Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

400 лв. глоба за стара винетка на стъклото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

коцев написа:
    Сега малко да кажа и аз няколко думи все едно съм от страната на нарушителите на закона.
    Ся се опитай да намериш довод и за тия дето са от другата страна, различен от "още повече пари".........Иначе довода за двете коли и една книжка е железен......ся делят се на категории, ама там спора става друг, няма да развалям впечатлението......
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

Коментар

Определено някой има изгода от това платените такси и данъци да не се записват в централизирана система, иначе ще е достатъчно само да те "види" някоя камера или полицейски патрул да ти провери номера и сървърът за стотни от секундата подава сигнал, че кола с номер АА 1234 АА няма платен местен данък, прегледът и е изтекъл вчера, ГО - оня ден, а винетка не е купувана никога. Собственикът пък дори няма СУМПС... Ама и това време ще дойде и няма да има такива теми. Предното стъкло ще е чисто. Няма да има глоба 400 лева за стара винетка. Абе проблемът на винетките е точно това - че не се записва никъде за коя кола са. Вижте например полиците за ГО? Я карай двете си коли с една полица за ГО ? Няма начин. И винетките искат така да ги направят - поименно, по номер на колата, ама засега - нескопосано и глупаво.

Коментар

Има разлика между гражданската отговорност и винетките. Без гражданска не можеш и метър да направиш в града ,докато без винетка си карай цяла година .И това според мене не е правилно . Винетка или както по рано се казваше пътен данък би следвало да се плаща за всяко движещо се моторно превозно средство независимо само в града ли се движи или извън него. Както и гражданска също .
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

ogi28b написа:
          Абе проблемът на винетките е точно това - че не се записва никъде за коя кола са.
          Проблемът е че държавата все още няма как да промени манталитета на българина да не търси начини да изкръшка, тъй като постоянно го тъпче по всякакви възможни начини, и с нищо не показва че ако не иска да му помага да живее по добре, то поне му пречи изключително качествено......и трудно бих обвинил който и да е от тия хора, независимо дали съм измежду тях или не.......На запад държавата няма голям зор да пресече и предотвратява неща от сорта, щото там тия неща са някак си балансирани - има и за държавата, има и за народа, народа е макс улеснен при взаймодействията си с държавата, и най - вече ползва всякакви екстри който тя му предоставя за да живее той що годе спокойно......
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

Коментар

коцев написа:
            Има разлика между гражданската отговорност и винетките. Без гражданска не можеш и метър да направиш в града ,докато без винетка си карай цяла година .И това според мене не е правилно . Винетка или както по рано се казваше пътен данък би следвало да се плаща за всяко движещо се моторно превозно средство независимо само в града ли се движи или извън него. Както и гражданска също .
            Добре колега,аз също като теб имам две коли,една шосейна и една 4х4.Втората излиза извън пътя още преди знака за винетка.И на тази кола си плащам данъците в общината,но според твоето мнение трябва да си закупя и винетка.Не намирам смисъл.
            Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

И за двете коли се плаща данък ,нали . И двете се движат в града . И двете си ги караш сам . Така че няма как и двете да са в движение по пътищата по едно и също време . Моята логика беше ,че е правилно да си купя една винетка и да не я лепя никъде а да ми стои при книжката . Движа ли се по магистрала където се изисква винетка няма значение с коя кола съм .Аз съм си платил 70лв . Едната кола си е в къщи . Ако утре тръгна с другата кола по магистралата то пък предната остава в къщи . Е няма ли логика в това дето пиша . Купувам си билет за автобуса Ловеч-София . Обаче решавам вместо аз друг да пътува за София . Е трябва ли и той да плати за билет? Не . Така би следвало да е и с винетките . На пътищата където се изисква винетка не трябва да стъпва кола без винетка . Така че имайки две коли по логиката на правдата би следвало да си закупя една винетка и с нея да пътувам по магистралите ,но естествено само с едната кола ,защото другата ще е в нарушение ако излезе на магистралата защото ще е без винетка.Прав ли съм ?Как си купуваш карта за градския транспорт и с нея може и друг човек от семейството да пътува ако ти си в къщи . Така ли е ??

Коментар

Вчера органите са се опитали да глобят един колега с 400 лв за стари винетки на служебната кола. Това е станало в града, където по принцип винетка не е нужна. Не знам дали тази глоба вече е в сила, но очевидно са започнали да спичат, за да изкарват пари.
                Fiat - Stilo 1.9 JTD

Коментар

коцев написа:
                  И за двете коли се плаща данък ,нали . И двете се движат в града . И двете си ги караш сам . Така че няма как и двете да са в движение по пътищата по едно и също време . Моята логика беше ,че е правилно да си купя една винетка и да не я лепя никъде а да ми стои при книжката . ...
                  С категоричното желание да не споря с теб, но ... няма как да се съглася с теб, разбира се ако съм те разбрал правилно!!! Причината е, че ако у вас, във ВАШЕТО семейство има две коли и САМО ТИ ги караш е много хубаво, но това е много малко вероятно за целокупния бг народ. Т.е. твоето положение не може да е меродавно за всички. Винаги може да "яхна" колата на баща ми или на майка ми, нали? Колата трябва да си има винетка ако напуска границите на града!
                  Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                  Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                  http://www.keepfighting.ms

Коментар

Колата трябва да си има винетка ако напуска границите на града!
                    Ами аз какво писах до тук ? Че няма как и двете коли да излезат на магистралата с една винетка. Едната е винаги в нарушение. Но дали ще излизам един месец по магистралата с едната кола, а другия месец с другата кола то аз си имам винетка с мен . Тоест платил съм си за цяла година да се движа по магистралата с едно превозно средство независимо дали е джипката или Стилото . Нали има малко резон в това мое тълкуване . Като пример нали посочих карта за градски транспорт . Дали аз ще я ползвам днеска а утре съпругата ми няма значение . Тя е за един човек в автобуса . Ако се качим и двамата то единия ще трябва и билет да си купи. Така е ако река и с двете коли да пътувам. За едната важи годишната винетка а ако тръгне и другата кола да пътува ще си купя тогава и седмична или месечна винетка. Така би следвало да е по логиката .

Коментар

monstera написа:
                      Вчера органите са се опитали да глобят един колега с 400 лв за стари винетки на служебната кола. Това е станало в града, където по принцип винетка не е нужна. Не знам дали тази глоба вече е в сила, но очевидно са започнали да спичат, за да изкарват пари.
                      Винетките за 2010 са валидни до края на месеца!
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

коцев написа:
                        Ами аз какво писах до тук ? Че няма как и двете коли да излезат на магистралата с една винетка. Едната е винаги в нарушение. Но дали ще излизам един месец по магистралата с едната кола, а другия месец с другата кола то аз си имам винетка с мен . Тоест платил съм си за цяла година да се движа по магистралата с едно превозно средство независимо дали е джипката или Стилото?
                        Е като излизаш със Стилото какво ти пречи а си купиш седмична винетка?Пък ако искаш купувай си седмични и за двете.Имаш една кола за която си си купил годишна винетка. Другите, когато излизаш с тях ги оборудвай със седмични, какъв ти е проблема?"Ама аз я карам само един ден, защо ми е седмична?", ще питаш.Аз бих ти отговорил, защо ти са ти две коли тогава?Накратко, като имаш възможности за две коли, ще им плащаш масрафите. Имаш ли коса, ще намериш и за гребен.Аз имам два апартамента, но живея само в единия. Да не би да някой да ми опрощава данъка или такси смет?
                        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                        www.cyxap.com

Коментар

Темата пак отива към дерето :D Ще повторя, че 400лв. за неотлепена винетка са множко на фона на останалите глоби. Ако се мери с такъв аршин, то за шофиране без книжка трябва директно да се влиза в затвора, както и при употребата на алкохол и шофиране. Тези дни забелязвам друго странно явление, което според мен по размера на коментираната глоба трябва да се глобява с 1200лв. :D Това са мръсните и нечетливи задни номера. За съжаление в много случаите с тях вървят и замърсени стоп светлини...
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                            Темата пак отива към дерето :D Ще повторя, че 400лв. за неотлепена винетка са множко на фона на останалите глоби. Ако се мери с такъв аршин, то за шофиране без книжка трябва директно да се влиза в затвора, както и при употребата на алкохол и шофиране. Тези дни забелязвам друго странно явление, което според мен по размера на коментираната глоба трябва да се глобява с 1200лв. :D Това са мръсните и нечетливи задни номера. За съжаление в много случаите с тях вървят и замърсени стоп светлини...
                            Ти планираш да не си махаш стикерите ли? АКо не е така - какво те бърка дали ще е 400 или 10000?
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Vladim написа:
                              Тази нощ говорих с един полицай Владиме, съвсем случайно. Беше ме спирал навремето, та ме е запомнил и пихме по кафе.Понеже го попитах за тази глоба, наистина е сериозна на фона на останалите, той ми отговори, че имат изрични указания за това нарушение [стар стикер] да глобяват с 10 лева, с фиш.Не знам на какво основание, но инструкциите им били такива.
                              .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                              www.cyxap.com

Коментар

Vladim написа:
                                ... Ако се мери с такъв аршин, то за шофиране без книжка трябва директно да се влиза в затвора, както и при употребата на алкохол и шофиране. ...
                                Аз съм ЗА!
                                Няма начин да няма начин!

Коментар

Working...
                                X