Наистина ли мислите, че служебните автомобили на полиция, кат, пожарна, спешна помощ и други подобни държавни институции трябва да имат винетки. На мен ми изглежда като да си извадиш парите от единия джоб и да ги сложиш в другия. Не виждам смисъла от въртенето на тези пари от една държавна институция в друга, най-много по веригата да вземат, че да потънат в нечий личен джоб.
Аз говоря за личните автомобили на блюстителите на реда.
FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Наистина ли мислите, че служебните автомобили на полиция, кат, пожарна, спешна помощ и други подобни държавни институции трябва да имат винетки.
Разбира се, нали те се движат по същите пътища, амортизират ги по същия начин, плюс това в закона не е регламентирано че видите ли държавните коли мое и да не плащат......а щом не са писани като изключение, значи закона важи и за тях, държавата не е над закона, след като го определи, тя трябва да го спазва......чувам за орица дето са осъдили държавата за туй - онуй, значи и тя е длъжна да го спазва......Може би и гражданска не трябва да имат - ако утре ме блъсне патрулка или линейка, нали по буквата на закона някой трябва да плати или покрие щети чрез ГО или Каско - или може би застрахователите не покриват щети ако те блъсне държавна кола?????Ся съвсем друг е въпроса че човешките щети по ГО застрахователите са ги отсвирили тотално, или на 10 случая я платят на 2-3, я не......
Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Няма лични , няма служебни коли . Закона си е закон и е валиден за всички . Така че като се даде гластност за всички тези неуредици после все пак се вземат някакви мерки .Яд ме е само че виновниците не ги наказват . Скоро по БТВ в сутрешния блок една майка от Русе се обади че двете и деца са в една и съща градина и по наредба би следвало на второто да вземат половин такса.Обаче и отказват в градината . Жалвала се в общината и пак нищо . След обаждането в БТВ на другия ден я извикали и се извинили за тая работа и върнали половината такса . Точка по въпроса . Сега за мен изниква следния въпрос : не би ли следвало лицето дето така е упорствало и е прибирало и двете такси да бъде уволнено дисциплинарно ? Ако го бяха уволнили и пак казали по БТВ то доста други такива служители ще се позамислят дали и те да прекрачват границите на закона защото ще ги сполети същата работа. На тая голяма безработица следва моментално уволнение и никакви си права на човека и други измишльотини.Тъй разсъждавам аз и би следвало бат Бойко да ме вземе за съветник .
Фиат Панда 1.2 2006година
Синджира си идва ,а козата я няма...
А сигурни ли сте че закона е такъв, какъвто вие твърдите?НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪБИРАНЕ НА ВИНЕТНИ ТАКСИ ЗА ПЛАТЕНО ПОЛЗВАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪТИЩА ЗА ОПРЕДЕЛЕН СРОКЧл. 5. Пътните превозни средства по чл. 10б от Закона за пътищата ползват републиканските пътища на Република България или техни участъци, без да дължат винетна такса, когато са със специално предназначение и/или имат трайно прикрепени устройства, позволяващи подаване на светлинен сигнал с проблясваща синя и/или червена лампа и специален звуков сигнал.Закон за пътищатаЧл. 10. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) (1) За преминаване по републиканските пътища, които са включени в трансевропейската пътна мрежа, както и такива, които са извън нея или по техни участъци, Министерският съвет може да въвежда само една от следните такси:.......................Чл. 10б. (Нов - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) За движение по републиканските пътища на пътни превозни средства на Министерството на вътрешните работи и Неотложната медицинска помощ, които имат трайно монтирано устройство за подаване на светлинен сигнал с проблясваща синя или червена светлина и специален звуков сигнал, и на пътните превозни средства на Гражданската защита и на Въоръжените сили не се заплащат такси по чл. 10.
Е явно са си прокарали вратичка за винетките, ся ако се окаже че и без ГО могат да карат, и са освободени и от тая отговорност, ще зема да падна от коня.....
Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Няма лични , няма служебни коли . Закона си е закон и е валиден за всички . Така че като се даде гластност за всички тези неуредици после все пак се вземат някакви мерки .Яд ме е само че виновниците не ги наказват . Скоро по БТВ в сутрешния блок една майка от Русе се обади че двете и деца са в една и съща градина и по наредба би следвало на второто да вземат половин такса.Обаче и отказват в градината . Жалвала се в общината и пак нищо . След обаждането в БТВ на другия ден я извикали и се извинили за тая работа и върнали половината такса . Точка по въпроса . Сега за мен изниква следния въпрос : не би ли следвало лицето дето така е упорствало и е прибирало и двете такси да бъде уволнено дисциплинарно ? Ако го бяха уволнили и пак казали по БТВ то доста други такива служители ще се позамислят дали и те да прекрачват границите на закона защото ще ги сполети същата работа. На тая голяма безработица следва моментално уволнение и никакви си права на човека и други измишльотини.Тъй разсъждавам аз и би следвало бат Бойко да ме вземе за съветник .
Трябва да те вземе , бачо Иване ! Ти ще си единственият нормален човек там и ще ги научиш на много неща .Обаче стига сме приказвали за уволнения . Тези хора също имат семейства.
FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Да ама и жената дето се оплака също има семейство :DИ относно дали катаджийските коли трябва да имат платена винетка то и тая шушумига от КАТ жената с военната униформа мисля че Маринова я нарекоха за какво самонаказване се изказа сутринта като каза че ще се самоглобят защото нямат винетка. Значи нейна светлост не познава законите и правилниците . Ех ,Бойко , Бойко с колко много народ дето си нямат и хабер от познания си имаш работа .
Е явно са си прокарали вратичка за винетките, ся ако се окаже че и без ГО могат да карат, и са освободени и от тая отговорност, ще зема да падна от коня.....
Snake по-горе пита - наистина ЛИ трябва автомобилите на Държяавните служби да въртят едни пари за Винетки? Примерно МВР от НАПИ, КАТ от НАПИ, НАП от НАПИ Смешни ставате колеги. Все пак това са автомобили, които са под една шапка - Република България, служебни. Каква е идеята да се въртят тия пари в безсмислени въртележки, ако могат да се употребят и по предназначение конкретно???
Snake по-горе пита - наистина ЛИ трябва автомобилите на Държяавните служби да въртят едни пари за Винетки? Примерно МВР от НАПИ, КАТ от НАПИ, НАП от НАПИ Смешни ставате колеги. Все пак това са автомобили, които са под една шапка - Република България, служебни. Каква е идеята да се въртят тия пари в безсмислени въртележки, ако могат да се употребят и по предназначение конкретно???
То няма никакво значение дали служебните им коли трябва да имат винетки, защото парите от тях така или иначе не отиват за поправка на пътната настилка. Българските пътища си оставам осеяни с огромни кратери, така че парите от винетките пълнят душите на някой тарикатчета.
Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш! http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Ся гледам новините и кво излиза - правилото че трябва да се вписва номера на колата на винетката още не е закон, щото било одобрено от мин съвет, но не било гласувано от депутатското събрание......т.е ако сега си лепне човек годишната винетка и не си напише номера не подлежи на глоба, но пък никой не може да каже кога си е залепил годишната.......
Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Ся гледам новините и кво излиза - правилото че трябва да се вписва номера на колата на винетката още не е закон, щото било одобрено от мин съвет, но не било гласувано от депутатското събрание......т.е ако сега си лепне човек годишната винетка и не си напише номера не подлежи на глоба, но пък никой не може да каже кога си е залепил годишната.......
Виж, че пак не си наясно Няма значение дали си я залепил на 01.01.2011 или на 01.02.2011, ако обаче те спрат без винетка на винетен път - на 03.01.2011 - отнасяш си наказанието. Идеята на вписването на регистрационният номер е да се спре порочната практика с една винетка да се кара удобната за случая кола. И понеже морафета се прави пак от Българи - пак е осрано. Хем прието, хем негласувано, хем недоизпипано. Някой предлагаше rfid винетки - и аз съм за тях
Виж, че пак не си наясно Няма значение дали си я залепил на 01.01.2011 или на 01.02.2011, ако обаче те спрат без винетка на винетен път - на 03.01.2011 - отнасяш си наказанието.
Наясно съм, не казвам дали имаш или нямаш, а че не си вписал все още номер вътре - излиза че все още няма закон в сила за това, и тия дето вече имат винетки залепени няма как да бъдат глобени.....
jenshen73 написа:
Примерно МВР от НАПИ, КАТ от НАПИ, НАП от НАПИ Смешни ставате колеги. Все пак това са автомобили, които са под една шапка - Република България, служебни. Каква е идеята да се въртят тия пари в безсмислени въртележки, ако могат да се употребят и по предназначение конкретно???
Щом тая кака дето пресаташе на кат ли се води там може да си позволи да не знае това, и аз бих го преглътнал :P ......макар че освен винетка, имах и впредвид и ГО......
Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Идеята на вписването на регистрационният номер е да се спре порочната практика с една винетка да се кара удобната за случая кола
Сега малко да кажа и аз няколко думи все едно съм от страната на нарушителите на закона. Имам примерно 2 коли както си е в действителност. За да се движи една кола по магистралата то трябва да има винетка .Аз съм си купил една винетка за двете коли . Когато карам тази на която съм лепнал винетката то другата си стои в гаража и не е в движение. Тогава тя не нанася щета на пътищата . Значи логически винетка трябва това превозно средство което е на пътя . И друго . Как книжката ми за управление важи за двете ми коли а не само за една ??? Сядам и карам едната кола ,другата стои в гаража ,защото няма как да карам и двете едновременно. Би следвало така да е и с винетките . Би следвало според логиката да си купя само една винетка и да ми стои при книжката за управление . Когато ме спрат им я показвам независимо с коя кола съм. А вече друг е въпроса ако и съпругата яхне и другата кола и двамата тръгнем примерно за София. То тогава задължително трябва да имам две винетки. Просто тема за размишление......
Коментар