Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национално преброяване 02.2011

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как па го решиха че броя на домакинска техника е задължителен въпрос, а верските убеждения не?!Ами я отворете Уики-то за произволна държава. Там пише - еди колко си народ, толко процента едикви си, толко други... за нито една страна не пише токова домакинства имат пералня, толкова домакинства плоски телевизори... Добре де. До тук всичко е ОК. Ами а сега кажете, тея всички дето са изборотуристи, които живеят от повече от година извън България, но се определят като българи и затова пъплят и гласуват, дали ще ги преброят?! Ако не - на следващите избори дали ще пуснат и един да дойде да гласува след като не са преброени? 7,000,000 българи (примерно преброени), 7,500,000 гласа подадени... как ли ще го обяснят тогава? А ако се имат за такива и искат да гласуват, дали като дойдат да подадат глас ще ги санкционират с по 200 пари, че не са се преброили след като имат адресна регистрация и приеха закона за уседналост? Я да видим сега, колко изборотуристи ще се качат на автобусите да дойдат насам, ако се раздуха, че тука ги чака глоба...Пълна извратения...

Коментар

А за хора,които нямат адресна регистрация в София (т.е не се водят че живеят там), а реално са на квартира там къде трябва да се преброят?
      Фиат Крома 1.9 16v+
      Фиат Браво 1.6 16v
      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
        А за хора,които нямат адресна регистрация в София (т.е не се водят че живеят там), а реално са на квартира там къде трябва да се преброят?
        За това попитах и аз колега, но не получих адекватен отговор

Коментар

Абе хората са казали,че пилците се броят на есен,а при нас напролет що така???
          FIAT BRAVO 1.6
          FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
          LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Аз се водя по постоянен адрес в Сливен, имам къща на село, а всъщност живея в Ямбол.Къде да се преброявам, не ми е много ясно.Иначе и аз щях да ви предложа същото - преброявате се по интернет, оставяте получения номер отвън на вратата и хич да не ви безпокоят преброителите.И аз така смятам да направя.

Коментар

Мале,мале какъв материал за крадците и мошениците. Какво е това преброяване за домакинските уреди ли?

Коментар

Аз мисля на преброяването да се отбележа като марсианец или нещо подобно но не и българин!!!
                Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Коментар

Immortal написа:
                  Аз се водя по постоянен адрес в Сливен, имам къща на село, а всъщност живея в Ямбол.Къде да се преброявам, не ми е много ясно.Иначе и аз щях да ви предложа същото - преброявате се по интернет, оставяте получения номер отвън на вратата и хич да не ви безпокоят преброителите.И аз така смятам да направя.
                  Би трябвало да е по последната ти адресна регистрация ,която имаш.

Коментар

sota написа:
                    Immortal написа:
                    И ако не си там? Трябва специално да се връщаш и да чакаш няколко седмици ли? Има там едни полета за временно пребиваващ... попълваш където си в момента.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                      sota написа:
                      Immortal написа:
                      И ако не си там? Трябва специално да се връщаш и да чакаш няколко седмици ли? Има там едни полета за временно пребиваващ... попълваш където си в момента.
                      По закона за БЛД си длъжен в срок от един месец да си направиш адресна регистрация на новият адрес ,където пребиваваш.

Коментар

И ако пребивавам по 2-3 дни от седмицата във всяко от жилищата?Знам аз по закон какво пише, ама закона мен не ме обхваща 2-3 дни съм в Ямбол, 2-3 дни - в Кабиле, а петък вечер, събота и неделя - в Сливен. И трите жилища са собственост на семейството ми. Регистриран съм на едно от тях. Ще ме хванат за макарона Сетих се как едно време като нямат достатъчно актове полицаите, завардваха входа на студентското общежитие и проверяваха дали живеещите там имат адресна регистрация. Само с мен не можаха да излязат на глава, като не можаха да ме убедят, че съм в нарушение. Обясних им, че ползвам стаята само когато имаме часове до късно вечер или рано сутрин, т.е. 3 дни в седмицата, а през останалите си пътувам до в къщи. Гледаха "умно" няколко минути и ме пуснаха.Изчетох инструкциите за преброяване. Дето се преброя сам по интернет, там ще съм

Коментар

sota написа:
                          ele написа:
                          По закона за БЛД си длъжен в срок от един месец да си направиш адресна регистрация на новият адрес ,където пребиваваш.
                          Не е вярно. Ако пребиваваш на едно място повече от един месец, трябва да си изкараш временна регистрация. Постоянната регистрация може да бъде навсякъде, независимо дали пребиваваш там или не.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Понеже някои хора питаха: "Студентите, които учат в колеж или университет се преброяват като обичайно живеещо налично население в населеното място, където учат, независимо дали живеят в общежитие или частна квартира и не се преброяват в домовете, при семействата си."На мен пък ми е интересно, понеже се преброяват всички жилища, какво става с къщите на бабите и дядовците ни, които вече са починали и къщите сега са празни. Наследниците трябва да попълнят карта само в часта жилище, за всяка такава къща? Всеки наследник ли трябва да попълва такава карта? Ей тея от статистиката винаги са ме убивали с въпросите си и разясненията към тях. А ето това много ме кефи: "Регистрирайте се с валиден e‐mail адрес, име, презиме, фамилия, № на ЛК и ЕГН. Личнитеданни, с които се регистрирате, не се обработват и не се съхраняват, а служат само за идентифициране на лицето с оглед на неговата сигурност." За каква сигурност става дума, от какво искат да ме предпазят и как пък ме идентифицират чрез моите данни, след като не се обработват тези данни?

Коментар

Моя план е следния:1. Опитвам да се "преброя" онлайн.Ако системата работи, номерче на вратата.Ако системата не работи, никой за нищо не може да ме глоби защото никой не може да докаже, че не съм си предоставил данните.Искал съм, но в момента на посещение на преброител мен ме е нямало. Не съм длъжен да стоя в къщи да го чакам. По принцип си имаме ключове, а който желае да ни посети звъни по телефона. Който и да звънне в периода на преброяване няма да му бъде отворено. Въобще няма има реакция. Да ходи да доказва, как точно и кой точно е отказал да предоставя данните за преброяването.
                              .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                              www.cyxap.com

Коментар

ele написа:
                                sota написа:
                                ele написа:
                                Не е вярно. Ако пребиваваш на едно място повече от един месец, трябва да си изкараш временна регистрация. Постоянната регистрация може да бъде навсякъде, независимо дали пребиваваш там или не.
                                Заявлението за промяна на постоянен адрес се подава в общината или кметството, където лицето избира да бъде вписано в регистрите за населението. Всяко лице е длъжно в срок 30 дни да заяви промяната на настоящия си адрес. Адресната карта за промяна на настоящ адрес се подава в общината или кметството, където лицето пребивава, и в 5-дневен срок се изпраща за актуализация на Национална база данни "Население".Колежке прочети това.Постоянната регистрация при нея трябва да се смени и личната карта,а при временна регистрация не се сменя.Носиш си бланката и при проверка я представяш заедно с личната си карта.Двете неща са различни понятия.Но срока за регистрация и на двете е един месец.И двете се подават в ЕСГРАОН в общината на новият адрес.

Коментар

Working...
                                X