Къде мога да получа някаква информация по въпроса? Не че съм черноглед, ама от сега ми намирисва на провал в организацията...1. Как ще стане, излиза, че така или иначе трябва да чакаме преброител в нас. При електронното преброяване накрая така или иначе получаваме номерче, което трябва да дадем на преброителя, който да го запише в някакъв документ.2. Както и да е, електронно - електронно, ама дните са твърде малко и ми се струва, че ще стане като електронното кандидатстване за детските градини, когато системата блокира още в първите минути... и така и остана нефункционална за дълго време. Тука за 10 дена дали ще успее да издържи? 3. По какъв график ще идват преброителите? Ще кажат ли "За тоя квартал ще дойде м/у 3.02 и 5.02" или 1/2 от трудоспособното население на българия ще трябва да вземе отпуски и да чака като кияци михаля да го преброи, защото иначе пък плашат с глоби...Кой знае колко въпрози могат да изкочат ако се замисли човек и които да отприщят още абсурдни ситуации...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Национално преброяване 02.2011
Collapse
X
-
Етикети: –
-
ПРЕБРОЯВАНЕ ПО ИНТЕРНЕТВ удобно за Вас време от 00.00 ч. на 1 февруари до 24.00 ч. на 9 февруари 2011 г. можете да се преброите по интернет чрез няколко лесни стъпки:Първо. Влезте на адрес http://www.nsi.bg. Вдясно на екрана ще видите логото на
-
Аз съм бил преброител. Градът се разделя на райнои и се наемат хора. На всеки човек се пада определено малко парченце от от населеното място, като има срок 2 седмици, да речем, в които да мине по всеки един едрес и да издири колкото е възможно повече хора в неговия участък. Например, дават ти ул. Бяла нива от номер 9 до номер 40, като е съобразено дали на различните номера са блокове или къщи и ти започваш от врата на врата да звъниш и да попълваш бланките, същевременно разпитваш комшиите за тези, които не можеш да откриеш. Така лека полека обикаляш всички и уговорки не се правят.
Коментар
-
Не мога да разбера каква е целта на това преброяване. Всички имат лични карти, с малко изключения, но и те се знаят кои са, след 14-годишна възраст, а всички деца са вписани в регистри. Това, че днес са ме преброили тук, не значи, че утре ще съм тук. Информацията кой какво жилище има и какво му е занятието също могат да си я вземат от други институции. В сайта пише да сме планирали бъдещето - какво има да планират? Колко деца има за детски градини и училища е ясно, улиците трябва да се опраят пак е ясно, то даже и не зависи от броя хора. Образованието ми не ги интересува - и без това държавата вече не основен работодател, а и местата вече са заети. А и да знаят, че половината от населението е неграмотно какво?? Не виждам нещо да правят по въпроса - неграмотната глупа население се знае от всички и не виждам да се е ограмотила след последното преброяване. Каков ми е вероизповеданието и етническата принадлежност пък още по-малко ги интересува. Ако знаят временно присъстващите и отсъстващите лице - какво??? Ще ги глобяват, че не са си изкарали временна регистрация ли? Освен това няма гаранция, че всеки ще бъде честен, нито има гаранция, че преброителят ще борави с личните данни според закона....Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Не мога да разбера каква е целта на това преброяване.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Съгласен съм, че преброяването е пълна глупост. Държавата си има всички данни в съответните учреждения: ЕСГРАОН, МВР, Данъчни служби... Остава само да ги съпостави и преброяването става излишно. Другите въпроси, които не се съдържат в съответните информационни масиви, са глупости и по тях могат да се пишат свободни съчинения. И без това не си длъжен да пускаш преброителите у дома, за да видят дали всичко е точно така, както го декларираш.А държавата като съпостави данните, да вземат най-накрая да изкарат на светло хилядите собственици на МПС, които не са ги регистрирали в данъчните служби и не плащат данък за тях. Да ги накарат да си платят със задна дата всички данъци с лихвите и да понапълнят общинските бюджети. Но това е друга тема.П.П. Пазете се от мними преброители-измамници! Искайте преброителите да ви представят документ за самоличност и служебна карта.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Humppa
Ако погледнете бланките за преброяването в сайта на НСИ ще видите въпросите за имуществото - как е оборудвано жилището на преброения:Хладилник, пералня, миялна, печка, LCD, дограми, топлоизолация, слънчеви колектори, автомобили и т.н. Идеална статистика за крадците...
Коментар
-
Humppa написа:Ако погледнете бланките за преброяването в сайта на НСИ ще видите въпросите за имуществото - как е оборудвано жилището на преброения:Хладилник, пералня, миялна, печка, LCD, дограми, топлоизолация, слънчеви колектори, автомобили и т.н. Идеална статистика за крадците....
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
tarabas
Само да вметна. За хората, които имат временна адресна регистрация в друг град как се процедира? Например си студент в София и имаш адресна рег. там, където ти е общежитието (в София студ.град например). А по лична карта се водиш, че живееш в Пловдив - (реалния ти адрес)?
Коментар
-
Humppa написа:Ако погледнете бланките за преброяването в сайта на НСИ ще видите въпросите за имуществото - как е оборудвано жилището на преброения:Хладилник, пералня, миялна, печка, LCD, дограми, топлоизолация, слънчеви колектори, автомобили и т.н. Идеална статистика за крадците...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:ele написа:tarabas: Излизаш преди работното време на преброителите и се прибираш след него.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:и те глобяват 200 кинта, че не си съдействал. По-добре да се направиш на приятно разсеянAlfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:ele написа:и те глобяват 200 кинта, че не си съдействал. По-добре да се направиш на приятно разсеянВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар