Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

400 лв. глоба за стара винетка на стъклото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Защо трябва да си купувам стъргалка за 2 лева, за да си махна винетка за 67 лева? Ми дай направо да си сменям стъклото всяка година та да напълня и без това дебелите джобове на "изобретатилите" на законите. Преди години се завъртя страхотен бизнес с едни светлоотразителни жилетки. И цялата работа бе да се гушнат едни пари от простия българин(в това число и аз). В Германия е противозаконно да носиш такава жилетка. Такива имат право да носят само специални служби. Другата година може да поискат да бъде написано с автомат на предния капак че съм си купил винетка.

Коментар

daley написа:
      Защо трябва да си купувам стъргалка за 2 лева, за да си махна винетка за 67 лева?
      Никой не те задължава. За твое улеснение е. Ето за колко време се премахва винетката от стъклото, снимано е при външна температура около нулата, днес (специално за целта намерих кола с несвалена стара винетка естествено ФИАТ ):http://www.youtube.com/watch?v=coE-51HdEKwОстава само да се забърше остатъкът от лепило с влажна кърпа.

Коментар

daley написа:
        Защо трябва да си купувам стъргалка за 2 лева, за да си махна винетка за 67 лева? Ми дай направо да си сменям стъклото всяка година та да напълня и без това дебелите джобове на "изобретатилите" на законите. Преди години се завъртя страхотен бизнес с едни светлоотразителни жилетки. И цялата работа бе да се гушнат едни пари от простия българин(в това число и аз). В Германия е противозаконно да носиш такава жилетка. Такива имат право да носят само специални служби. Другата година може да поискат да бъде написано с автомат на предния капак че съм си купил винетка.
        дай ако искаш да ти назначим някой да ти чисти винеткитеили спазваш нормите, или като те глобят си траеш и това етова за жилетките ... на път за Германия мини през Австрия и виж там как е
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Жилетките както и коланите са важни за самите нас ,за нашата що годе по добра сигурност. В тъмното закъсаш било гума да смениш било нещо друго да е станало, ако си с жилетка по лесно ставаш забележим за останалите водачи . А и за самите нас е много по добре като караме и видим колега със жилетка около закъсалата си кола да намалим и се разминем с повечко внимание от наша страна .Тъй че това е от полза за всички ни .
          Фиат Панда 1.2 2006година
          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Днес си купих и аз прословутата стъргалка за лесно сваляне на стикери и утре започват офанзивата
            Виж бейби не сме глупаци,
            ние сме отбор от здравеняци.
            Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
            така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
            http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

"Офанзивата" ще ти отнеме по-малко време, от колкото да напишеш това!
              Няма начин да няма начин!

Коментар

Re: 400 лв. глоба за стара винетка на стъклото

Румен_Хинчев написа:
                Оставете един китаец гладен ! Не си купувайте стъргалки от 2 лева !
                Български са.Ножчето не.Ама дай тогава да не се бръснем, че да "фалираме" китайците.
                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                www.cyxap.com

Коментар

400 лв. глоба за стара винетка на стъклото

Аз и без това не се бръсна в знак на солидарност с много белгийци , които няма да го правят докато не се назмачи правителство Апропо : Самобръсначките ,, BIC ’’ , които ползва раба божий Румен са произведени в Италия.
                  FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                  FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

кола

Та последно Трябва да се махнат старите иначе глобапо друг член от закона- намаляваме видимоста на стъклото .
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Глобата е в размер на 20лв.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

:D На мен ми е много интересна тая малоумщина...старата винетка или ГО пречат на видимостта, новата не .Ако става дума за видимост-нова -стара- все тая(даже новата винетка по-голяма).Отделно- седмичната и месечната винетка трябва да имат вписан номера на колата, ма за годишната не важи...бе изобщо толкова простотии за толкова кратко време не са правили скоро...п.п. аз си махам старите стикери от стъклото, щото мен ме дразни дори самия факт че са на стъклото... :D

Коментар

Значи за годишна винетка, която мога цяла година да си я метам по най-различни коли не трябва да се пише рег. номера?! а пък тази, която изтича след една седмица или месец трябва, да се впише рег. номер на автомобила. Колко коли може да смени една винетка за седмица или месец, и колко за една година? Що не направят 3-годишни винетки без да се пише номера на колата, и едночасови примерно, които да са надписани?
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                          Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

:D ами такова е нареждането по районните- да не се наказват водачи на коли с годишни винетки без номера на колата, но изрично е упоменато, че това не важи за месечните и седмичните...То е повече от ясно, че за година имаш възможност да караш винетката на повече коли, отколкото за месец или седмица, но някоя "умна" глава хич не си е направила труда да помисли....Щом има гратисен период до 31.01.2012 за годишните, ще го направиш за всички, пък още от сега ще съобщаваш, че от 01.01.2012 е задължително на всички винетки да има вписан рег. номер, а не както направиха тая година- по никое време през декември се сетиха да тръбят, че трябвало да има номер...Мен ми е интересно друго-каква ще е глобата за шофер на кола с месечна/седмична винетка без номер, ако си е залепена и всичко си й е наред, само номера липсва...това ще я прави ли невалидна=глоба за без винетка?.Няма ли да е малко тъпо- липсата на номер да я прави невалидна?

Коментар

Аз бих казал ,че махането на многото винетки е желателно защото първо не е естетично и второ многото на брой пречат на видимостта или искате предното ви стъкло да прилича на това , дори това е нищо - виждал съм кола с над 20 винетки и стикери за застраховки , а пък и идеята е че многото стикери затрудняват контролните органи. Преставете си че ви спре КАТ-аджия и вие имате 20 неразлепени винетки на предното стъкло , колко време ще му трябва да види актуалната винетка? Пък и незнам как на някой би му харесало да има толкова много шарени хартиики разлепени по стъклото. А колкото за написване на регистрационния номер на винетката , за годишните стана един фал на който не му се даде много гласност - годишните винетки влязоха в сила и пуснати в продажба преди да се промени закона на базата на който може да се глоби водач който не си е написал рег. номера и така всеки може да каже че си е сложил винетката преди да е приета поправката в закона и затова санкция ще има за такива които си сложат от по-краткосрочните и с фиксирани дати винетки. Така че аз съм за задължителното премахване на старите винетки и други неактуални стикери.
                              Fiat Punto 1.1 55 к.с. LPG '96 EX
                              Alfa Romeo 146 1.9 JTD '99
                              Fiat Croma II 1.9 M-Jet 8V

Коментар

Те "тръбяха" журналистите, а не от АПИ.От АПИ дори и сега няма нужда нищо да "тръбят".Защо някой трябва да ми "тръби" нещо, което е написано ясно, на български език на самата винетка?Има си поле за номера, пише си за какво е това поле.Ако някой го мързи да чете, проблема си е негов и компромиси не би трябвало да има за годишните винетки.Липсата на номер прави винетката невалидна по Закон, а не че някой се е сетил да е така.НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪБИРАНЕ НА ТАКСИТЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА, ЗА ИЗМИНАТО РАЗСТОЯНИЕ, ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ОТДЕЛНИ СЪОРЪЖЕНИЯ ПО РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ПЪТИЩА И ЗА СПЕЦИАЛНО ПОЛЗВАНЕ НА РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ПЪТИЩА ИЛИ НА ЧАСТИ ОТ ТЯХ чл. 53, ал. 2
                                (2) Валидна е тази винетка, която съответства на вида на пътното превозно средство, на което е поставена, и чийто срок на действие съвпада със срока на ползване на съответния републикански път или на негов участък, и която съдържа всички реквизити, които се изискват за графичното оформяне на винетките.
                                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                                www.cyxap.com

Коментар

Working...
                                X