коцев написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
400 лв. глоба за стара винетка на стъклото
Collapse
X
-
Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
-
Определено някой има изгода от това платените такси и данъци да не се записват в централизирана система, иначе ще е достатъчно само да те "види" някоя камера или полицейски патрул да ти провери номера и сървърът за стотни от секундата подава сигнал, че кола с номер АА 1234 АА няма платен местен данък, прегледът и е изтекъл вчера, ГО - оня ден, а винетка не е купувана никога. Собственикът пък дори няма СУМПС... Ама и това време ще дойде и няма да има такива теми. Предното стъкло ще е чисто. Няма да има глоба 400 лева за стара винетка. Абе проблемът на винетките е точно това - че не се записва никъде за коя кола са. Вижте например полиците за ГО? Я карай двете си коли с една полица за ГО ? Няма начин. И винетките искат така да ги направят - поименно, по номер на колата, ама засега - нескопосано и глупаво.
Коментар
-
Има разлика между гражданската отговорност и винетките. Без гражданска не можеш и метър да направиш в града ,докато без винетка си карай цяла година .И това според мене не е правилно . Винетка или както по рано се казваше пътен данък би следвало да се плаща за всяко движещо се моторно превозно средство независимо само в града ли се движи или извън него. Както и гражданска също .
Коментар
-
ogi28b написа:Абе проблемът на винетките е точно това - че не се записва никъде за коя кола са.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
коцев написа:Има разлика между гражданската отговорност и винетките. Без гражданска не можеш и метър да направиш в града ,докато без винетка си карай цяла година .И това според мене не е правилно . Винетка или както по рано се казваше пътен данък би следвало да се плаща за всяко движещо се моторно превозно средство независимо само в града ли се движи или извън него. Както и гражданска също .Не всичко което има две бузи ......... е лице.
Коментар
-
И за двете коли се плаща данък ,нали . И двете се движат в града . И двете си ги караш сам . Така че няма как и двете да са в движение по пътищата по едно и също време . Моята логика беше ,че е правилно да си купя една винетка и да не я лепя никъде а да ми стои при книжката . Движа ли се по магистрала където се изисква винетка няма значение с коя кола съм .Аз съм си платил 70лв . Едната кола си е в къщи . Ако утре тръгна с другата кола по магистралата то пък предната остава в къщи . Е няма ли логика в това дето пиша . Купувам си билет за автобуса Ловеч-София . Обаче решавам вместо аз друг да пътува за София . Е трябва ли и той да плати за билет? Не . Така би следвало да е и с винетките . На пътищата където се изисква винетка не трябва да стъпва кола без винетка . Така че имайки две коли по логиката на правдата би следвало да си закупя една винетка и с нея да пътувам по магистралите ,но естествено само с едната кола ,защото другата ще е в нарушение ако излезе на магистралата защото ще е без винетка.Прав ли съм ?Как си купуваш карта за градския транспорт и с нея може и друг човек от семейството да пътува ако ти си в къщи . Така ли е ??
Коментар
-
коцев написа:И за двете коли се плаща данък ,нали . И двете се движат в града . И двете си ги караш сам . Така че няма как и двете да са в движение по пътищата по едно и също време . Моята логика беше ,че е правилно да си купя една винетка и да не я лепя никъде а да ми стои при книжката . ...Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Колата трябва да си има винетка ако напуска границите на града!
Коментар
-
monstera написа:Вчера органите са се опитали да глобят един колега с 400 лв за стари винетки на служебната кола. Това е станало в града, където по принцип винетка не е нужна. Не знам дали тази глоба вече е в сила, но очевидно са започнали да спичат, за да изкарват пари.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
коцев написа:Ами аз какво писах до тук ? Че няма как и двете коли да излезат на магистралата с една винетка. Едната е винаги в нарушение. Но дали ще излизам един месец по магистралата с едната кола, а другия месец с другата кола то аз си имам винетка с мен . Тоест платил съм си за цяла година да се движа по магистралата с едно превозно средство независимо дали е джипката или Стилото?.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Темата пак отива към дерето :D Ще повторя, че 400лв. за неотлепена винетка са множко на фона на останалите глоби. Ако се мери с такъв аршин, то за шофиране без книжка трябва директно да се влиза в затвора, както и при употребата на алкохол и шофиране. Тези дни забелязвам друго странно явление, което според мен по размера на коментираната глоба трябва да се глобява с 1200лв. :D Това са мръсните и нечетливи задни номера. За съжаление в много случаите с тях вървят и замърсени стоп светлини...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Темата пак отива към дерето :D Ще повторя, че 400лв. за неотлепена винетка са множко на фона на останалите глоби. Ако се мери с такъв аршин, то за шофиране без книжка трябва директно да се влиза в затвора, както и при употребата на алкохол и шофиране. Тези дни забелязвам друго странно явление, което според мен по размера на коментираната глоба трябва да се глобява с 1200лв. :D Това са мръсните и нечетливи задни номера. За съжаление в много случаите с тях вървят и замърсени стоп светлини...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Vladim написа:Темата пак отива към дерето :D Ще повторя, че 400лв. за неотлепена винетка са множко на фона на останалите глоби. Ако се мери с такъв аршин, то за шофиране без книжка трябва директно да се влиза в затвора, както и при употребата на алкохол и шофиране. Тези дни забелязвам друго странно явление, което според мен по размера на коментираната глоба трябва да се глобява с 1200лв. :D Това са мръсните и нечетливи задни номера. За съжаление в много случаите с тях вървят и замърсени стоп светлини....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар