Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за срок на акт

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за срок на акт

Имам акт написан на 16.12.2010. Тъй като важи един месец, а днес е 16, въпроса е дали мога да карам днес с него или се води изтекъл вчера?
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Re: Въпрос за срок на акт

dikanio написа:
    Имам акт написан на 16.12.2010. Тъй като важи един месец, а днес е 16, въпроса е дали мога да карам днес с него или се води изтекъл вчера?
    Можеш, но ако Ушев се напъне, може да ти напише още един за нарушението [че караш без контролен талон].Не го правят, но не прекалявай, иди си вземи наказателното, ако имаш пари и няма да го обжалваш, плати си го в банката и си вземи контролния талон.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Коментар

За мен едномесечният срок е изтекъл вчера...
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аз че ще го платя, то е ясно, но днес е неделя. Утре ще отида да си платя глобата, ако е излязло наказателното постановление или по-вероятното - да ми го удължат, защото едва ли ще е пристигнал тъй като ми го писаха в София. Преди 3 години имах акт от район Ботевград и дойде след 3 месеца в Пазарджик. А по въпроса - да разбирам, че днес вече акта се счита за изтекъл и нямам право да карам?
        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Да, изтекъл е.Срока не е 30 работни дни, а едномесечен.Условието "работни дни" важи при срокове до седем дена.Уверявам те, никой няма да дори забележка да ти направи за един ден, особено като днес е неделя.Но в твоята ситуация ... ще го вземеш НП, ако имаш издадено.Ако не, да ти го удължат. Срока за управление с Акта вместо КТ.
          www.cyxap.com

Коментар

Може и да си караш.Глобата ти ще е 10 лв за каране с изстекъл акт,ако ти напишат друг ти взимат този ,но може и да не ти го вземат .Има голяма вероятност да не е пристигнало още нак. постановление.Не го направиха и това си всичко да е свързано и да няма това размотаване.

Коментар

Глобата няма да е за "каране с иЗСтекъл акт", а за това, че не носи определените в Закона документи.Чл. 183, ал. 1, т. 1 от ЗДвПЧетете бе господа полицаи [според аватара], пишете грамотно и не пишете глупости в актовете [фишовете], че точно затова ви се смеят.
              www.cyxap.com

Коментар

По принцип когато срокът на нещо, независимо какво (може да е и срок за подаване на декларации по ДДС или каквото друго се сетите), изтича в почивен ден, то срокът се продължава до първия работен ден, следващ почивния.
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

може да не се плаща само че трябва да идеш в кат и да го презаверят да ти удължат срока
                  Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
                  FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

точно пък 10 лева е за изтекъл акт ,а не за не носене на документи талони и т.н. , поне 10 пъти са ме спирали така с изтекли и то за доста повече от месец ,едно на рък че имам познати които карат от години с изтекли актове .Няма какво да се притесняваш за глупости карай си спокойно ,да не сме полицейска дъжава да ти кажа честно изобщо не знам по какъв член е :D ,стигне ли се до там да ми пишат акт нито го чета ,нито гледам какво пише нито нищо ,но ай сега имам някакъв за превишена скорост ,като изтече и ме спрат ще ти го снимам .p.s. иначе пред кат има готини адвокатчета за 100 кинта годишна такса ти оправят всичко без алкохол и не се занимаваш с глупости
                    фиатче Браво 2.0

Коментар

Колега аз три години карам с изтекъл акт,а ти за един ден се притесняваш . Карай спокойно
                      TEMPRA 1.6 i.e. SX

Коментар

ДРЪЖТЕ ГИ!!!

Коментар

TEMPRA 1.6 i.e. SX

Коментар

tomazo написа:
                            точно пък 10 лева е за изтекъл акт ,а не за не носене на документи талони и т.н.
                            По кой член е наказанието за управление с "изтекъл акт"?Виж по-горе. Не споря за сумата, а за нарушението. И ми е интересно да ми посочиш къде е разпоредбата за "изтекъл акт", моля.Защото аз и 5 лева да е, няма да ги платя, ако фиша или НП са написани без основание от Закона.
                            www.cyxap.com

Коментар

На мен са ми писали няколко такива като карам с изтелкъл акт и глобата е за управление без контролен талон !
                              TEMPRA 1.6 i.e. SX

Коментар

Working...
                              X