Здравейте колеги,Та ето какъв е случая ми. В периода от 10-12.11.2010 бях болнични. Представих си болничния на 11.11.2010. Когато ни дадоха заплатите получих сума за 19 работни дни, а за 3-те болнични ми съобщиха" ще ти преведат парите"
Останах замислен! Поразчетох се в нета и осъзнах, че и аз не съм наясно с нещата ама счетоводсвото и те. Първите 3 дни се заплащат от работодателя в размер 70% от дневната ставка! Едната счетоводителка твърди , че парите ще ми бъдат преведени по сметка. Питах я "по коя сметка след като вие трябва да ми ги платите" ! Отговора беше вдигане на рамене. Звъннах в НОИ и там ми казаха това, което вече бях прочел. Питах баш счетоводителката "къде са ми парите от болничните" а тя "че ти кога беше болен, и не си ли ги получи на заплатата"...е направо откачих.После от НОИ са звънели да проверяват моя случай, а веднага след това и счетовдителката с въпроса да не съм пуснал жалба!
Та основните ми въпроси са :В какъв срок работодателя е длъжен да предостави болничния в НОИ?Имали точно определн срок в който трябва да ми бъдат платени болничните от работодателя?(за инфо болничния е заведен в НОИ на 17 декември,повече от месец след като съм го предал на счетоводството)едит: още чакам скапаните им пари!

Коментар