Имам акт написан на 16.12.2010. Тъй като важи един месец, а днес е 16, въпроса е дали мога да карам днес с него или се води изтекъл вчера?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за срок на акт
Collapse
X
-
Re: Въпрос за срок на акт
dikanio написа:Имам акт написан на 16.12.2010. Тъй като важи един месец, а днес е 16, въпроса е дали мога да карам днес с него или се води изтекъл вчера?.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
-
Аз че ще го платя, то е ясно, но днес е неделя. Утре ще отида да си платя глобата, ако е излязло наказателното постановление или по-вероятното - да ми го удължат, защото едва ли ще е пристигнал тъй като ми го писаха в София. Преди 3 години имах акт от район Ботевград и дойде след 3 месеца в Пазарджик. А по въпроса - да разбирам, че днес вече акта се счита за изтекъл и нямам право да карам?
Коментар
-
Да, изтекъл е.Срока не е 30 работни дни, а едномесечен.Условието "работни дни" важи при срокове до седем дена.Уверявам те, никой няма да дори забележка да ти направи за един ден, особено като днес е неделя.Но в твоята ситуация ... ще го вземеш НП, ако имаш издадено.Ако не, да ти го удължат. Срока за управление с Акта вместо КТ..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Глобата няма да е за "каране с иЗСтекъл акт", а за това, че не носи определените в Закона документи.Чл. 183, ал. 1, т. 1 от ЗДвПЧетете бе господа полицаи [според аватара], пишете грамотно и не пишете глупости в актовете [фишовете], че точно затова ви се смеят..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
точно пък 10 лева е за изтекъл акт ,а не за не носене на документи талони и т.н. , поне 10 пъти са ме спирали така с изтекли и то за доста повече от месец ,едно на рък че имам познати които карат от години с изтекли актове .Няма какво да се притесняваш за глупости карай си спокойно ,да не сме полицейска дъжава да ти кажа честно изобщо не знам по какъв член е :D ,стигне ли се до там да ми пишат акт нито го чета ,нито гледам какво пише нито нищо ,но ай сега имам някакъв за превишена скорост ,като изтече и ме спрат ще ти го снимам .p.s. иначе пред кат има готини адвокатчета за 100 кинта годишна такса ти оправят всичко без алкохол и не се занимаваш с глупостифиатче Браво 2.0
Коментар
-
tomazo написа:точно пък 10 лева е за изтекъл акт ,а не за не носене на документи талони и т.н..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар