Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пак далавера с новите винетки

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бе той бат Бойко само да направи магистралите ще пусне нас пенсионерите да пътуваме без винетки по тях . Тъй де . Затова сега ние не искаме никакво увеличение на пенсиите а само магистрали да има ,че вие младите искате да карате с високи скорости . :D
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
      Ама изглежда и те нещо си връзват гащите ако някой печен юрист се запецне в съда като магаре на мост и каже че си плаща 67лв за преминаване по пътната мрежа но независимо с кое свое превозно средство.
      Купувал съм винетки в няколко европейски държави, навсякъде системата е като при нас, в България. Винетката върви с колата, а не с шофьора. Сигурно си има причина за това. Ако някой знае за друга система - да каже, ще е интересно. Коцев, понеже ти все питаш защо винетката да е не може да се ползва от един шофьор на няколко коли-помисли колко неудобно е това. Така само ти ще можеш да караш колата си по пътищата, за които трябва винетка, нали се води на твое име. Ако някой друг иска да кара същата кола-и той трябва да има винетка. Представи си - пътуваш с жената на море, например, не можеш да пиеш една бира, защото тя не може да кара-няма винетка. А ако иска да кара, трябва да си купи на нейно име и се получава 2 броя за една кола-не е добре това.А винетката трябва да се води на нещо-кола или щофьор, не може да е хвърчащо листче. Ако е така, то една винетка ще се ползва от много хора, губи се смисълът на цялата работа.Така че аз мисля, че това е правилният начин, винетката трябва да си върви с колата.

Коментар

Край . Напълно приемам вашите доводи . Прави сте . :D Обаче . Обаче мен си ме гложди нещичко отвътре, че има някакво прекарване. И тая мисла няма да ме напусне дори и в отвъдното . При застраховката ГО колата има една застраховка а могат да я карат 50 човека . Тя си има една полица и независимо кой от тия 50 човека я удари се изплаща . Не е ли логично всеки водач да си има винетка в него си и с която ще кола да се появи на магистралата той си е платил за преминаването . Днеска с едната , утре с другата . Дали днеска и утре ще мине по магистралата само с едната кола, то износването на магистралата ще е едно и също ако днеска мине с едната, а утре с другата . Така ли е?? Така е . Но да спрем до тук . Пак искам да бъда разбран правилно . Не се боря да не плащам винетка още повече че 67лв са нищожна сума . Щом имам и две коли значи това не е проблем за мен както не е проблем за всеки който има кола. Просто исках да си изкажа мнението че се получава парадокса да плащам за нещо което не го ползвам . С такова убеждение оставам . :D

Коментар

коцев написа:
          Бе той бат Бойко само да направи магистралите ще пусне нас пенсионерите да пътуваме без винетки по тях . Тъй де . Затова сега ние не искаме никакво увеличение на пенсиите а само магистрали да има ,че вие младите искате да карате с високи скорости . :D
          Дай боже , бай Иване , и достойни пенсии да имате , и по хубави магистрали да карате(ме).Всичко ще се нареди .
          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Май нищо няма да има както е тръгнало ,че много нападат моя човек и нищо чудно през лятото да се оттегли на почивка и да ги пусне тия дето лаят против него той да им гледа сеира после. Тъй че решихме въпроса с винетките и който не си е купил нека побърза докато не са се свършили . :D И умната тая седмица че го дават времето да е много студено и ще има лед по пътищата . Даже ако не ви се налага да пътувате ,оставете колите да си починат и така ще е най добре . :D

Коментар

коцев написа:
              Просто исках да си изкажа мнението че се получава парадокса да плащам за нещо което не го ползвам . С такова убеждение оставам . :D
              Да разсеем всякакво погрешно убеждение, бай Иване.Никой не те кара да плащаш за нещо, което не ползваш.Сложи си годишна винетка на колата, която най-често ползваш за пътувания по републиканската пътна мрежа.На другата не слагай, и само ако ти се наложи да тръгнеш по някаква причина с нея (първата се е повредила, да речем), ѝ сложи седмична или месечна винетка. А и при добро разучаване на пътищата, има варианти да се движиш и без винетка, без да си в нарушение.Например от Ямбол до Сливен съществува алтернативен маршрут, съставен на 90% от общински пътища, за които не се изисква винетка. Има само един малък участък, на който се изисква, но там пък от 30 години катаджия не съм виждал, така че... Намира му се лесното, стига да има човек мерак.

Коментар

Един пример от преди 30 години Дидко . Бях със семейството си на къмпинг Черноморец на палатка . До моята палатка се настани полско семейство медицинска сестра и учител по физкултура . Моите и неговото дете бяха на една възраст и се сближиха . Сближихме се и ние двете семейства . Поляка отива на лавката и си купува 4 броя лимонади в стъклени шишета като заплаща и шишетата по 8 стотинки едното . Така изискваше продавача . На другия ден поляка връща празните шишета и си купува други нови 4. Обаче магазинера пак му удържа по 8 стотинки и за новите . Поляка го пита защо ? Магазинера казва : тия шишета са от друг магазин и не ги приемам . Настана кавга и магазинера му бутна шишетата и едно се счупи . Тогава поляка вдигна скандал и ми казва :Иван отивам в Бургас до Партията да се оплача . Как не го молих че за някакви си 8 стотинки да ходи до Бургас но той отказа и замина . След няколко часа доиде с още двама човека от Бургас ревизори ,затвориха лавката писаха кво писаха и на другия ден вече лавкажията го нямаше а друга жена продаваше. Та поляка така ми каза : не съм за 8 стотинки , а за ОТНОШЕНИЕТО и ПРАВДАТА. Бях прав в случая и нищо не може да ме накара да се съглася с неправдата . :D Та и аз сега си държа на моето мнение може и да съм като някой Дон Кихот но нищо не може да ме разубеди че за едно и също нещо трябва да плащам по безброй пъти . Как един притежаващ една кола и всеки божи ден пътува от София до Пловдив и обратно с винетка за 67 лв през цялата година , а друг с две коли коли примерно пътува само веднаж два пъти в годината трябва да има две винетки при условие че по пътя се движи само с едната кола а другата му е в гаража . С една дума социалистическа работа . Един плаща на друг кефа да се вози целогодишно непрекъснато . Но както казах точка по въпроса . Купил съм си винетки и на двете коли и съм ги надписал и залепил . :D 67лв са нищожна цена за да се хаби човек . Изряден отвсякъде .Но вътрешно неудолетворен от начина по който се подхожда.

Коментар

Ама бай Иване ... едно нещо не може да разбере побелялата ти глава.Не плащаш за едно нещо два пъти. Щеше да е така, ако си купиш две винетки за една кола."Едното нещо" е едната кола. И за това нещо плащаш един път, една винетка."Едното нещо" не е милиметрите изтъркан асфалт, а конкретен автомобил.Конкретна и само една винетка за конкретен автомобил.Пък ти си го ползвай колкото искаш. Ако искаш пътувай три пъти на ден до София и обратно. Държавата не те ограничава.
                  .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                  www.cyxap.com

Коментар

И да допълня Малоун - щом ще ги караш тез 2 коли 1-2 пъти - ми по-добре си им слагай седмична винетка - 10 лв е. Ще излезеш 2 пъти - единия път с едната, друия път с другата, и ще дадеш общо 20 лв. Това е сметката.А и никой не може да ме убеди, че ако има 2 коли, ще си ги кара сам. Ми ако на съпругата ти ѝ се наложи да ползва втората кола, докато ти си с първата на път?Или сина ти?Не говоря конкретно за Коцев, а по прицнип. Единица са хората в България, които си купуват по повече от една кола, при условие, че само един човек в семейството има книжка.

Коментар

Тоя въпрос го решихме . :D А да решим и другия Купих си едната кола на 19 септември . За да се движа с нея по магистралата ми трябва винетка . Нямам избор. Или трябва 67лв да платя за останалите три месеца или трите месеца по 25лв месечна да си закупя или 75лв . Къде е Киро на кирия и правилно е ли за три месеца да платиш толкова колкото за цяла година . Това не е ли също някакво недомислие и не се ли засягат някакви права .

Коментар

Идеята , товарищ Щирлиц , е емитера на тези винетки ( държавата ) , да накара хората да се замислят и да преценят , че плащането на ГОДИШНА ВИНЕТНА ТАКСА е в пъти по-изгодно. Така си го обяснявам аз.Във всички държави , които са въвели винетни такси е така .

Коментар

ОК. :D Защо тогава и гражданската отговорност не важи за само една календарна година ами от дата до дата ????? Защо винетката също не важи от дата до дата ????? :D Има нещо гнило в Дания както е казал нашия стар приятел Фауст.

Коментар

Ама ти ако искаш си купувай седмични, още по несправедливо ще е.Ще са 130 лева срещу 67.Едно хлапе се похвалило на татко си:-Тате, спестих един лев. Не се возих на автобуса до в къщи, а тичах след него.-Ама много си прост сине. Защо не тича след някое такси, щеше да спестиш 6 лева.Някой да е виновен, че си си купил колата Септември, вместо на 31 Януари?Някой да те принуждава да караш точно този автомобил по републиканската мрежа, особено ако имаш друг?А някой да те принуждава да ползваш автомобил, ако нямаш друг и досега си ползвал обществен транспорт?Ако не ти е изгодно, чакаш новата година и се радваш на новата кола по републиканските пътища. Винетката не е задължителна в града..:: EDIT ::.Всички, без годишната, важат от дата до дата. Още една причина да избираш купуването на годишна винетка в началото на годината.
                            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                            www.cyxap.com

Коментар

коцев написа:
                              ОК. :D Защо тогава и гражданската отговорност не важи за само една календарна година ами от дата до дата ????? Защо винетката също не важи от дата до дата ????? :D Има нещо гнило в Дания както е казал нашия стар приятел Фауст.
                              На мен пък ми каза , че има нещо гнило в Дания друг човек

Коментар

Уф ,че сте ми едни готени сладурчета . :D Направо ви се възхищавам .Шъ въ слушам вече и изпълнявам всяка казана дума от вас . :D Ама ако от утре почнете да се оплаквате от нещо че държавата нещо ви прецаква , дупе да ви е яко . Шъ въ дъфча и с кокалите барабар.

Коментар

Working...
                                X