Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пак далавера с новите винетки

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Пак далавера с новите винетки

Румен_Хинчев написа:
    Колкежке , не ме мислете къде съм карал в Румъния .И какво общо имат данъчните ставки с винетките ?Седмична винетна такса за лек автомобил в Румъния = 13,06 леи (~ 3 евро ).
    Toва, че е глупаво да се мисли, че за оправяне на пътищата отиват само винетните такси. Освен това може да благодарите на предното правителства за неусвояването на евро средства, както и на по-предното, което изхарчи за незнайни нужди евро пари за пътища, поради което не ни и отпускаха пари. За това се вдигна един скандал преди години, но това е отделна тема на разговор. Освен това моята реплика беше върху точно определено изречение, което те съветвам да прочетеш, преди да пишеш нещо друго.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Хм...Отговарям на въпрос зададен в български форум , а започват да ми обясняват колко съм прост....
      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Румен_Хинчев написа:
        Хм...Отговарям на въпрос зададен в български форум , а започват да ми обясняват колко съм прост....
        Не знам как си стигнал до този извод, явно си си го въобразил. Нормално, преди да се включиш в някакъв спор, да знаеш за какво става въпрос. Предполагам не си прочел изречението с получер шрифт - прочети го внимателно, преди да отправиш каквато и да е реплика към това, което съм казала. Така ще избегнеш конфузни ситуации, както и неприятно за всички действие да слагаш думи, които не съм казала.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

И все пак аз очаквам за линк към закон или наредба където ясно и точно да пише : винетка се купува само за един автомобил Ами ако в закона пише че по пътищата за които се изисква да има винетка не може да се движи автомобил без винетка без да е изрично упоменато ,че се изисква да е точно за тая кола. Защо като си ги купувах миналата година изрично изисквах в бележката която ми дават да впишат номера на автомобила а те отказаха ? В бележката само пише такса 67 лв и нищо повече ???? Не трябва ли закона да го изисква това написване още там още повече че ги купувам от Пътно Управление гр Ловеч. Ей това нещо ми обяснете като на пенсионер човек , демек изкукуригал човек .
          Фиат Панда 1.2 2006година
          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Аз очаквам линк към закон или наредба, в която пише, че винетката може да бъде разлепвана внимателно със сешоар, макетно ножче, гореща вода, и други, които да запазят целостта и, и да бъде залепяна на друг автомобил. Ако може и линк към закон, в който пише, че може да се залепи фолио отгоре, с цел по-лесно разлепяне. То ако започнем така... Все пак може да пробваш да напишеш друг номер на винетката, а ако те спрат - да се явиш на съд с тази теза - че си платил таксата веднъж и няма нужда да плащаш пак, защото другата ти кола е в гаража. Да видим дали съдът мисли като теб (вас).

Коментар

Чл. 3. (Изм. - ДВ, бр. 108 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Собственикът или ползвателят напътно превозно средство има право да ползва републиканските пътища на Република България,като преминава по тях или по техни участъци с пътното превозно средство само когато е заплатенавинетна такса за съответния период и на предното стъкло на пътното превозно средство е залепенавалидна винетка.Колега Коцев , законодателят пише ППС в единствено число . Значи ЕДНА винетка е само за ЕДНО пътно превозно средство. Аз поне така го разбирам

Коментар

Румен_Хинчев написа:
                Чл. 3. (Изм. - ДВ, бр. 108 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Собственикът или ползвателят напътно превозно средство има право да ползва републиканските пътища на Република България,като преминава по тях или по техни участъци с пътното превозно средство само когато е заплатенавинетна такса за съответния период и на предното стъкло на пътното превозно средство е залепенавалидна винетка.Колега Коцев , законодателят пише ППС в единствено число . Значи ЕДНА винетка е само за ЕДНО пътно превозно средство. Аз поне така го разбирам
                Ако трябва да сме точни, в така цитирания член има изискване единствено да е заплатена винетна такса за СЪОТВЕТНИЯ ПЕРИОД (не става дума за съответния автомобил), и тя да е залепена на предното стъкло. Никъде не пише, че не може да си я разлепиш и да си я залепиш дето си искаш Отделно от това, този, който е писал този член на закона явно не е наясно какво е Пътно превозно средство.ППС са както МПС-тата, така и каруците и велосипедите.От този член е ясно, че за всички ППС-та се изискват винетки, в това число каруците и велосипедите.

Коментар

Immortal написа:
                  Отделно от това, този, който е писал този член на закона явно не е наясно какво е Пътно превозно средство.ППС са както МПС-тата, така и каруците и велосипедите.От този член е ясно, че за всички ППС-та се изискват винетки, в това число каруците и велосипедите.
                  Ха така, да им е хак - и на каруците предно стъкло. С винетка А дали не може по тълкувание да се лепне и на ухото на животното
                  She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

(4) Винетната такса се заплаща от собственика или ползвателя на пътното превозносредство.(5) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2006 г.) При заплащане на винетната такса се издава документ,наречен "винетка", който удостоверява правото на ползване на републиканските пътища,като:1. винетката се състои от две части; първата част е оформена за еднократно залепванев долния десен ъгъл на вътрешната страна на предното стъкло на пътното превозносредство и е осигурена срещу фалшифициране със защитни знаци; тя има ипредназначението да удостоверява плащането на винетната такса пред контролните органи;втората част във вид на талон се съхранява от водача на пътното превозно средство ислужи за доказателство за платена винетна такса при издаване на безплатен винетен стикерв случаите на счупване или кражба на предното стъкло на автомобила, както и припроизводствен дефект на винетния стикер;2. собственикът или ползвателят на пътното превозно средство има право да ползварепубликанските пътища на Република България, като преминава по тях или по технитеучастъци с пътното превозно средство само когато е заплатена винетна такса за съответнияпериод и категория на пътното превозно средство и в долния десен ъгъл на преднотостъкло на пътното превозно средство е залепен валиден винетен стикер;3. при унищожаване на залепената част от годишния винетен стикер вследствие напроизводствен дефект на винетката, счупване или кражба на предното стъкло, следпредставяне на втората част от годишната винетка се издава безплатен годишен винетенстикер, валиден до изтичането на срока на първоначално издадения винетен стикер;4. (изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г., бр. 75 от 2009 г.) счупването или кражбата на преднотостъкло се удостоверяват съответно със служебна бележка или с констативен акт на Главнадирекция "Охранителна полиция", а производственият дефект на винетката - при оглед,извършен от представители на съответното областно пътно управление на Агенция "Пътнаинфраструктура";5. безплатен годишен винетен стикер се издава на собственика или ползвателя напътното превозно средство след представяне в съответното областно пътно управление назаявление за безплатна винетка, към което се прилагат копие от документа за собственостили ползване на пътното превозно средство, актът за констатиране на счупването,кражбата или производствения дефект, втората част на годишния винетен стикер и частта,която е била залепена на счупеното стъкло, или частта с фабричния дефект; при кражба напредното стъкло не се изисква представянето на първата част на винетния стикер.(6) Винетната такса се заплаща за следните пътни превозни средства:1. моторните превозни средства, които имат най-малко четири колела и сапредназначени за превоз на пътници, моторните превозни средства, предназначени запревоз на товари, които имат най-малко четири колела, както и такива моторни превознисредства с повишена проходимост;2. моторните превозни средства с най-малко два моста, конструктивно предназначениза теглене, бутане, носене или задвижване на определени инструменти, прикачен инвентар,машини или ремаркета; към тях се отнасят колесните трактори, които могат да бъдатсъоръжени за превоз на товари (самоходни шасита) и придружаващ персонал, иремаркетата, включително полуремаркетата;3. специализираните строителни машини, автокрановете, специализираните ремаркетаза превоз на тежки или извънгабаритни товари и други специални автомобили, безтролейбусите;4. колесните трактори и другите самоходни машини, когато се регистрират задвижение по пътищата;5. специализираните пътни превозни средства и строителни машини, които попринцип са предназначени за движение извън републиканските пътища, включителноруднични и кариерни превозни средства, за времето, когато ползват републиканскитепътища за придвижване на собствен ход, при условие че отговарят на техническитеизисквания и на условията за безопасност на движението.
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Ако трябва да сме точни, в така цитирания член има изискване единствено да е заплатена винетна такса за СЪОТВЕТНИЯ ПЕРИОД (не става дума за съответния автомобил), и тя да е залепена на предното стъкло. Никъде не пише, че не може да си я разлепиш и да си я залепиш дето си искаш Отделно от това, този, който е писал този член на закона явно не е наясно какво е Пътно превозно средство. ППС са както МПС-тата, така и каруците и велосипедите. От този член е ясно, че за всички ППС-та се изискват винетки, в това число каруците и велосипедите
                      След 10 страници писане те това исках да прочета . :D А то е че при писането на закона така са го написали юристите все едно Краси Черничкия им е дал дипломите . Може и така да се тълкува а може и иначе. По нахакани юристи адвокати биха могли в съда да спечелят всяко дело. :D Пак казвам ,че съм върл противник на всякакви измами от страна на колегите за разлепване и залепване на винетки , но защо след като изисквам в документа който ми издават при закупуване на винетката да запишат номера на колата то те ми отказаха . Утре ще ви снимам документа да видите самите противоречия . Ами би следвало още там при издаването да ми пишат че е точно за тая кола .Ама изглежда и те нещо си връзват гащите ако някой печен юрист се запецне в съда като магаре на мост и каже че си плаща 67лв за преминаване по пътната мрежа но независимо с кое свое превозно средство.

Коментар

Колеги gantcho и Immortal , не ви прилича да четете Наредбата за условията и реда за събиране на винетни такси както дявола Евангелието . Sev цитира достатъчно добре на кои ППС е задължително залепянето на винетки.

Коментар

Румен_Хинчев написа:
                          Колеги gantcho и Immortal , не ви прилича да четете Наредбата за условията и реда за събиране на винетни такси както дявола Евангелието . Sev цитира достатъчно добре на кои ППС е задължително залепянето на винетки.
                          Аз се измайтапих Точно това исках да покажа - какво се получава, като се извади нещо от контекста.Иначе мнението съм си го изразил по-горе.

Коментар

Манипулант такъв !!!!!!!Глобен си една бира на Ичера ..... :D

Коментар

Ооооооооооооо . Значи се бъзикате с пенсионерите . :D :D

Коментар

коцев написа:
                                Ооооооооооооо . Значи се бъзикате с пенсионерите . :D :D
                                Алоу ... :D Правителството на бат’Бойко никакви изменения на Наредбата не е правило , така че ...МИРНОООООО...

Коментар

Working...
                                X