Винетката е по- евтиния вариант- разберете ме- в страните където магистралите са платени- и ма коефициент н азадигане данък МПС- и даже да не се качиш на магистрала пак плащаш повече, ако се качваш често- и още повече, така че винетката е любимо нещо и не трябва да го изпускаме- станат ли платени магистрали- ще е по 2 даже да не се качваш на тях- така изреваха словенците преди година и от платеми магистрали- минаха изцяло на винетки.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пак далавера с новите винетки
Collapse
Заключена тема
X
X
-
словенците този номер го направиха и по други причини - едно чисто прекарване на чужденцитено хората си ползват стратегическото положение и печелят от товапреди 1-2 години след натиск малко промениха нещата, но винетката им е прекалено скъпав единия случай се пътува 100 км, в другия 200 и искат 15 евро за 7 дни
Коментар
-
-
Sev написа:словенците този номер го направиха и по други причини - едно чисто прекарване на чужденцитено хората си ползват стратегическото положение и печелят от товапреди 1-2 години след натиск малко промениха нещата, но винетката им е прекалено скъпав единия случай се пътува 100 км, в другия 200 и искат 15 евро за 7 дниStilo 1.6 16v
Коментар
-
Снощи си купих винетка от Шел... Може би два пъти по-голяма е от предната, доста изчистена откъм елементи. Номера на колата ми го написаха на място на бележката, която дават с винетката (което е и правилният начин, но съм убеден, че има места на които това не се прави).Противно на очакванията ми, много лесно си написах числата върху лепилото на винетката с обикновен химикал.Да не ви казвам с колко мъка свалих старата винетка, при условие че просто "сложих" без да я натискам, търкам и така нататък.Самата изработка на винетката е по-различна от досегашните. По-тънка е и има "защита" като на стикера за гражданска отговорност (перфорирана е в четирите ъгъла, за да се скъса при опит за разлепване).Визуално не ми харесва самият дизайн на стикера, но това е нещо нормално..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Ми това са 3лв отделени всеки божи ден . Колко са те , нямат и за половин кутия цигари . Обаче иначе ще пътувам и ако закъсам някъде по пътищата ще трябва да чакам поне половин час докато мине някоя друга кола . Така беше едно време когато вземах книжка .Само две коли имаше в селото и едната беше моята , а сега няма къща с по една кола, а всичките са с по две и нагоре . :D :D Мъ кво се чудя , криза е .
Коментар
-
@коцев: До офиса ми живее едно семейство в което само жената е на работа на постоянна заплата, мъжа - ходи да лови риба от време на време и работи на повикване по половин ден 4 пъти в седмицата, синът им е на 18 години, не учи, не работи, братът на жената - до оня ден беше бакшиш, а сега е ... мързеливец.Та това семейство, което няма пари да си плаща ежемесечните сметки текущо притежава следните автомобили:1. Рено Клио2. Ауди 80, комби3. Мерцедес купе4. Рено Меган5. Пежо Боксер. И 5те автомобила се карат, нямат винетки, не вярвам да са платили и данъците. Но редовно мрънкат, че няма място около/пред тях да се паркират. По мои груби сметки - за да започнат годината изрядно, на всички тези коли им трябват грубо 1200лв. Съвсем грубо. Без Винетки.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Ми аз какво ви хортувах и в оная тема как се кара с 500лв на месец .Ами като се харчат по 1 500лв. От къде идват останалите 1 000лв е обществена тайна . Както съм казвал и преди в България при създаването и е било кон до кон и юнак до юнак. :D Сега в България е кола до кала и айдук до айдук. Когато си продаваме старите коли при нотариуса пишем че я продаваме за 200лв за да платим по малко данък към общината а в същност я продаваме за няколко хиляди . Имаме и документ за данъчната и оценка от ВЕЩО лице на някоя застрахователна компания. На другия ден новия собственик отива да и прави каско в същата застрахователна компания при същото лице и вече оценката на колата е няколко хиляди . Дето се казва: с нашите камъни по нашите глави . Никога няма да ни се угоди .
Коментар
-
Painfall написа:Колеги, понеже до сега все не си залепвах новата винетка, защото си имам старата, а и не ми е трябвала, но утре мисля, че е време да сложа новата. Та въпросът е, че няколко пъти чувам различни неща дали трябва да се пише номера на колата или не - да го пиша ли или да не го пиша?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар