Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

400 лв. глоба за стара винетка на стъклото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

400 лв. глоба за стара винетка на стъклото

Пишат продукти на образователната ни система . Навсякъде младежта е толкова грамотна. Днес обяснявах на един руснак , че сме славяни...Сега Immortal ще ме емне с неговите ,, екзотични ’’ теории за нацията ни .
    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
      ... защо пък първопричината трябва да е удобството на куката дето спира всеки втори без каквато и да е причина, и губи времето на хората дори и да не са извършили нарушение ...
      "Куката" не стои на пътя, за да ти създава удобство или да създава удобство на себе си, а да си върши работата, да контролира спазването на определено законодателство.Това, че на теб това не ти е удобно е твой проблем, не негов.А и някои нарушения не се виждат от 100 метра, в движение.Да речем управлението, когато си напит, липсата на технически преглед, липсата на валидна ГО. Така или иначе стикера си е стикер, но в движение е малко трудно някой да види валидността му.Ако бяхме швейцарци по гражданско поведение [главата имам предвид], и спазвахме всички правила без философии и шмекерии, едва ли някой щеше да си прави труда да те спира и да си чеше езика с твоята персона.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
        "Куката" не стои на пътя, за да ти създава удобство или да създава удобство на себе си, а да си върши работата, да контролира спазването на определено законодателство.Това, че на теб това не ти е удобно е твой проблем, не негов.
        Куката стои на пътя, не щото му дреме за моето удобство, а защото има норма от едисиколко акта и фиша на ден, после има своя лична норма "рушвет" която трябва да изпълни, и се опитва да контролира законодателството давайки много кофти пример, като например да стои паркирал насрещно в аварийното платно на магистралата(което значи че е направил нарушение, щото за да застане така, значи е карал насрещно на посоката на магистрала), за да му е удобно хем да си киризи челно, хем да прави гуша......
        Alfa 156 2.0 TS
        Alfa 156 20VTurbo
        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
        Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
          vi4444o написа:
          а пък и идеята е че многото стикери затрудняват контролните органи. Преставете си че ви спре КАТ-аджия и вие имате 20 неразлепени винетки на предното стъкло , колко време ще му трябва да види актуалната винетка?
          Като оставим въпроса дали трябва да се махнат стикерите или не, защо пък първопричината трябва да е удобството на куката дето спира всеки втори без каквато и да е причина, и губи времето на хората дори и да не са извършили нарушение.......оня ден ме спират едни, до тях някакви анкетьори с ориндж жилетки - спрете вика да ви зададът няколко въпроса тия каки.......баси наглоста - полицията ме спира безпричинно, за да мое някакви да ме питат накъде съм отивал, откъде съм идвал и как съм пътувал......и да трябва да се кахърим че на тия щяло да им е дискомфортно да гледат.....баси......
          Първо ако ще да имаш 200 стикера на стъклото и малко дете ще ти каже че всяка година стикерите са различни , а и особено тази година са доста по-големи по рамер, и установяването на валидния стикер става за 3 секудни. Колега Malone е напълно прав че полицаите са поставени за да осъществяват контрол на пътното движение, а това няма как да стане ако не се спират колите.Ако ни ти свети фара се вижда от голямо разстояние, но ако си с невалидни стикери това няма как да се види в движение.А на някой смешници като теб като ни ти е удобно да те спират има много лесно решение, пътувай с градския транспорт.
          Виж бейби не сме глупаци,
          ние сме отбор от здравеняци.
          Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
          така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
          http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

@ФЕРАРИСТ: От 2008 до 2011 днешна дата са ме спирали малко повече от 10 пъти. Беше ми изтекла шофьорската книжа и през това време са ме спирали поне 4 пъти. Нито една "зла" кука не ми е намекнала дори, че карам незаконно. Миналото лято, на път за Китен ме спряха за нарушение - при все, че ги видях - направих нарушение, което се наказва солено. Написаха ми по-маловажно нарушение, за да не плащам излишни пари, но въпреки, че бяхаме далеч извън града - никой от двамата представители на КАТ не е дори споменал "А сега какво ще правим". Ситуацията беше по учебник, като дори ми обясниха ЗАЩО ме спират, колко ще ми струва "удоволствието", че съм нарушил закона и колко ще ми струва по-малкото зло. Аргументираха се с конкретни цитати от закона - съвсем нагледно при това - закона седеше на таблото на колата. За момента не желая да хваля ВСИЧКИ представители на КАТ, но ... не виждам причина да ги плюя. За посоченият период - само в тази ми среща с КАТ бях наказан. В останалите случаи - основно са ме спирали за проверка на документите и на алкохолни акции...
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
              @ФЕРАРИСТ: От 2008 до 2011 днешна дата са ме спирали малко повече от 10 пъти.
              Мен е имало случай да ме спират по 10 пъти на седмица бре, 3 пъти на ден ми е рекорда.......и моа да ви кажа че въпреки че звуча като стрийт вагабанд, карам доста нормално........и някак си не мога да приема че ей така на който му кефне може да ми губи времето и да ме спира, щото ми е да речем червено бяла колата, и изглежда някак си.......пък ся който обича да му губят времето, и да го спират безпричинно, може да изрази радоста си, лошо няма.......
              fiatmaniak написа:
              полицаите са поставени за да осъществяват контрол на пътното движение, а това няма как да стане ако не се спират колите.Ако ни ти свети фара се вижда от голямо разстояние, но ако си с невалидни стикери това няма как да се види в движение.А на някой смешници като теб като ни ти е удобно да те спират има много лесно решение, пътувай с градския транспорт.
              Искаш да кажеш че например бързаш за някъде, имаш ангажимент, спират те тия без причина, дай ся документи, дай ся жилетка, я аптечката да видим, я светлините дали бачкат, и ти преливаш от кеф че ти осъществяват контрола за който уж трябва да осъществят........стига бе.......Не ща с градски транспорт, между другото......и обичам да съм смешник и да разнообразявам сивото ежедневие на сериозни и отговорни орица като тебе......
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

кола

Не ги стържете с много остри педмети надрасква се стъклото не се натискса към стъклото а към самата винетка /мужду скъклото и винетката /По добре е като се нагрее от слънцето и тогава по лесно се маха .
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                  jenshen73 написа:
                  @ФЕРАРИСТ: От 2008 до 2011 днешна дата са ме спирали малко повече от 10 пъти.
                  Мен е имало случай да ме спират по 10 пъти на седмица бре, 3 пъти на ден ми е рекорда.......и моа да ви кажа че въпреки че звуча като стрийт вагабанд, карам доста нормално........и някак си не мога да приема че ей така на който му кефне може да ми губи времето и да ме спира, щото ми е да речем червено бяла колата, и изглежда някак си.......пък ся който обича да му губят времето, и да го спират безпричинно, може да изрази радоста си, лошо няма.......
                  fiatmaniak написа:
                  полицаите са поставени за да осъществяват контрол на пътното движение, а това няма как да стане ако не се спират колите.Ако ни ти свети фара се вижда от голямо разстояние, но ако си с невалидни стикери това няма как да се види в движение.А на някой смешници като теб като ни ти е удобно да те спират има много лесно решение, пътувай с градския транспорт.
                  Искаш да кажеш че например бързаш за някъде, имаш ангажимент, спират те тия без причина, дай ся документи, дай ся жилетка, я аптечката да видим, я светлините дали бачкат, и ти преливаш от кеф че ти осъществяват контрола за който уж трябва да осъществят........стига бе.......Не ща с градски транспорт, между другото......и обичам да съм смешник и да разнообразявам сивото ежедневие на сериозни и отговорни орица като тебе......
                  Ми да кеф ми е да ме спрат и да ми проверят документите, защото ще направя малко мохабет с колегите. И аз съм един от тея "куки" за които разправяш че цял ден нищо не правят, и за мен си оставаш един смешник и ти предлагам най-добре да се скриеш в някоя дупка.
                  Виж бейби не сме глупаци,
                  ние сме отбор от здравеняци.
                  Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                  така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                  http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

И аз, като колегата Женшен, мога само добри думи да кажа за полицаите напоследък. Спирали са ме 2-3 пъти за проверка, много са любезни, веднъж даже ми беше изгоряла и крушката на фара, препоръчаха ми по най-бързия начин да отстраня неизправността(не пред тях, даже не са проверявали дали имам резервни крушки), защото щяло да ми коства еди-колко си точки и така... Не ме притесняват тези проверки, дори напротив - с гордост им показвам, че съм изряден.
                    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Извън темата с винетките сме с тези КАТ истории, но да вметна - КАТ служителите трябва да започнат да поверяват ОЩЕ по-често всички шофьори. От една седмица забелязвам, че из Варна масово се кара с изтекли от поне година ГО. И кво? Блъска ме един такъв престъпник, който кара абсолютно незаконно и всички негативи остават в мен. Също и за дневните светлини се отнася - трябва да има поголовна сеч на всички "спестовници" на акумулатори с яки актове и глоби.
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Въпреки че последно се съобщи за 20 лева глоба за немахната винетка, в крайна сметка това прие ли се, и внесе ли се тази промяна в ЗДП, щото в крайна сметка по него се налагат нарушенията......П.П
                        fiatmaniak написа:
                        Ми да кеф ми е да ме спрат и да ми проверят документите, защото ще направя малко мохабет с колегите. И аз съм един от тея "куки" за които разправяш че цял ден нищо не правят, и за мен си оставаш един смешник и ти предлагам най-добре да се скриеш в някоя дупка.
                        Това обяснява всичко старши.......
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

Това за 20-те лв е по друг член (за видимост и т.н.) и си е в сила
                          Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Working...
                          X