Здравейте колеги,Та ето какъв е случая ми. В периода от 10-12.11.2010 бях болнични. Представих си болничния на 11.11.2010. Когато ни дадоха заплатите получих сума за 19 работни дни, а за 3-те болнични ми съобщиха" ще ти преведат парите" Останах замислен! Поразчетох се в нета и осъзнах, че и аз не съм наясно с нещата ама счетоводсвото и те. Първите 3 дни се заплащат от работодателя в размер 70% от дневната ставка! Едната счетоводителка твърди , че парите ще ми бъдат преведени по сметка. Питах я "по коя сметка след като вие трябва да ми ги платите" ! Отговора беше вдигане на рамене. Звъннах в НОИ и там ми казаха това, което вече бях прочел. Питах баш счетоводителката "къде са ми парите от болничните" а тя "че ти кога беше болен, и не си ли ги получи на заплатата"...е направо откачих.После от НОИ са звънели да проверяват моя случай, а веднага след това и счетовдителката с въпроса да не съм пуснал жалба! Та основните ми въпроси са :В какъв срок работодателя е длъжен да предостави болничния в НОИ?Имали точно определн срок в който трябва да ми бъдат платени болничните от работодателя?(за инфо болничния е заведен в НОИ на 17 декември,повече от месец след като съм го предал на счетоводството)едит: още чакам скапаните им пари!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неяснота при изплащане на болнични!
Collapse
X
-
dimmX написа:По новите разпоредби първите три дни се изплащат от работодателя в размер на 70% от дневната ставка!Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Re: Неяснота при изплащане на болнични!
dimmX написа:Здравейте колеги,Та ето какъв е случая ми. В периода от 10-12.11.2010 бях болнични. Представих си болничния на 11.11.2010. Когато ни дадоха заплатите получих сума за 19 работни дни, а за 3-те болнични ми съобщиха" ще ти преведат парите" Останах замислен! Поразчетох се в нета и осъзнах, че и аз не съм наясно с нещата ама счетоводсвото и те. Първите 3 дни се заплащат от работодателя в размер 70% от дневната ставка! Едната счетоводителка твърди , че парите ще ми бъдат преведени по сметка. Питах я "по коя сметка след като вие трябва да ми ги платите" ! Отговора беше вдигане на рамене. Звъннах в НОИ и там ми казаха това, което вече бях прочел. Питах баш счетоводителката "къде са ми парите от болничните" а тя "че ти кога беше болен, и не си ли ги получи на заплатата"...е направо откачих.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Преди беше - първия работен ден болничен - плаща се от работодателя - от втория нататък - от НОИ.Сега от 1 до 3 дни болничен от работодателя и чак четвъртия ден болнични от НОИ - парите от НОИ се превеждат на посочена от теб твоя банкова сметка.По принцип болничните се събират и се носят в НОИ след изтичане на текущия месец.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Коментар
-
На 16.12.2010 си взех заплатата за ноември, но само 19 работни дни без болничните! Друг път когато съм бил в болнични са ми изплащали всичко на заплата. Но тогава разпоредбите бяха, тези които спомена по-горе!Не ми е до парите, но ми писна да правят квот си искат тия хорица!now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
dimmX написа:На 16.12.2010 си взех заплатата за ноември, но само 19 работни дни без болничните! Друг път когато съм бил в болнични са ми изплащали всичко на заплата. Но тогава разпоредбите бяха, тези които спомена по-горе!Не ми е до парите, но ми писна да правят квот си искат тия хорица!Fiat Punto 1.1-Синята птица
Коментар
-
Здравей, колегата е прав че първо трябва да говориш със шефа, за болничния, и счетоводителката Ви трябва да си провери ведомостта за заплати и да я коригира , както и декларация 1 и 6, че иначе шефа ти ще се изръси с голяма глоба.та на въпроса ти- точно така е както си прочел- първите 3 дни са от работодателя се плащат на 70% от дневната ставка. Аз имах същия случай и се обадих в НОИ да проверя и ми казаха че въпреки това болничния трябва да се представи там. Та иди и питаг счетоводителката дали изобщо ти е завела болничния, дали го е вписала в регистъра за болнични/длъжни са да имат такъв/и виж ведомостта и тогава вдигай скандал. Мани парите, важното е в случая те да си свършат работата. Успех, ще следя темата за да видя какво се случва
Коментар
-
Sandra написа:Здравей, колегата е прав че първо трябва да говориш със шефа, за болничния, и счетоводителката Ви трябва да си провери ведомостта за заплати и да я коригира , както и декларация 1 и 6, че иначе шефа ти ще се изръси с голяма глоба.та на въпроса ти- точно така е както си прочел- първите 3 дни са от работодателя се плащат на 70% от дневната ставка. Аз имах същия случай и се обадих в НОИ да проверя и ми казаха че въпреки това болничния трябва да се представи там. Та иди и питаг счетоводителката дали изобщо ти е завела болничния, дали го е вписала в регистъра за болнични/длъжни са да имат такъв/и виж ведомостта и тогава вдигай скандал. Мани парите, важното е в случая те да си свършат работата. Успех, ще следя темата за да видя какво се случваnow. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар