Намерих си една излишна микро сд карта клас6, сравнително бързичка.Та се чудя кво да я правя и взех, че я сложих в един маде ин Китай усб четец.Уинбоуз веднага я хареса и я направих да е ReadyBoost.Ta идва питанката .... реално какво печеля по-този начин и как да разбера има ли файда ?Който не знае за какво говоря/пиша - да минава на следващата тема
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Към Хакерите - има ли файда от ReadyBoost на Windows 7 ?
Collapse
X
-
Ами сравни скороста на четене на харда и скороста на външната памет. Тая функция, например, няма да е активна ако харда ти е SSD. Но пък защо е нужно всичко това, след като DDR2 паметите, са вече толкова евтини. Просто е хубаво да са две и трябва да са с еднакви параметри и стъпка, за да си в режим Dual Channel. После променяш стойноста в регистрите, да използва свободната рам, вместо щяло и нещяло да пише на харда. Но мисля че в седмицата, тая стойност е направена така по подразбиране. Така че ще си пише само в рамта и чак ако няма място ще търси друга алтернатива.Fiat Marea TD100
-
Orcinus
ilkor написа:ReadyBoost кешира силно фрагментираните файлове. Разчита се че времето за достъп на флаш паметта е в десетки пъти по малко от това на хард диска.
Коментар
-
Orcinus
emzo написа:Да, това прехвърлих нейде из нета и аз.Питанката е дали се усеща в дейли употреба или само на синтетични тестове ще има някакъв ефект.
Коментар
-
ilkor написа:ReadyBoost кешира силно фрагментираните файлове. Разчита се че времето за достъп на флаш паметта е в десетки пъти по малко от това на хард диска.Orcinus написа:Не бих казал, че при всички ситуации е така.
Коментар
-
Абе и аз се чудех защо е необходимо това и каква е реалната полза. За мен няма полза от всичко това. Времето за достап и времето на четене писане в двата случая е също различно. И ако се направят малко изчисления, ще има малък + за флашпеметите /среднобързи/. Но толкова малък, че на практика не си заслужава. Защото времето за достъп и времето на трансфер, в крайна сметка се наслагват, когато се чете. Дори и че са две различни неща. Освен това, уинд 7 има вкл. задача за дефрагментиране, която се грижи за това, когато не се използва комп. Е някои я спират тая задача, за да пестят ресурси.Fiat Marea TD100
Коментар
-
На кого е нужен Windows 7 за ежедневието? Не и на мен...Скорости на диск от лаптоп ползван в настолна машина с ATOM процесор:/dev/sda1: Timing cached reads: 1166 MB in 2.00 seconds = 582.46 MB/sec Timing buffered disk reads: 110 MB in 3.02 seconds = 36.39 MB/secSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар