Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национално преброяване 02.2011

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И аз се преброих.

Коментар

и ние се преброихме снощи,но ми писна от глупостите им...за какво им е да знаят печка и телевизор имам ли? Ще ми купят ако нямам или какво... Половината данни ги натъкмявах,да ги ева...ще ме извиняват,но няма 4 различни домакинства под един покрив да им пиша и 4 пъти да пиша едно и също.
      ex.Мареа ТД100

Коментар

Vladim написа:
        И тези 8 милиона лв. за електронното преброяване, къде са отишли? Моите и вашите пари!
        След края на електронното преброяване, съобщиха че така са спестени 4 млн.лв за заплати на преброители. Е добре значи само от това са назад 4 млн.лв! Друг е въпроса, че с това се улесниха много хора и в глобален план сигурно има икономическа полза.
        Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

Има, но не за гражданите данъкоплатци.
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

Така дойде време и аз да опиша действията си относно преброяването вчера демек на 11.02 в промеждутака когато ме нямаше в нас минали преброители аз се преброих в интернет обаче трябва да предам съответния номер на вратата заварих къстче хартия откъснато по най грубия начин и оставено звънях на тел номер от 2 дена никой не вдига какво трябва да направя от тук на татък до колкото знам 1. трябва да е един вид талонче 2.едвали би трябвало да е по GSM въпроса ми е какво следва след това тази вечер звънях на номера който е даден за информация първо един женски глас ми казва затвори или продължи - да ама не продължава събота е почиват аз какво трябва да предприема преброил съм се ама ЦЪК няма къде да си дам номера Моля само запознати да пишат по поста ми!Благодаря!
            Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
            FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

vaskoni_1980 написа:
              Така дойде време и аз да опиша действията си относно преброяването вчера демек на 11.02 в промеждутака когато ме нямаше в нас минали преброители аз се преброих в интернет обаче трябва да предам съответния номер на вратата заварих къстче хартия откъснато по най грубия начин и оставено звънях на тел номер от 2 дена никой не вдига какво трябва да направя от тук на татък до колкото знам 1. трябва да е един вид талонче 2.едвали би трябвало да е по GSM въпроса ми е какво следва след това тази вечер звънях на номера който е даден за информация първо един женски глас ми казва затвори или продължи - да ама не продължава събота е почиват аз какво трябва да предприема преброил съм се ама ЦЪК няма къде да си дам номера Моля само запознати да пишат по поста ми!Благодаря!
              Ти правиш същото - откъсваш едно листче хартия с тоя номер, дето си се преброил, и го лепваш на вратата - като мине пак, да си го вземе. Не виждам защо трябва да се набутваш да звъниш на някакъв си номер. Това не е включено като задължение.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Някъде пише ли ele кое ми е задължение и кое не?Въпроса ми е съвсем искрен, не знам.Аз се преброих електронно, мина преброител и сме му дали номера, ама къде пише, че ако не съм се преброил електронно, трябва да си стоя в къщи и да чакам да мине някой.Или пък да чакам, за да му дам номера.Без значение в кое време на денонощието е, личния ми живот си го организирам сам, може да съм нощна птица или пък всяко свободно време да съм навън.А и доколкото си спомням, коментираха се някакви административни санкции към тези които не са преброени.Има ли нещо такова и ако има, що за глупост е това?
                www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                  Някъде пише ли ele кое ми е задължение и кое не?Въпроса ми е съвсем искрен, не знам.Аз се преброих електронно, мина преброител и сме му дали номера, ама къде пише, че ако не съм се преброил електронно, трябва да си стоя в къщи и да чакам да мине някой.Или пък да чакам, за да му дам номера.Без значение в кое време на денонощието е, личния ми живот си го организирам сам, може да съм нощна птица или пък всяко свободно време да съм навън.А и доколкото си спомням, коментираха се някакви административни санкции към тези които не са преброени.Има ли нещо такова и ако има, що за глупост е това?
                  Хубаво е да не четеш през ред какво пиша. Не е твое задължение да се обаждаш на някакви номера, които някой ти е оставил на хвърчащ лист. Административните санкции са, ако откажеш да се преброиш, а не ако не са те намерили да те преброят.

Коментар

Административната санкция (глоба 120 лв) е само за тия, които официално ОТКАЖАТ да бъдат преброени, което се констатира с протокол, подписан от 2 свидетели.Ако до края на кампанията преброител не ви открие - няма за вас глоба. Задължение на преброителя е да ви намери. Ами ако сте в командировка за целия период на преброяването? Ами ако сте в чужбина и никой не живее на адреса ви? Ами ако имате второ жилище, в което никой не живее постоянно?Ако сте се преброили по интернет, но не успеете да предадете номерчето на преброител - вие така или иначе сте преброени, просто преброителя няма да получи своите 0.80 лв за това, че ви е взел номерчето.Преброяването продължава до края на месеца, все веднъж ще ви уцели преброителя в къщи, а и най-лесния вариант е да си оставите бележка с номерчето на вратата.

Коментар

Благодаря Дидо.ele, питах те нещо съвсем човешки, а ти ми отговаряш все едно съм те ощипал по носа.Исках просто да посочиш къде са описани задълженията ми, понеже ги цитираш и останах с впечатлението, че се ги чела.В Закона не са описани коректно.Благодаря все пак, но пий едно кафе, послушай птичките и се успокой, неделя е.
                      www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                        Благодаря Дидо.ele, питах те нещо съвсем човешки, а ти ми отговаряш все едно съм те ощипал по носа.Исках просто да посочиш къде са описани задълженията ми, понеже ги цитираш и останах с впечатлението, че се ги чела.В Закона не са описани коректно.Благодаря все пак, но пий едно кафе, послушай птичките и се успокой, неделя е.
                        Аз не съм визирала целия закон, а само това, че не е твое задължение да звъниш на преброител. Най-малкото, че преброяването е безплатно за населението - едва ли ти е безплатно да звъннеш на някого. Единственото задължение според закона е, ако отвориш на преброител, трябва да му дадеш информацията, която се изисква по преброителна карта. Затова и има само една глоба - ако откажеш да дадеш тази информация, а не ако не те намерят. Хубаво е, ако ще правиш реплика, да се ограничиш до това какво е написано, а не какво би могло да бъде написано, ако евентуално се обхаванат всичко гледни точки, закони и прочее.

Коментар

Както винаги, много шум за нищо. Само генерирани форумски напрежения се оказа това преброяване, реално-нищо особено. Вчера мина преброителят: мой съученик, "прокопсал" в чужбина, дошъл си за малко и в свободното си време решил да припечели 200 лв., защото явно много се е напечелил в Европата. Дадох му едно листче с написаните номера от преброяването по интернет и прощай, Григорий, по живо, по здраво. Най-смешно от всичко, свързано с преброяването, ми се стори коментара на Цецка Цачева, която се въодушеви от %-а на преброилите се електронно и изръси някакви глупости, че Народът показал, че може да е единен в името на някаква кауза Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 .
                          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

на мен ми е интересно как ще преброят ония църните,които са по четрипетнайсе(цитат на циганин по телевията ) и не знаят колко са,защото не могат да броят до толкова...не желаят да пуснат преброител,защото ги е "страх" (ахахахаха да не им вземе чергата непрана от 15 години сигурно) и не знаят в крайна сметка кой на кого какъв роднина се пада в джумбарето
                            ex.Мареа ТД100

Коментар

Working...
                            X