Stefanaki, за съжаление, мисля че Ушеви са прави по всички точки.1. На 23.10.2010 ми се съставя акт No. 1 (за нарушение, с което не се вземат точки) и ми се взема моя "златен’ талон.Правилно. Златния талон се взема при първо нарушение след издаването му и се заменя със син. Без значение от нарушението. Без значение дали за него се отнемат точки или не.Златния талон ти "индулгира" броя точки в следващия син [ако такива се отнемат]. Те пак ще бъдат 39, дори и за нарушението да се отнемат точки.Но се отнема при всяко нарушение и се замества със син.2. Понеже бях подведен от длъжностни лица, че не мога да си заверя акта в София, пътувайки към Силистра ( за да удължа акт No. 1)на 20.10.2010 ми се съставя акт No. 2 (за превишена скорост с 12км/ч, но пътните полицаи нямали фишове и ми писаха акт), като извзеха акт No. 1 (за нарушението отново не се вземат точки).Абсолютно допустимо:Чл. 186. (1)При маловажни случаи на нарушения, които са установени в момента на извършването им, на мястото на нарушението може да бъде наложена глоба с фиш в размер до 50 лв.Може не значи задължително, а значи по преценка на контролния орган.3. Получено е НП по акт No. 1, което е заплатено на момента ( не помня точната дата, но беше прездекември 2010).3. На 20.12.2010 акт No. 2 ми беше удължен до 20.01.2011.4. На 13.01.2011 е получено НП по акт No. 2, което е заплатено на 14.01.2011 и си получих нормален син талон с 39 точки;В момента аз разполагам с един валиден акт (акт No. 2 удължен до 20.01.2011), валидно НП (съгласно акт No. 2) и син талон.Ако днес ме спре полицай мога да му предоставя 3 валидни документа. Според мен това е дупка в закона.Не мисля. Ти си длъжен да носиш контролен талон. Ако не го носиш, трябва да покажеш заместващ документ [Акт или НП]Един, два, три, никой не го интересува, ако поне един е в срок.Да, можеш да показваш Акта или НП и да не даваш талона.Ако си извършил нарушение ще ти напишат нов Акт за него с валидност още един месец.Ще си имаш талона, това ти е предимството, можеш да не ходиш да си получаваш НП по последния Акт.Но.Ако те намерят [по адресна регистрация] и ти връчат НП, което със сигурност ще стане, вярвай ми, един месец след връчването на НП вече ще те има в данъчното като длъжник.Те предават сумата за събиране в АДВ.Шанса ти е, АДВ да не си направят труда да те намерят в рамките на срока за абсолютната давност, 2 + 1 години.Само че, предполагам, че не си мангал от Столипиново и ще те намерят по един или друг начин.Ще има писмо до работодателя ти, който се задължава да блокира възнаграждението ти, докато не го изплатиш.Още по-голям е шанса, през тези три години да отидеш до КАТ по какъвто и да е повод.Няма да ти свършат никаква работа, докато не си платиш сумата по НП.В тази светлина, неуреден е момента с недаването на талона при съставяне на Акт. Причини можеш да измислиш 100.Глобяват те с втори Акт и НП за 10 лева и ти се надяваш никой [KAT-МВР, Данъчните, АДВ] да не те намерят 3 години.После могат да се снимат с НП.Само че вече системата е поразвита и почти е невъзможно да се случи.В закона не се разглежда случай при отнемане на "златен" талон за извършване на нарушение, при което не се отнемат точки - как е коректно да се процедира. В закона пише, че след заплащане на глобата по НП се връща извзетия талон, а мен ме накараха да си платя за издаване/получаване на нов талон.Аз си мисля, че написването на акт No. 2 е незаконно, защото в закона пише, че за такъв вид нарушение се наказва с фиш.Също така си мисля, че щом съм получил право за опрощаване на наказание, което се отнемат точки ("златен" талон), а ми са съставени актове, с който не ми се отнемат точки е нарушено моето право (като ми се връща син талон, за който даже трябва да си платя).При първо нарушение незабавно губиш златния, без значение от нарушението. Затова са ти го взели.Мислите са ми в тази посока, защото ако ми бяха съставили два фиша, вместо двата акта, аз все още щях да разполагам с вече бившият ми "златен" талон.Нямаше. Причината е, че си извършил нарушение. Златния талон се отнема при нарушение, а не само при такова за Акт.При фиш нямаше да ти отнемат синия.Ако греша, моля някой да ме поправи.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за срок на акт
Collapse
X
-
Malone написа:Stefanaki, за съжаление, мисля че Ушеви са прави по всички точки...............................Не съм прочел с особено внимание закона, а и е хубаво когато човек "отвътре" ти посочи (подчертае) важните текстове.Аз не съжалявам за нито една (или много голяма част) от моите постъпки. :D Поради тази причинна чинно съм си платил (понесъл наказанията) всичко в срок ( и отново съм с талон - пък бил той и син) без да обжалвам нито едно от извършените от мен нарушения (според действащите закони в РБ, съм виновен и в двата случая).
Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Malone написа:2. Понеже бях подведен от длъжностни лица, че не мога да си заверя акта в София, пътувайки към Силистра ( за да удължа акт No. 1)на 20.10.2010 ми се съставя акт No. 2 (за превишена скорост с 12км/ч, но пътните полицаи нямали фишове и ми писаха акт), като извзеха акт No. 1 (за нарушението отново не се вземат точки).Абсолютно допустимо:Чл. 186. (1)При маловажни случаи на нарушения, които са установени в момента на извършването им, на мястото на нарушението може да бъде наложена глоба с фиш в размер до 50 лв.Може не значи задължително, а значи по преценка на контролния орган..................Ако греша, моля някой да ме поправи.
Коментар
-
ogi28b написа:Ето тук грешиш.На Stefanaki не му е съставен Акт по чл. 186. (1) и никъде не съм го твърдял.Използвах този член и алинея да илюстрирам възможността, която Закона на дава на контролния орган да избере начина на констатиране на нарушението.Този член не е "наказателен" и е недопустимо да се използва като такъв, по него да се съставя Акт или фиш.Посочената сума от 50 лева не е глоба, а указва горната граница за използването на фиш за установяване на административно нарушение.
.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Извадка от НП.........е извършил:1. Движение със скорост над разрешените стойности за ППС, което управлява, сигнализирани с пътен знак.с което е нарушил:1)чл. 21 ал.2 от ЗДвПна основание чл. 53 от "ЗАНН" и по чл. 182 ал.2 т.2 от ЗДВППОСТАНОВЯВАМ1) По чл. 182 ал.2 т.2 от ЗДВП - Глоба в размер на 30.00лвПостановлението не подлежи на обжалване на основание чл. 189 ал.5 от ЗДвПAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Актът е документ ,който има срок на действие 1 месец.Ако не е презаверен е вече невалиден.И при проверка от компетентните органи се съставя АУАН по ЗДвП в частта ,за неносене на документите които се изискват от закона,тоест,че водачът е без контролен талон към СУМПС .Старият акт се изземва ,като доказателство и се пише нов на това основание.Приятна вечер.Не знам що не си станал адвокат.И ще ми е много интересно да се срещнем ,защото тук се правите на много разбирачи ,но на пътя само примигвате и чупите пръсти .А служебната ми карта на дали ще ми я вземеш най малко пък ти .Това е образно казано.Нали знаеш ,когато най малко очакваш и току виж сме се срещнали на пътя.А ти не ми намеквай ,че взимам пари ,а под друго имам друго нещо на предвид как процедирам .Не се плаша от никой на улицата това го запомни.Вече 16 години съм полицай и са ме уволнявали много пъти такива ,разбирачи ,като теб и все още съм полицай.С това мисля ти отговорих и на теб и на другият колега специалист.И още нещо до сега нямам акт който да ми е отпаднал,а те са много.Статистика не си водя.
Коментар
-
Malone написа:Използвах този член и алинея да илюстрирам възможността, която Закона на дава на контролния орган да избере начина на констатиране на нарушението..
