за нищо не ме е питал.Няма никаква възможност Ушев да докаже, че не е така. А не може ли да докаже вината ми, Акт/фиш няма как да ми напише.Няма ли го някъде разпоредено, значи имаме пак някаква недомислица от страна на АПИ, поредната.АПИ са автори на тази квитанция, а не продавача.Та ... къде е регламентирано съдържанието на квитанцията, както и санкциите, ако не е попълнена коректно?
      Прикачени файлове
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Вчера си купих винетка от бензиностанция Лукойл и такава квитанция изобщо не ми дадоха, ами направо на касовата бележка, която ми издадоха ми написаха номера на колата, като ми казаха да си пазя касовата бележка, ако се сетя довечера ще я снимам и ще я кача тук
        punto HGT

Коментар

Единственият член в НАРЕДБАТА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪБИРАНЕ НА ВИНЕТНИ ТАКСИ ЗА ПЛАТЕНО ПОЛЗВАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪТИЩА ЗА ОПРЕДЕЛЕН СРОК, в който се споменава нещо за тази квитанция е:Чл. 7. (1) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Срещу заплащане на винетната такса, определена с Тарифа № 12 за таксите, които се събират в системата на Министерството на финансите по Закона за държавните такси, одобрена с Постановление № 55 на Министерския съвет от 1993 г. (обн., ДВ, бр. 24 от 1993 г.; изм. и доп., бр. 1, 18, 37, 77 и 101 от 1994 г., бр. 106 от 1996 г., бр. 58 и 78 от 1997 г., бр. 42 и 90 от 1999 г., бр. 2 от 2000 г., бр. 112 от 2001 г., бр. 96 от 2002 г., бр. 13 и 111 от 2003 г. и бр. 77 от 2006 г.), на потребителя се издават платежен документ и винетка., която доказва правото на ползване на републиканските пътища за определен период.Платежният документ може и да е касова бележка (даже се учудвам защо не е).Изисквания за вписване на номер, ЕГН и т.н. не знам да има.Също така, абсолютно никъде не е регламентирано, че който и да е може да ти иска тази квитанция, каквото чувам за граничните КПП-та. Удостоверяването на платената пътна такса е самата винетка. Ако ще показваме квитанцията - защо е тогава тази винетка изобщо?

Коментар

Има касова бележка Дидо, ама е закрепена с телбод на гърба, вижда се телбодчето, аз я помолих да ми я защипе.Под "За" на надписа "За ВИНЕТЕН СТИКЕР"Иска се на границата квитанцията, когато митничаря го мързи да излезе от кабината и да прочете с баркод четеца [wireless е четеца] номера на винетката, а водача не може да намери контролното талонче на винетката където също има баркод.Така или иначе вече митницата има задължение [не само право] да въвежда винетката [при напускане, леки автомобили] в информационната и система, но няма задължение да я мързи, така че искането на квитанция е малко излишно.Освен разбира се, ако няма друг начин да се прочете баркода, но такава ситуация ми е трудно да си представя, може да се въведе и на ръка, като го прочетеш с очите си [цифри]..:: EDIT ::.@ImmortalЗАКОН ЗА ПЪТИЩАТА..............Чл. 10. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) (1) За преминаване по републиканските пътища, които са включени в трансевропейската пътна мрежа, както и такива, които са извън нея или по техни участъци, Министерският съвет може да въвежда само една от следните такси:1. такса за ползване на пътната инфраструктура - винетна такса .................Чл. 10е. Контролът на граничните контролно-пропускателни пунктове по изпълнение на задължението на пътните превозни средства с българска и чуждестранна регистрация за заплащане на таксите по чл. 10 се осъществява от длъжностни лица на Агенция "Митници".
            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
            www.cyxap.com

Коментар

Уффф и аз се ядосвах днес с тия нови винетки.Първо обиколих 2-3 бензиностанции на които бяха свършили.Сетих се да отида до пощата.Е там па как ме ядосаха с това искане на номер и на ЕГН.Уж закон за защита на лични данни и тн.,па тя ме кара пред 10 човека да си дам ЕГН то и номер на автомобила.Категорично и отказах.Съответно и ми отказаха винетка,щото така им били наредили.Вдигнах им едни панаир.Обясних и на прост език.-Отивам да правя оглед на автомобил с цел закупуване и все още не знам номера.Искам я без номер,аз лично ще си го напиша,ако закупя автомобила и трябва да ползвам винетката.-"Да,ама аз не мога да я издам без да запиша номера на квитанцията"-Пак и обяснявам.Автомобила сега е с един номер,ако напишеш него и аз го закупя,ще трябва да го регистрирам в КАТ и от там ще ми дадат друг номер.И за какво ми е тогава твоята квитанция?И така една полемика с предизвестен край.Вдигнах и кръвното и отидох в местната служба на Изпълнителна агенция Пътища.Там пак се разправях с вдигаща рамената и незнаеща служителка.Накрая ми я даде само срещу име и ЕГН.В мен обаче остава въпроса?Ако реша да си закупя автомобил през март и гражданинът от който го закупувам, чинно си е закупил винетка и е написал номера в графата.Регистрирам си я аз със нов номер и .....Какво става с тая винетка?Нова ли трябва да си купувам заради тоя номер?
              FIAT FORUM BULGARIA
              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                .....Там пак се разправях с вдигаща рамената и незнаеща служителка.Накрая ми я даде само срещу име и ЕГН.В мен обаче остава въпроса?Ако реша да си закупя автомобил през март и гражданинът от който го закупувам, чинно си е закупил винетка и е написал номера в графата.Регистрирам си я аз със нов номер и .....Какво става с тая винетка?Нова ли трябва да си купувам заради тоя номер?
                Трудни, ама много трудни въпроси задаваш, не само за нас, ами и за тия, дет`са ги мислили тия глупости не с глава, а с гъза си - оня лакомия, корумпирания, ненаситния...
                Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp
                Fiat Croma 1.9 Mjet 150hp
                Alfa Romeo 147 JTD - бивша

Коментар

krasio_79bs написа:
                  Уффф и аз се ядосвах днес с тия нови винетки.Първо обиколих 2-3 бензиностанции на които бяха свършили.Сетих се да отида до пощата.Е там па как ме ядосаха с това искане на номер и на ЕГН.Уж закон за защита на лични данни и тн.,па тя ме кара пред 10 човека да си дам ЕГН то и номер на автомобила.Категорично и отказах.Съответно и ми отказаха винетка,щото така им били наредили.Вдигнах им едни панаир.Обясних и на прост език.-Отивам да правя оглед на автомобил с цел закупуване и все още не знам номера.Искам я без номер,аз лично ще си го напиша,ако закупя автомобила и трябва да ползвам винетката.-"Да,ама аз не мога да я издам без да запиша номера на квитанцията"-Пак и обяснявам.Автомобила сега е с един номер,ако напишеш него и аз го закупя,ще трябва да го регистрирам в КАТ и от там ще ми дадат друг номер.И за какво ми е тогава твоята квитанция?И така една полемика с предизвестен край.Вдигнах и кръвното и отидох в местната служба на Изпълнителна агенция Пътища.Там пак се разправях с вдигаща рамената и незнаеща служителка.Накрая ми я даде само срещу име и ЕГН.В мен обаче остава въпроса?Ако реша да си закупя автомобил през март и гражданинът от който го закупувам, чинно си е закупил винетка и е написал номера в графата.Регистрирам си я аз със нов номер и .....Какво става с тая винетка?Нова ли трябва да си купувам заради тоя номер?
                  Не просто караш с документите с които удостоверяваш стария и новия номер.Ако е записан на самата винетка в което силно се съмнявам,защото тази година за леки коли отпадна това изискване,няма да има проблем.
                  FIAT BRAVO 1.6
                  FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                  LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

аи като идеш в кат защо да ти дават нов номер нали си си с бургаска регистрация и в момента
                    Punto Mk2 1.2I Sx

Коментар

И сега по БТВ шефа на Пътна Агенция призна за гафа им по въпроса с махането на старите винетки и уж ще накаже дисциплинарно тоя дето е допуснал грешка ,че ще глобяват с 400 лв тоя който не си е махнал старата винетка , а санкцията от 400лв се налага на тоя който няма нова винетка а кара със стара с изтекъл срок. Та така може да си караш и с 10 винетки стари залепени на стъклото .
                      Фиат Панда 1.2 2006година
                      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                        И сега по БТВ шефа на Пътна Агенция призна за гафа им по въпроса с махането на старите винетки и уж ще накаже дисциплинарно тоя дето е допуснал грешка ,че ще глобяват с 400 лв тоя който не си е махнал старата винетка , а санкцията от 400лв се налага на тоя който няма нова винетка а кара със стара с изтекъл срок. Та така може да си караш и с 10 винетки стари залепени на стъклото .
                        Това пък да караш с хиляда винетки си е мърляшка работа .Някои люде пък си ползват колата като туристически куфар - оставени австрийски и унгарски винетки с тригодишна давност . Да го знаят , че е ходил по странство ....
                        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Пълно е с винетки в пошенските клонове по квартали . Никой не пита за номер и ЕГН.
                          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Абе тва с ЕГН-то си е направо за Господари на ефира! Еми аз ако пратя Баба ми да ми купи винетка? На квитанцията като пише друг номер - да не би да ми е невалидна!? Циркаджийски истории, наистина понякога всяват безсмислен смут у хората, че те си нямат проблеми за които да мислят, а само винетки са им в главите и в ежедневието. Кой има роднини в Египет, кой не може да върже двата края, кой има кредити, кой нещо друго, а на някакви ш****и винетки не могат да им измислят елементарен начин за ползване и събиране на парите... После как да доживееш до преклонна възраст, като си затрупан от стресови фактори.... Първобитните по-добре са живели от нас, си мисля. Яде, е*е и спи, и това е. Само не знам като са нямали компютри как са влизали във форума, ама те си знаят.

Коментар

коцев написа:
                              Това беше още по-голяма дезинформация, от предишната.Глоба за непремахнат стар стикер си има от момента, в който въведоха винетките.Това е регламентирано в ЗДвП3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва: 1. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с над 2 (две) оси, на състав от пътни превозни средства, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с над 2 (две) оси - 1000 лв.; 2. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на пътници с повече от 8 (осем) места за сядане, без мястото на водача, или на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с 2 (две) оси, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с 2 (две) оси или на теглещо ремарке, за което не е платена отделна винетна такса - 500 лв.; 3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото на водача - 200 лв; 4. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства, предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 т, както и пътните превозни средства от тази група с повишена проходимост - 100 лв.@Malone: Да, знам го тoва задължение на граничните полицаи, но именно с винетката аз удостоверявам, че съм си платил пътната такса, а не с квитанцията.

Коментар

Глоба за непремахнат стар стикер си има от момента, в който въведоха винетките. Това е регламентирано в ЗДвП: (3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:
                                Дидко , тука си уязвим и прочети шестнайсет пъти написаното за да си намериш грешката . :D
                                Фиат Панда 1.2 2006година
                                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                                X