snake написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за велосипедни гуми
Collapse
X
-
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
snake написа:Би бил точен, но при идеални условия: каране в идеално права линия и колкото се може повече обороти на гумата, за да се минимизира грешката. Това реално няма как да се постигне.nikolce написа:...операцията се прави, три или повече пъти, като се смята средно аритметично.snake написа:А и тебеширът като знаем какъв неясен отпечатък оставя...snake написа:Не ми се вижда много точен този метод.
Коментар
-
Страница 14 от този файл Ето още сравнителни таблици: http://www.sheldonbrown.com/tire-sizing.htmlНапример на шосейката ми размерът е "700 x 23C" (френска система) или "28 Х 1 и 1/2 х 1 и 3/4" или "23-622". Обиколката е все 2133 мм, мерил съм го по всички възможни начини, грешката ми е от порядъка на 2-3 мм.А какво означават отделните числа - http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_5775
Коментар
-
Венко е човек на точността, знам го аз, ама наистина не разбирам за какво му е по-голяма точност от 2%.Аз също покарвам колело от време на време.За километраж използвам телефона, през GPS, като имам специална програмка, казва се Velox. Дава ми освен скорост (с големи цифри на половината екран), още следните данни:-дневно изминато разстояние (след ръчно зануляване);-общо изминато разстояние-час; време в движение, общо време (вкл.престоите);-средни скорости за последната 1 минута, 5 минути, 10 минути;-ГПС координати; както и може да прави запис на трака, който после можеш да видиш на картата в сайта на производителя.Между другото си я ползвам и в колата тази програмка.Предполагам, че точността й не е по-голяма от 5% (допустимата инженерна точност), но и по-голяма не ми трябва.За твое успокоение, Венко, точността на километража на колата ти е в рамките на 10%, а при по-големите скорости - и по малка (отива към 20%).
Коментар
-
Immortal написа:Венко е човек на точността, знам го аз, ама наистина не разбирам за какво му е по-голяма точност от 2%.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Интересна тема, на която попаднах от Гугъл, търсейки как да си разчета размера на гумите на бебешката количка.
Аз бих подходил по друг начин. Просто на едното колело бих коригирал импулсите (размера) с + или съответно - 2%, за да ги изравня и не бих се втренчвал повече. И това само и само да показват относително еднакво.
В този ред на мисли кажете от къде да купя гума 10х2.0?
п.п. Миналата година ми се наложи да пътувам с двете коли до едно и също място, та плътно една след друга колите бяха навсякъде заедно. В крайна сметка сега като гледам километражите показват точно разлика от 2%.Последна редакция от BO; 05.04.2018, 20:44.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар