Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национално преброяване 02.2011

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Национално преброяване 02.2011

Къде мога да получа някаква информация по въпроса? Не че съм черноглед, ама от сега ми намирисва на провал в организацията...1. Как ще стане, излиза, че така или иначе трябва да чакаме преброител в нас. При електронното преброяване накрая така или иначе получаваме номерче, което трябва да дадем на преброителя, който да го запише в някакъв документ.2. Както и да е, електронно - електронно, ама дните са твърде малко и ми се струва, че ще стане като електронното кандидатстване за детските градини, когато системата блокира още в първите минути... и така и остана нефункционална за дълго време. Тука за 10 дена дали ще успее да издържи? 3. По какъв график ще идват преброителите? Ще кажат ли "За тоя квартал ще дойде м/у 3.02 и 5.02" или 1/2 от трудоспособното население на българия ще трябва да вземе отпуски и да чака като кияци михаля да го преброи, защото иначе пък плашат с глоби...Кой знае колко въпрози могат да изкочат ако се замисли човек и които да отприщят още абсурдни ситуации...

ПРЕБРОЯВАНЕ ПО ИНТЕРНЕТВ удобно за Вас време от 00.00 ч. на 1 февруари до 24.00 ч. на 9 февруари 2011 г. можете да се преброите по интернет чрез няколко лесни стъпки:Първо. Влезте на адрес http://www.nsi.bg. Вдясно на екрана ще видите логото на

Коментар

Аз съм бил преброител. Градът се разделя на райнои и се наемат хора. На всеки човек се пада определено малко парченце от от населеното място, като има срок 2 седмици, да речем, в които да мине по всеки един едрес и да издири колкото е възможно повече хора в неговия участък. Например, дават ти ул. Бяла нива от номер 9 до номер 40, като е съобразено дали на различните номера са блокове или къщи и ти започваш от врата на врата да звъниш и да попълваш бланките, същевременно разпитваш комшиите за тези, които не можеш да откриеш. Така лека полека обикаляш всички и уговорки не се правят.

Коментар

А ако му лепнеш една бележка на вратата на преброителя става ли
        фиатче Браво 2.0

Коментар

Не мога да разбера каква е целта на това преброяване. Всички имат лични карти, с малко изключения, но и те се знаят кои са, след 14-годишна възраст, а всички деца са вписани в регистри. Това, че днес са ме преброили тук, не значи, че утре ще съм тук. Информацията кой какво жилище има и какво му е занятието също могат да си я вземат от други институции. В сайта пише да сме планирали бъдещето - какво има да планират? Колко деца има за детски градини и училища е ясно, улиците трябва да се опраят пак е ясно, то даже и не зависи от броя хора. Образованието ми не ги интересува - и без това държавата вече не основен работодател, а и местата вече са заети. А и да знаят, че половината от населението е неграмотно какво?? Не виждам нещо да правят по въпроса - неграмотната глупа население се знае от всички и не виждам да се е ограмотила след последното преброяване. Каков ми е вероизповеданието и етническата принадлежност пък още по-малко ги интересува. Ако знаят временно присъстващите и отсъстващите лице - какво??? Ще ги глобяват, че не са си изкарали временна регистрация ли? Освен това няма гаранция, че всеки ще бъде честен, нито има гаранция, че преброителят ще борави с личните данни според закона....
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
            Не мога да разбера каква е целта на това преброяване.
            Да се изхарчат едни пари, и да се събере малко странична информация за електората, която не може да се събере по начина който изброяваш - база данни, Лкарти егенета и адресни регистрации........личният ми избор е да не давам каквато и да е информация за това в какво вярвам, и изобщо каквото и да било......ПС - колко ли народ ще бъде обран от разни миними преброители, сигурно вече разгряват за "кампанията".....
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

Съгласен съм, че преброяването е пълна глупост. Държавата си има всички данни в съответните учреждения: ЕСГРАОН, МВР, Данъчни служби... Остава само да ги съпостави и преброяването става излишно. Другите въпроси, които не се съдържат в съответните информационни масиви, са глупости и по тях могат да се пишат свободни съчинения. И без това не си длъжен да пускаш преброителите у дома, за да видят дали всичко е точно така, както го декларираш.А държавата като съпостави данните, да вземат най-накрая да изкарат на светло хилядите собственици на МПС, които не са ги регистрирали в данъчните служби и не плащат данък за тях. Да ги накарат да си платят със задна дата всички данъци с лихвите и да понапълнят общинските бюджети. Но това е друга тема.П.П. Пазете се от мними преброители-измамници! Искайте преброителите да ви представят документ за самоличност и служебна карта.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Ако погледнете бланките за преброяването в сайта на НСИ ще видите въпросите за имуществото - как е оборудвано жилището на преброения:Хладилник, пералня, миялна, печка, LCD, дограми, топлоизолация, слънчеви колектори, автомобили и т.н. Идеална статистика за крадците...

Коментар

Humppa написа:
                  Ако погледнете бланките за преброяването в сайта на НСИ ще видите въпросите за имуществото - как е оборудвано жилището на преброения:Хладилник, пералня, миялна, печка, LCD, дограми, топлоизолация, слънчеви колектори, автомобили и т.н. Идеална статистика за крадците...
                  И пак да напомня, че не сте длъжни да пускате преброителите вкъщи. Те не са съдия-изпълнители да ви описват имуществото. Можете да попълните безсмислената анкета и на крак пред входната врата и да им кажете само това, което сметнете за необходимо. За религията още не съм решил какво да отговоря. Колебая се между будист и ортодоксален мюсюлманин с талибанска брада .
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Само да вметна. За хората, които имат временна адресна регистрация в друг град как се процедира? Например си студент в София и имаш адресна рег. там, където ти е общежитието (в София студ.град например). А по лична карта се водиш, че живееш в Пловдив - (реалния ти адрес)?

Коментар

Humppa написа:
                      В сайта им пише, че точно тези неща не ги интересуват, даже е дадено с получерен шрифт: Въпросите от преброителната карта са за Вас и членовете на Вашето домакинство - възраст, образование, трудова дейност, семейно положение, местоживеене, Вашите жилищни условия, но не за собствеността Ви, Вашите доходи или данъците, които плащате.tarabas: Излизаш преди работното време на преброителите и се прибираш след него.

Коментар

ele написа:
                        tarabas: Излизаш преди работното време на преброителите и се прибираш след него.
                        Или просто любезно им обясняваш че не желаеш да им дадеш тва инфо, пожелаваш им лек ден, и тва е......
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                          ele написа:
                          tarabas: Излизаш преди работното време на преброителите и се прибираш след него.
                          Или просто любезно им обясняваш че не желаеш да им дадеш тва инфо, пожелаваш им лек ден, и тва е......
                          и те глобяват 200 кинта, че не си съдействал. По-добре да се направиш на приятно разсеян

Коментар

ele написа:
                            и те глобяват 200 кинта, че не си съдействал. По-добре да се направиш на приятно разсеян
                            Ако няма полицай с тях не могат да ме глобят, щото не ме знаят кой съм, и кой да глобят, а предполагам разбираш че няма как да водят кука с всеки преброител......и дори да имат такъв по кой параграф ще прекарат тая глоба?Като цяло мисля че доста народ ще откаже да им дава инфо, ако от секи взимат по 200 кинта, яка пара ще съберат... :P :P :P :P
                            Alfa 156 2.0 TS
                            Alfa 156 20VTurbo
                            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                            Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                              ele написа:
                              Ако няма полицай с тях не могат да ме глобят, щото не ме знаят кой съм, и кой да глобят, а предполагам разбираш че няма как да водят кука с всеки преброител......и дори да имат такъв по кой параграф ще прекарат тая глоба?Като цяло мисля че доста народ ще откаже да им дава инфо, ако от секи взимат по 200 кинта, яка пара ще съберат... :P :P :P :P
                              Споко, ако е да глобят теб, ще намерят начин да си съберат глобите.

Коментар

Working...
                              X