Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пак далавера с новите винетки

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Винетката е по- евтиния вариант- разберете ме- в страните където магистралите са платени- и ма коефициент н азадигане данък МПС- и даже да не се качиш на магистрала пак плащаш повече, ако се качваш често- и още повече, така че винетката е любимо нещо и не трябва да го изпускаме- станат ли платени магистрали- ще е по 2 даже да не се качваш на тях- така изреваха словенците преди година и от платеми магистрали- минаха изцяло на винетки.
    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

словенците този номер го направиха и по други причини - едно чисто прекарване на чужденцитено хората си ползват стратегическото положение и печелят от товапреди 1-2 години след натиск малко промениха нещата, но винетката им е прекалено скъпав единия случай се пътува 100 км, в другия 200 и искат 15 евро за 7 дни
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/...vo_za/?ref=rssБизнесът си върви с пълна пара.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Sev написа:
          словенците този номер го направиха и по други причини - едно чисто прекарване на чужденцитено хората си ползват стратегическото положение и печелят от товапреди 1-2 години след натиск малко промениха нещата, но винетката им е прекалено скъпав единия случай се пътува 100 км, в другия 200 и искат 15 евро за 7 дни
          Има и трети вариант - пътуваш 30-на км без винетка :D
          Stilo 1.6 16v

Коментар

Снощи си купих винетка от Шел... Може би два пъти по-голяма е от предната, доста изчистена откъм елементи. Номера на колата ми го написаха на място на бележката, която дават с винетката (което е и правилният начин, но съм убеден, че има места на които това не се прави).Противно на очакванията ми, много лесно си написах числата върху лепилото на винетката с обикновен химикал.Да не ви казвам с колко мъка свалих старата винетка, при условие че просто "сложих" без да я натискам, търкам и така нататък.Самата изработка на винетката е по-различна от досегашните. По-тънка е и има "защита" като на стикера за гражданска отговорност (перфорирана е в четирите ъгъла, за да се скъса при опит за разлепване).Визуално не ми харесва самият дизайн на стикера, но това е нещо нормално...
            "Без сърца, сме просто машини"
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

И да зарадвам товарищ Коцев:http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/...nat_kilometur/

Коментар

само не знам как ще дадат нещо на концесия, което е платено от данъкоплатците в целия ЕС...включително и от насявно имам как, но тогава ще помним добрите времена с винетките
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

И да зарадвам товарищ Коцев
                  Ми така де ,правилно е . Нека таксата стане 1000лв та да се разреди малко движението и да си карам спокойно по пътищата .
                  Фиат Панда 1.2 2006година
                  Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                    Ми така де ,правилно е . Нека таксата стане 1000лв та да се разреди малко движението и да си карам спокойно по пътищата .
                    Сподели скучаещият милионер
                    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Ми това са 3лв отделени всеки божи ден . Колко са те , нямат и за половин кутия цигари . Обаче иначе ще пътувам и ако закъсам някъде по пътищата ще трябва да чакам поне половин час докато мине някоя друга кола . Така беше едно време когато вземах книжка .Само две коли имаше в селото и едната беше моята , а сега няма къща с по една кола, а всичките са с по две и нагоре . :D :D Мъ кво се чудя , криза е .

Коментар

@коцев: До офиса ми живее едно семейство в което само жената е на работа на постоянна заплата, мъжа - ходи да лови риба от време на време и работи на повикване по половин ден 4 пъти в седмицата, синът им е на 18 години, не учи, не работи, братът на жената - до оня ден беше бакшиш, а сега е ... мързеливец.Та това семейство, което няма пари да си плаща ежемесечните сметки текущо притежава следните автомобили:1. Рено Клио2. Ауди 80, комби3. Мерцедес купе4. Рено Меган5. Пежо Боксер. И 5те автомобила се карат, нямат винетки, не вярвам да са платили и данъците. Но редовно мрънкат, че няма място около/пред тях да се паркират. По мои груби сметки - за да започнат годината изрядно, на всички тези коли им трябват грубо 1200лв. Съвсем грубо. Без Винетки.
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Ми аз какво ви хортувах и в оная тема как се кара с 500лв на месец .Ами като се харчат по 1 500лв. От къде идват останалите 1 000лв е обществена тайна . Както съм казвал и преди в България при създаването и е било кон до кон и юнак до юнак. :D Сега в България е кола до кала и айдук до айдук. Когато си продаваме старите коли при нотариуса пишем че я продаваме за 200лв за да платим по малко данък към общината а в същност я продаваме за няколко хиляди . Имаме и документ за данъчната и оценка от ВЕЩО лице на някоя застрахователна компания. На другия ден новия собственик отива да и прави каско в същата застрахователна компания при същото лице и вече оценката на колата е няколко хиляди . Дето се казва: с нашите камъни по нашите глави . Никога няма да ни се угоди .

Коментар

Колеги, понеже до сега все не си залепвах новата винетка, защото си имам старата, а и не ми е трябвала, но утре мисля, че е време да сложа новата. Та въпросът е, че няколко пъти чувам различни неща дали трябва да се пише номера на колата или не - да го пиша ли или да не го пиша?

Коментар

Painfall написа:
                              Колеги, понеже до сега все не си залепвах новата винетка, защото си имам старата, а и не ми е трябвала, но утре мисля, че е време да сложа новата. Та въпросът е, че няколко пъти чувам различни неща дали трябва да се пише номера на колата или не - да го пиша ли или да не го пиша?
                              Няма нужда да го пишеш, макар че нищо не ти пречи да си го напишеш.През 2011 няма да има глоби за ненаписани номера

Коментар

Благодаря за отговора! Значи ще го напиша, понеже иначе няма да важи до 31.01.2012, а до 01.01.2012, така като гледам.

Коментар

Working...
                                X