Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за срок на акт

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Значи съм прав, ама да го прочете tomazo.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
      Глобата няма да е за "каране с иЗСтекъл акт", а за това, че не носи определените в Закона документи.Чл. 183, ал. 1, т. 1 от ЗДвПЧетете бе господа полицаи [според аватара], пишете грамотно и не пишете глупости в актовете [фишовете], че точно затова ви се смеят.
      Я прочети ,като толкова много знаеш какво пише ,като водачът управлява автомобилът със изтекъл срок на акта.Акта му се изземва и му се пише нов,като глобата е същата ,като да не си носиш контролният талон.Неносенето на определените документи и управлението със иЗтекъл акт са две различни неща.Глобата ,обаче е една и съща.Мисля,че за неща ,които не са по твоята компетенция да не спориш.

Коментар

sota написа:
        Malone написа:
        Глобата няма да е за "каране с иЗСтекъл акт", а за това, че не носи определените в Закона документи.Чл. 183, ал. 1, т. 1 от ЗДвПЧетете бе господа полицаи [според аватара], пишете грамотно и не пишете глупости в актовете [фишовете], че точно затова ви се смеят.
        Я прочети ,като толкова много знаеш какво пише ,като водачът управлява автомобилът със изтекъл срок на акта.Акта му се изземва и му се пише нов,като глобата е същата ,като да не си носиш контролният талон.Неносенето на определените документи и управлението със иЗтекъл акт са две различни неща.Глобата ,обаче е една и съща.Мисля,че за неща ,които не са по твоята компетенция да не спориш.
        Много ми е интересно къде в Закона за движение по пътищата пише за нарушение от типа " изтекъл акт " или подобни ... Би ли ни дал линк или цитат или изрезка от вестник или аудио и/или видео запис от консултация с екстрасенс/медиум/врачка ...

Коментар

jorko написа:
          sota написа:
          Malone написа:
          Много ми е интересно къде в Закона за движение по пътищата пише за нарушение от типа " изтекъл акт " или подобни ... Би ли ни дал линк или цитат или изрезка от вестник или аудио и/или видео запис от консултация с екстрасенс/медиум/врачка ...
          Спирам с полемиката до тук.Карай си със непрезаверен акт и ще ти го напиша лично на следващият акт.Това е от мен.

Коментар

jorko написа:
            sota написа:
            Malone написа:
            При констатиране на управление на МПС без контролен талон към СУМПС и без водача да се представи акт за установено административно нарушение, се съставя акт по чл. 100, ал. 1, т. 1 от Закона за движение по пътищата. Преди издаването на наказателно постановление, административно наказващият орган извършва проверка относно наличие на съставен акт, с който е отнет контролния талон, след което съгласно разпоредбите на Закона за движение по пътищата решава образуваната преписка. а/ При управление на МПС с акт за установено административно нарушение, на който е изтекъл 30 дневния срок от съставянето му ще се извършва проверка относно издаването по него на наказателно постановление. - При наличие на издадено наказателно постановление, но не връчено се определя срок не повече от 7 дни за явяване на водача за връчването му. Съставя се предупредителен протокол по чл. 56 от ЗМВР с оглед изпълнение на задължението от водача и се изпраща по местоотчета му. При установяване на неизпълнение на посочения срок да се съставя акт за установено административно нарушение, и на основание чл. 270, ал. 1 от ЗМВР се издава наказателно постановление, а свидетелството се отнема за спиране на дейността по управление на МПС съгласно чл. 268 от ЗМВР. б/ При извършване на нарушение по Закона за движение по пътищата от водач управляващ МПС с връчено наказателно постановление, се съставя акт като в графа

Коментар

sota написа:
              jorko написа:
              sota написа:
              Malone написа:
              Спирам с полемиката до тук.Карай си със непрезаверен акт и ще ти го напиша лично на следващият акт.Това е от мен.
              Ако си полицай, ще е интересно да си поговорим ... ако си катаджия, ще е още по-интересно ...

Коментар

jorko написа:
                sota написа:
                jorko написа:
                sota написа:
                Malone написа:
                Ако си полицай, ще е интересно да си поговорим ... ако си катаджия, ще е още по-интересно ...
                Айде да спре до тук ,че наакахме на колегата темата.Искаше да прочетеш и ти посочих къде.Приятна вечер от мен.

Коментар

sota написа:
                  jorko написа:
                  sota написа:
                  jorko написа:
                  sota написа:
                  Malone написа:
                  Айде да спре до тук ,че наакахме на колегата темата.Искаше да прочетеш и ти посочих къде.Приятна вечер от мен.
                  Добре ...ако си полицай и ме спреш и провериш и съм съм с "изтекъл" акт и решиш да ми напишеш нов акт, кой член ще напишеш че съм нарушил ?

Коментар

Ето ти го отговора на въпроса ти.Но аз процедирам по един друг начин.Ако се срещнем ще разбереш какъв е. а/ При управление на МПС с акт за установено административно нарушение, на който е изтекъл 30 дневния срок от съставянето му ще се извършва проверка относно издаването по него на наказателно постановление. - При наличие на издадено наказателно постановление, но не връчено се определя срок не повече от 7 дни за явяване на водача за връчването му. Съставя се предупредителен протокол по чл. 56 от ЗМВР с оглед изпълнение на задължението от водача и се изпраща по местоотчета му. При установяване на неизпълнение на посочения срок да се съставя акт за установено административно нарушение, и на основание чл. 270, ал. 1 от ЗМВР се издава наказателно постановление, а свидетелството се отнема за спиране на дейността по управление на МПС съгласно чл. 268 от ЗМВР.

Коментар

sota написа:
                      Ето ти го отговора на въпроса ти.Но аз процедирам по един друг начин.Ако се срещнем ще разбереш какъв е. а/ При управление на МПС с акт за установено административно нарушение, на който е изтекъл 30 дневния срок от съставянето му ще се извършва проверка относно издаването по него на наказателно постановление. - При наличие на издадено наказателно постановление, но не връчено се определя срок не повече от 7 дни за явяване на водача за връчването му. Съставя се предупредителен протокол по чл. 56 от ЗМВР с оглед изпълнение на задължението от водача и се изпраща по местоотчета му. При установяване на неизпълнение на посочения срок да се съставя акт за установено административно нарушение, и на основание чл. 270, ал. 1 от ЗМВР се издава наказателно постановление, а свидетелството се отнема за спиране на дейността по управление на МПС съгласно чл. 268 от ЗМВР.
                      Не отговори на питането ми, но не ти се сърдя ...

Коментар

Malone написа:
                        Значи съм прав, ама да го прочете tomazo.
                        а тука ме хвана ,никакъв ме няма по членовете :D ,но другият пут ще обърна внимание .p.s. пред КАТ има някакви адвокадки сладурки където срещу 100 кинта нещо си годишна такса ти оправят всички актове и т.н. без алкохол .А в Бълагария все още са незначителни тия ,глоби ,рушвети и актове ,че да си ги слагам присърце
                        фиатче Браво 2.0

Коментар

sota написа:
                          Напротив, тези неща са от моята компетентност. Не от моята "компетенция", а от моята компетентност. *Други неща от моята компетентност са да подписвам Наказателни постановления. Ако познаваш добре ЗАНН, в което се съмнявам, ще разбереш какво искам да ти кажа.И те питам за пореден път, jorko по-горе те пита вече.Посочи ми къде е посочено нарушението "управление с изтекъл Акт". Както и санкцията за "управление с изтекъл акт".Член, алинея, точка и от кой Закон или Правилник за прилагане.Ако не можеш, ще сметна, че освен юридически неграмотен си и упорито юридически неграмотен. Което е доста грозно, ако си униформен и си на улицата. Прекия ти ръководител би трябвало да вземе мерки.
                          sota написа:
                          При констатиране на управление на МПС без контролен талон към СУМПС и без водача да се представи акт за установено административно нарушение, се съставя акт по чл. 100, ал. 1, т. 1 от Закона за движение по пътищата.
                          Не се съставя Акт ПО този член, а НА негово ОСНОВАНИЕ.Нарушението е осъществяване на състава на чл. 183, ал. 1, т. 1, а не на чл. 100, ал. 1, т.1. Той е основание.На по прост език чл. 100, ал. 1, т. 1 указва задължението да си носиш контролния талон, а чл. 183, ал. 1, т. 1 указва с какво ще си наказан [в НП], ако не го изпълниш.И не видях къде в чл. 100, ал. 1, т.1 пише "управление с изтекъл Акт".Това, което ми цитираш не знам откъде го изсмука. Най-вероятно си си водил някакви записки, но не си вникнал въобще в това какво ти говори юриста. Или не си го разбрал, което е по-вероятно.Акта написан на основание чл. 100, ал. 1, т. 1, който ти цитираш е акт за непредставяне на контролен талон, точно както твърдя аз, а не за управление с "изтекъл Акт" каквото е твоето твърдение. Кой е некомпетентен не знам.
                          Чл. 100. (1) (Предишен текст на чл. 100 - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водачът на моторно превозно средство е длъжен да носи:1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за управление на моторно превозно средство от съответната категория и контролния талон към него;
                          Посочваш, че ти не пишеш фишове и актове, а процедираш по някакъв друг начин, който ще го разберем, като се видим.Не знам какъв е този друг начин, но ми се струва, че ще е най-бързия начин да се разделиш със служебната си карта. Поне, ако срещнеш мен.Та ... пак ти препоръчвам, чети Закона преди да излезеш на улицата. В противен случай, най-малкото ще ти се смеят и ще разказват вицове за хората като теб [и мен] в униформа.Ако се чувстваш засегнат по някакъв начин, убеди ме че си прав и ще ти се извиня пак тук в тази тема.Безгрешни хора няма, но в случая искам да ми докажеш, че греша.Точен нормативен акт, точен член за нарушението "управление с изтекъл Акт".tomazo, въобще не си ги слагам тези 10 лева на сърце, ама да е всичко както трябва да бъде.Не да ми излезе някой кух неграмотен селяк със сложни чупки от служебната Астра и да ми ръси и пише глупости, да ми губи времето./колега sota, нямам предвид теб, а по принцип/Ако не знае и не може да пише актове, да стои на вратата в управлението и да записва посетителите. Може и вратата да им отваря.*Компетенция - включва съвкупността от взаимосвързани качества на личността (знания, умения, навици, способи дейности), изискуеми по отношение на определен кръг от предмети и процеси, и необходими за качествена продуктивна дейност по отношение на тях.Компетентността е владеене, притежаване от човека на съответстващата компетенция, включваща неговото личностно отношение към нея и предмета на дейността.
                          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                          www.cyxap.com

Коментар

Понеже темата стана много интересна искам да получа малко повече информация относно моят частен случай. 1. На 23.10.2010 ми се съставя акт No. 1 (за нарушение, с което не се вземат точки) и ми се взема моя "златен’ талон. 2. Понеже бях подведен от длъжностни лица, че не мога да си заверя акта в София, пътувайки към Силистра ( за да удължа акт No. 1)на 20.10.2010 ми се съставя акт No. 2 (за превишена скорост с 12км/ч, но пътните полицаи нямали фишове и ми писаха акт), като извзеха акт No. 1 (за нарушението отново не се вземат точки).3. Получено е НП по акт No. 1, което е заплатено на момента ( не помня точната дата, но беше прездекември 2010).3. На 20.12.2010 акт No. 2 ми беше удължен до 20.01.2011.4. На 13.01.2011 е получено НП по акт No. 2, което е заплатено на 14.01.2011 и си получих нормален син талон с 39 точки;В момента аз разполагам с един валиден акт (акт No. 2 удължен до 20.01.2011), валидно НП (съгласно акт No. 2) и син талон.Ако днес ме спре полицай мога да му предоставя 3 валидни документа. Според мен това е дупка в закона.В закона не се разглежда случай при отнемане на "златен" талон за извършване на нарушение, при което не се отнемат точки - как е коректно да се процедира. В закона пише, че след заплащане на глобата по НП се връща извзетия талон, а мен ме накараха да си платя за издаване/получаване на нов талон. Аз си мисля, че написването на акт No. 2 е незаконно, защото в закона пише, че за такъв вид нарушение се наказва с фиш.Също така си мисля, че щом съм получил право за опрощаване на наказание, което се отнемат точки ("златен" талон), а ми са съставени актове, с който не ми се отнемат точки е нарушено моето право (като ми се връща син талон, за който даже трябва да си платя).Мислите са ми в тази посока, защото ако ми бяха съставили два фиша, вместо двата акта, аз все още щях да разполагам с вече бившият ми "златен" талон.П.П.: В началото си мислех това словоизлияние да е като ЛС към Malone, но после реших, че е полезно отговорите на поставените по-горе въпроси (ако колегата отговори) да достигнат до по-голяма аудитория.
                            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Аз да се "похваля", че днес ми удължиха акта до 30.03! Тоест на него и талона ще им отнеме над 3 месеца да стигнат от София до Пазарджик. Искрено съжалявам, че не предложих пари и да си спестя разправиите. Да им таковам и системата
                              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Malone написа:
                                ...
                                Евала ! Каза му гу перфектно

Коментар

Working...
                                X