Коментар
-
Stefanaki написа:...sota написа:Актът е документ ,който има срок на действие 1 месец.Ако не е презаверен е вече невалиден.И при проверка от компетентните органи се съставя АУАН по ЗДвП в частта ,за неносене на документите които се изискват от закона,тоест,че водачът е без контролен талон към СУМПС .sota написа:Не знам що не си станал адвокат.sota написа:И ще ми е много интересно да се срещнем ,защото тук се правите на много разбирачи ,но на пътя само примигвате и чупите пръсти .А служебната ми карта на дали ще ми я вземеш най малко пък ти .Това е образно казано.Нали знаеш ,когато най малко очакваш и току виж сме се срещнали на пътя.А ти не ми намеквай ,че взимам пари ,а под друго имам друго нещо на предвид как процедирам .Не се плаша от никой на улицата това го запомни..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:sota написа:Я прочети ,като толкова много знаеш какво пише ,като водачът управлява автомобилът със изтекъл срок на акта.Акта му се изземва и му се пише нов,като глобата е същата ,като да не си носиш контролният талон.Неносенето на определените документи и управлението със иЗтекъл акт са две различни неща.Глобата ,обаче е една и съща.Мисля,че за неща ,които не са по твоята компетенция да не спориш.sota написа:При констатиране на управление на МПС без контролен талон към СУМПС и без водача да се представи акт за установено административно нарушение, се съставя акт по чл. 100, ал. 1, т. 1 от Закона за движение по пътищата.Чл. 100. (1) (Предишен текст на чл. 100 - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водачът на моторно превозно средство е длъжен да носи:1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за управление на моторно превозно средство от съответната категория и контролния талон към него;Не всичко което има две бузи ......... е лице.
Коментар
-
nnikin_n написа:Отговора е:Седи мирно.Една полицейска школа няма да те научи на законите.За шест месеца е невъзможно.А ако питаме колегата sota за решения на съдилищата?Знам, че това не е лесно
sota написа:И още нещо до сега нямам акт който да ми е отпаднал,а те са много.Статистика не си водя.sota написа:Актът е документ ,който има срок на действие 1 месец.Ако не е презаверен е вече невалиден.И при проверка от компетентните органи се съставя АУАН по ЗДвП в частта ,за неносене на документите които се изискват от закона,тоест,че водачът е без контролен талон към СУМПС .Старият акт се изземва ,като доказателство и се пише нов на това основание.Приятна вечер.sota написа:И ще ми е много интересно да се срещнем ,защото тук се правите на много разбирачи ,но на пътя само примигвате и чупите пръсти .sota написа:Не се плаша от никой на улицата това го запомни.Вече 16 години съм полицай и са ме уволнявали много пъти такива ,разбирачи ,като теб и все още съм полицай.С това мисля ти отговорих и на теб и на другият колега специалист.
... Живи и здрави, света е малък
Коментар
-
Макар, че поомазахме темата, пиша това за да е поне малко по-полезна.А и колега ме пита по Skype къде се регламентира издаването и въобще къде се регламентира въпросния "златен" талон."Златен" не е точно описание, медиите го наложиха заради цвета.Иначе е контролен талон "Водач на МПС без наказания" и подробности за него могат да се прочетат в:НАРЕДБА № I-157 ОТ 1 ОКТОМВРИ 2002 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗДАВАНЕ НА СВИДЕТЕЛСТВО ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МОТОРНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, ОТЧЕТА НА ВОДАЧИТЕ И ТЯХНАТА ДИСЦИПЛИНАВ частност, чл. 25, ал. 7, ал. 8 и чл. 26, ал. 4.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Макар, че поомазахме темата, пиша това за да е поне малко по-полезна.А и колега ме пита по Skype къде се регламентира издаването и въобще къде се регламентира въпросния "златен" талон."Златен" не е точно описание, медиите го наложиха заради цвета.Иначе е контролен талон "Водач на МПС без наказания" и подробности за него могат да се прочетат в:НАРЕДБА № I-157 ОТ 1 ОКТОМВРИ 2002 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗДАВАНЕ НА СВИДЕТЕЛСТВО ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МОТОРНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, ОТЧЕТА НА ВОДАЧИТЕ И ТЯХНАТА ДИСЦИПЛИНАВ частност, чл. 25, ал. 7, ал. 8 и чл. 26, ал. 4Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Не съм я забелязал, мерси.Мен трябва да ме регистрират в "Големи данъкоплатци", такъв талон ще видя през крив макарон.Все се случва да се дъня за дребни неща, пък хич ме няма по даването на пари на улицата..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар