Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Национално преброяване 02.2011

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мда, това ще е интересно - някой има ли точно инфо какво е предвидено като санкции ако откажеш да предоставиш информация по анкетата, и има ли изобщо такава предвидена.....
    ele написа:
    Споко, ако е да глобят теб, ще намерят начин да си съберат глобите.
    Голям зор ще видят....
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

Коментар

Има глоба, първо казаха някаква символична, после я вдигнаха, само че не е 200, а 120.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Е добре де, пак не става ясно как да разбера, че ще идва преброител, за да съм в нас... А как се дефинира "отказ за съдействие"? Отказ да отсъствам от работа за неопределено време в рамките на един месец? Нужно ли е да си издумкам платената отпуска или да пускам неплатена, защото Колето преброителя може да дойде днес, ама може и другата седмица, ама не е изключено и утре да намине между 10 и 18 часа...Значи, както и да го погледна работата отива на едни 200 лева минус, дали глоба или спрени от заплатата от началството няма значение...P.S.: Сега ми хрумва - ако не си дам данните и ме глобят все пак 200 лева - дали ще ми ги искат все пак, защото, ако ми ги вземат това значи съдействие (принудително или не), което противоречи на глобата... или да си платя 200 лева и за останат в невидение за мен и моето благосъстояние...Бахти, чуствам се като на разпит с това преброяване като гледам са тая анкетна карта дет са я подготвили! Меко казано обидно. 3/4 от въпросите изобщо, ама изобщо не ги интересуват и не им влизат в работата!

Коментар

Попълни я онлайн и остави номера на вратата - така няма да се чувстваш задължен да стоиш у вас.ДО сега не бях гледала документа за попълване... не знаех, че септичната яма е вид пречиствателно съоръжение, а ямите по селата се наричат помийни. Не виждам как ще задължат гражданите на ЕС да се преброяват и да дават лична информация и данни и на какво основание ще глобяват тези, които са временно пребиваващи. А за някои от въпросите нямам думи: Работили ли сте поне един час от 24-30 януари 2011? Не, работих 45 минути - значи съм безработна Даже има опцията "Жилището е необитавано" - ако е необитавано, как така изскачат хора от него да ги преброяват. Трябва да се вземе и тежкото решение кой да е глава на домакинството, да се мери квадратурата на коридорите...

Коментар

ele написа:
            Трябва да се вземе и тежкото решение кой да е глава на домакинството
            тя главата се знае коя е, вратът също...най ми е дерт братята роми как ще ги изброят и как ще ги глобяват с по 200 лв....
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Според мен цялата работа е за пари, както всичко друго в тая държава - трябва да се изхарчат едни 20 милиона, колкото казаха че ще струва кампанията - понеже е ясно че тия 20 милиона няма да се изпарят, няма и всички да влязат в джобовете на преброителите, значи някой някъде ще ги лапне, въпроса е под каква форма, и при каква маскировка.......Щото ся съгласете се че Граона, или както и там да се нарича, полицията, паспортното, и прочее имат почти безпогрешно инфо за тва кой къде е регистриран, колко жители живеят в Каолиново да речем, колко имота има на името на Муню Мунев, коли и прочее.......няма как да разберат да речем колко народ има в чужбина, тъй като така или иначе той липсва за преброяването, разликата от тия дето не им излизат и сега могат да я направят.......дотук излиза че тва инфо и сега е налично.....ми ако 20 милиона се пръскат за да може факаната държава да разбере кой у нас е глава на семейството, колко домакинства сме дома, и в ква поза обичам да спя - ми да ме извиняват.......
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                Според мен цялата работа е за пари, както всичко друго в тая държава - трябва да се изхарчат едни 20 милиона, колкото казаха че ще струва кампанията - понеже е ясно че тия 20 милиона няма да се изпарят, няма и всички да влязат в джобовете на преброителите, значи някой някъде ще ги лапне, въпроса е под каква форма, и при каква маскировка.......Щото ся съгласете се че Граона, или както и там да се нарича, полицията, паспортното, и прочее имат почти безпогрешно инфо за тва кой къде е регистриран, колко жители живеят в Каолиново да речем, колко имота има на името на Муню Мунев, коли и прочее.......няма как да разберат да речем колко народ има в чужбина, тъй като така или иначе той липсва за преброяването, разликата от тия дето не им излизат и сега могат да я направят.......дотук излиза че тва инфо и сега е налично.....ми ако 20 милиона се пръскат за да може факаната държава да разбере кой у нас е глава на семейството, колко домакинства сме дома, и в ква поза обичам да спя - ми да ме извиняват.......
                Очевидно държавата не може да функционира без да знае такива неща за поданиците си. Абе изобщо националната статистика е някаква странна организация, която някак си засега е избягала от скандалите. Но каква информация събират... И аз съм попълвал служебно техни въпросници и съм попадал на въпроси, като: "Какво е количеството на представителна власт, която упражнява вашата организация?"
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Ето ги и преброителните карти: http://www.nsi.bg/census2011/PDOCS2/...nsus2011.pdfи инструкцията: http://www.nsi.bg/census2011/PDOCS2/...Instrukcia.pdf

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                    Според мен цялата работа е за пари, както всичко друго в тая държава - трябва да се изхарчат едни 20 милиона, колкото казаха че ще струва кампанията - понеже е ясно че тия 20 милиона няма да се изпарят, няма и всички да влязат в джобовете на преброителите, значи някой някъде ще ги лапне, въпроса е под каква форма, и при каква маскировка..............
                    Е как под каква, за софтуер, оборудване ( компютри, сървъри .... ), може би консултантски фирми и други такива каквито си измислят.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                      Според мен цялата работа е за пари, както всичко друго в тая държава
                      Само в тая държава. В другите няма преброяване.Статистиката не е само за броя хора, ами и за расова, религиозна принадлежност, благосъстояние и т.н.
                      Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

steven написа:
                        ФЕРАРИСТ написа:
                        Само в тая държава. В другите няма преброяване.Статистиката не е само за броя хора, ами и за расова, религиозна принадлежност, благосъстояние и т.н.
                        И за кого е важна тази информация? Аз я намирам за напълно безполезна, а на всичко отгоре ще бъде и неточна. Както вече няколко пъти се спомена в темата, важната информация държавата я има в собствените си бази-данни.
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Напълно безполезна е тая информация! Има Световен Заговор на Злите Сили и част от него е всички държави по света чат-пат да провеждат безсмислените мероприятия по преброяване на населението. Така е от десетилетия наред, няма да го променим сега, така че да не се косим напразно.
                          Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

и тия смешници ще ме карат да си губя времето с тия глупости и лексикони ,явно на Бойко ше му е последен мандат
                            фиатче Браво 2.0

Коментар

steven написа:
                              ФЕРАРИСТ написа:
                              Има преброявания и за някои от тях това е единственият начин да се разбере броят на хората - във Великобритания например нямат документи за самоличност. tomazo: Борисов какво общо има с това? Според сайта на НСИ това преброяване е по някаква европейска директива - ся ако кажеш, че Борисов пише директивите на ЕС... Друг е въпосът, че необходимата информация могат да си я набавят по друг начин, а това кой колко телевизора има не е тяхна работа. На село имаме 7-8 на тавана, а никъде не пише, че трябва да са работещи.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                                ele написа:
                                tarabas: Излизаш преди работното време на преброителите и се прибираш след него.
                                Или просто любезно им обясняваш че не желаеш да им дадеш тва инфо, пожелаваш им лек ден, и тва е......
                                Нещо не ви разбрах? Като не им дам тази информация какво правим? За какво да излизам преди работното им време?

Коментар

Working...
                                X