Painfall написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пак далавера с новите винетки
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Малко да съживим темата.Има ли някъде разпоредба, където изрично да е разпоредено номера на автомобила да е вписан в квитанцията за закупуване на винетния стикер.И дали, ако не е написан, но всичко друго е наред, водача на автомобила подлежи на някаква глоба.Питам, тъй като вчера си купих винетка и продавачката искаше да запише номера на автомобила. Отговорих и, че не знам с кой автомобил ще избера да пътувам все още и не мога да и кажа номера.Естествено, това я вбеси, каквато беше целта, а именно да ми посочи кой нормативен акт регламентира задължението ми да вписвам номера в самата квитанция след като винетката ми е залепена на стъклото и ще бъде надписана.Нейния отговор беше: "Така ми е разпоредено от шефа".Шефа и добре прави, но "така ми казаха" не е отговор, когато даваш 67 лева.В самата квитанция има поле за номер на автомобила, имената на купувача, както и ЕГН на купувача, което е смущаващо.ЕГН и имената на купувача нямат абсолютно никакво отношение към винетката.Отчетете варианта да съм пълен идиот и да кажа, че така са ми продали винетката, никой за нищо не ме е питал.Няма никаква възможност Ушев да докаже, че не е така. А не може ли да докаже вината ми, Акт/фиш няма как да ми напише.Няма ли го някъде разпоредено, значи имаме пак някаква недомислица от страна на АПИ, поредната.АПИ са автори на тази квитанция, а не продавача.Та ... къде е регламентирано съдържанието на квитанцията, както и санкциите, ако не е попълнена коректно?.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Единственият член в НАРЕДБАТА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪБИРАНЕ НА ВИНЕТНИ ТАКСИ ЗА ПЛАТЕНО ПОЛЗВАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪТИЩА ЗА ОПРЕДЕЛЕН СРОК, в който се споменава нещо за тази квитанция е:Чл. 7. (1) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Срещу заплащане на винетната такса, определена с Тарифа № 12 за таксите, които се събират в системата на Министерството на финансите по Закона за държавните такси, одобрена с Постановление № 55 на Министерския съвет от 1993 г. (обн., ДВ, бр. 24 от 1993 г.; изм. и доп., бр. 1, 18, 37, 77 и 101 от 1994 г., бр. 106 от 1996 г., бр. 58 и 78 от 1997 г., бр. 42 и 90 от 1999 г., бр. 2 от 2000 г., бр. 112 от 2001 г., бр. 96 от 2002 г., бр. 13 и 111 от 2003 г. и бр. 77 от 2006 г.), на потребителя се издават платежен документ и винетка., която доказва правото на ползване на републиканските пътища за определен период.Платежният документ може и да е касова бележка (даже се учудвам защо не е).Изисквания за вписване на номер, ЕГН и т.н. не знам да има.Също така, абсолютно никъде не е регламентирано, че който и да е може да ти иска тази квитанция, каквото чувам за граничните КПП-та. Удостоверяването на платената пътна такса е самата винетка. Ако ще показваме квитанцията - защо е тогава тази винетка изобщо?
Коментар
-
Има касова бележка Дидо, ама е закрепена с телбод на гърба, вижда се телбодчето, аз я помолих да ми я защипе.Под "За" на надписа "За ВИНЕТЕН СТИКЕР"Иска се на границата квитанцията, когато митничаря го мързи да излезе от кабината и да прочете с баркод четеца [wireless е четеца] номера на винетката, а водача не може да намери контролното талонче на винетката където също има баркод.Така или иначе вече митницата има задължение [не само право] да въвежда винетката [при напускане, леки автомобили] в информационната и система, но няма задължение да я мързи, така че искането на квитанция е малко излишно.Освен разбира се, ако няма друг начин да се прочете баркода, но такава ситуация ми е трудно да си представя, може да се въведе и на ръка, като го прочетеш с очите си [цифри]..:: EDIT ::.@ImmortalЗАКОН ЗА ПЪТИЩАТА..............Чл. 10. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) (1) За преминаване по републиканските пътища, които са включени в трансевропейската пътна мрежа, както и такива, които са извън нея или по техни участъци, Министерският съвет може да въвежда само една от следните такси:1. такса за ползване на пътната инфраструктура - винетна такса .................Чл. 10е. Контролът на граничните контролно-пропускателни пунктове по изпълнение на задължението на пътните превозни средства с българска и чуждестранна регистрация за заплащане на таксите по чл. 10 се осъществява от длъжностни лица на Агенция "Митници"..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Уффф и аз се ядосвах днес с тия нови винетки.Първо обиколих 2-3 бензиностанции на които бяха свършили.Сетих се да отида до пощата.Е там па как ме ядосаха с това искане на номер и на ЕГН.Уж закон за защита на лични данни и тн.,па тя ме кара пред 10 човека да си дам ЕГН то и номер на автомобила.Категорично и отказах.Съответно и ми отказаха винетка,щото така им били наредили.Вдигнах им едни панаир.Обясних и на прост език.-Отивам да правя оглед на автомобил с цел закупуване и все още не знам номера.Искам я без номер,аз лично ще си го напиша,ако закупя автомобила и трябва да ползвам винетката.-"Да,ама аз не мога да я издам без да запиша номера на квитанцията"-Пак и обяснявам.Автомобила сега е с един номер,ако напишеш него и аз го закупя,ще трябва да го регистрирам в КАТ и от там ще ми дадат друг номер.И за какво ми е тогава твоята квитанция?И така една полемика с предизвестен край.Вдигнах и кръвното и отидох в местната служба на Изпълнителна агенция Пътища.Там пак се разправях с вдигаща рамената и незнаеща служителка.Накрая ми я даде само срещу име и ЕГН.В мен обаче остава въпроса?Ако реша да си закупя автомобил през март и гражданинът от който го закупувам, чинно си е закупил винетка и е написал номера в графата.Регистрирам си я аз със нов номер и .....Какво става с тая винетка?Нова ли трябва да си купувам заради тоя номер?
Коментар
-
krasio_79bs написа:.....Там пак се разправях с вдигаща рамената и незнаеща служителка.Накрая ми я даде само срещу име и ЕГН.В мен обаче остава въпроса?Ако реша да си закупя автомобил през март и гражданинът от който го закупувам, чинно си е закупил винетка и е написал номера в графата.Регистрирам си я аз със нов номер и .....Какво става с тая винетка?Нова ли трябва да си купувам заради тоя номер?Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp
Fiat Croma 1.9 Mjet 150hp
Alfa Romeo 147 JTD - бивша
Коментар
-
krasio_79bs написа:Уффф и аз се ядосвах днес с тия нови винетки.Първо обиколих 2-3 бензиностанции на които бяха свършили.Сетих се да отида до пощата.Е там па как ме ядосаха с това искане на номер и на ЕГН.Уж закон за защита на лични данни и тн.,па тя ме кара пред 10 човека да си дам ЕГН то и номер на автомобила.Категорично и отказах.Съответно и ми отказаха винетка,щото така им били наредили.Вдигнах им едни панаир.Обясних и на прост език.-Отивам да правя оглед на автомобил с цел закупуване и все още не знам номера.Искам я без номер,аз лично ще си го напиша,ако закупя автомобила и трябва да ползвам винетката.-"Да,ама аз не мога да я издам без да запиша номера на квитанцията"-Пак и обяснявам.Автомобила сега е с един номер,ако напишеш него и аз го закупя,ще трябва да го регистрирам в КАТ и от там ще ми дадат друг номер.И за какво ми е тогава твоята квитанция?И така една полемика с предизвестен край.Вдигнах и кръвното и отидох в местната служба на Изпълнителна агенция Пътища.Там пак се разправях с вдигаща рамената и незнаеща служителка.Накрая ми я даде само срещу име и ЕГН.В мен обаче остава въпроса?Ако реша да си закупя автомобил през март и гражданинът от който го закупувам, чинно си е закупил винетка и е написал номера в графата.Регистрирам си я аз със нов номер и .....Какво става с тая винетка?Нова ли трябва да си купувам заради тоя номер?FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
И сега по БТВ шефа на Пътна Агенция призна за гафа им по въпроса с махането на старите винетки и уж ще накаже дисциплинарно тоя дето е допуснал грешка ,че ще глобяват с 400 лв тоя който не си е махнал старата винетка , а санкцията от 400лв се налага на тоя който няма нова винетка а кара със стара с изтекъл срок. Та така може да си караш и с 10 винетки стари залепени на стъклото .
Коментар
-
Пак далавера с новите винетки
коцев написа:И сега по БТВ шефа на Пътна Агенция призна за гафа им по въпроса с махането на старите винетки и уж ще накаже дисциплинарно тоя дето е допуснал грешка ,че ще глобяват с 400 лв тоя който не си е махнал старата винетка , а санкцията от 400лв се налага на тоя който няма нова винетка а кара със стара с изтекъл срок. Та така може да си караш и с 10 винетки стари залепени на стъклото .FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Абе тва с ЕГН-то си е направо за Господари на ефира! Еми аз ако пратя Баба ми да ми купи винетка? На квитанцията като пише друг номер - да не би да ми е невалидна!? Циркаджийски истории, наистина понякога всяват безсмислен смут у хората, че те си нямат проблеми за които да мислят, а само винетки са им в главите и в ежедневието. Кой има роднини в Египет, кой не може да върже двата края, кой има кредити, кой нещо друго, а на някакви ш****и винетки не могат да им измислят елементарен начин за ползване и събиране на парите... После как да доживееш до преклонна възраст, като си затрупан от стресови фактори.... Първобитните по-добре са живели от нас, си мисля. Яде, е*е и спи, и това е. Само не знам като са нямали компютри как са влизали във форума, ама те си знаят.
Коментар
-
коцев написа:И сега по БТВ шефа на Пътна Агенция призна за гафа им по въпроса с махането на старите винетки и уж ще накаже дисциплинарно тоя дето е допуснал грешка ,че ще глобяват с 400 лв тоя който не си е махнал старата винетка , а санкцията от 400лв се налага на тоя който няма нова винетка а кара със стара с изтекъл срок. Та така може да си караш и с 10 винетки стари залепени на стъклото .
Коментар
-
Глоба за непремахнат стар стикер си има от момента, в който въведоха винетките. Това е регламентирано в ЗДвП: (3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар