Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

400 лв. глоба за стара винетка на стъклото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

donnna написа:
    dikanio написа:
    Лошото е, че всички глоби и наказания са тотално сбъркани, защото са писани от малоумници. Преди 2 месеца ми написаха фиш за 22 км/ч отгоре, който беше 30лв, а през декември ми писаха акт?! за без колан, който е минимум 50лв, че и отнемане на точки.
    просто си минал по тънката лайсна с тези 30 лева и фиша...
    Забравих да уточня, че беше на извънградско.
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
      donnna написа:
      dikanio написа:
      Лошото е, че всички глоби и наказания са тотално сбъркани, защото са писани от малоумници. Преди 2 месеца ми написаха фиш за 22 км/ч отгоре, който беше 30лв, а през декември ми писаха акт?! за без колан, който е минимум 50лв, че и отнемане на точки.
      просто си минал по тънката лайсна с тези 30 лева и фиша...
      Забравих да уточня, че беше на извънградско.
      (2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:1. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) за превишаване с 10 km/h - с глоба 10 лв.;2. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) за превишаване от 11 до 20 km/h - с глоба 30 лв.; 3. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) за превишаване от 21 до 30 km/h - с глоба 50 лв.;
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Е как е възможно като на фиша си пишеше съвсем ясно 22км отгоре, пък ме глобяват с 30лв?! Това е другата голяма глупост - за дадено нарушение глобата може да варира от x до y лв. по преценка на "компетентните" органи. Защо не може да е фиксирана, вместо да се решава от органа на пътя?
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
          Е как е възможно като на фиша си пишеше съвсем ясно 22км отгоре, пък ме глобяват с 30лв?! Това е другата голяма глупост - за дадено нарушение глобата може да варира от x до y лв. по преценка на "компетентните" органи. Защо не може да е фиксирана, вместо да се решава от органа на пътя?
          другия път им кажи на органите, като те хванат с 22 км./ч. над ограничението - ама не трябва за 30 лв. а за 50 да ми пишете фиша...
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
            dikanio написа:
            другия път им кажи на органите, като те хванат с 22 км./ч. над ограничението - ама не трябва за 30 лв. а за 50 да ми пишете фиша...
            Мисълта ми беше, че въобще не трябва да е въпрос на размишления (които на органите са им много далечни), желания и преговори.p.s. Казах каквото исках, и макар и не 100% по темата, мисля че всички разбраха какво има предвид. Предлагам да спрем по моя въпрос и да се върнем на винетките.
            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Електронна винетка - нямаш проблеми с лепене-разлепяне и фалшификация но нали някои трябва да гълта пари а не да го прави по-удобно за нас.
              FIAT Marea 1.9 JTD 2001г.
              ... и тя доверчиво сложи крака на раменете му...
              миг невнимание и вече си татко

Коментар

trancer написа:
                nikolovvd написа:
                ФЕРАРИСТ написа:
                Ц-ц-ц....много са изгладнели, чудят се отде да съберат парици......
                А апетитът идва с яденето!
                ... Няма угодия на тоя народ няма....Щом искаме дисциплина така ще е
                Това имах пред вид!
                dikanio написа:
                ... за 22 км/ч отгоре, който беше 30лв, а през декември ми писаха акт?! за без колан, който е минимум 50лв,...
                Не че съм против санкциите при нарушение! Дори предпочитам нарушенията, застрашаващи другите участници в движението , като:- говорене по телефона,- минаване на червено,- каране с превишена скорост,- и други подобни да са още по-сурови, защото те отнемат човешки живот.
                Няма начин да няма начин!

Коментар

Интересно, тонове клавиатури се изтъркаха предни години за да се обяснява колко лесно било да се свали старата винетка без дори да се повреди и да се залепи на другата кола.За минути. Със сешоар, с химикал, с топла вода или каквото и да е.Сега изведнъж това се превърна в страшно трудно занимание. Още повече, че не трябва да се пази.Къде е истината?И на мен лично, даже не ми се коментира глобата. Какво ме интересува. Ако ще и 10 000 лева да е.За по-малко от минута винетката се сваля от стъклото и в момента, в който си купя новата, старата ще я сваля.Не знам колко тъп и мързелив трябва да съм, за да допусна да ме глобят дори и два лева за такава глупост.
                  .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                  www.cyxap.com

Коментар

Абсолютно! И мен ме дразнят стари стикери и ги махам своевременно. Само форумските лепенки ми галят окото и им се кефя...
                    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Malone написа:
                      Сега изведнъж това се превърна в страшно трудно занимание.
                      Като е студено си е трудничко, а като си надраскаш стъклото после те е яд. Иначи си абсолютно прав!
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

trancer написа:
                        Какво лошо има да събират пари???? После плачете,че държавата била бедна нямала пари а като тръгне да събира ,аааааа що събирала!!!!Няма угодия на тоя народ няма....Щом искаме дисциплина така ще е
                        Ама разбира се, къв съм проз и аз.......я досега държавата 15 години събираше пари, и за 15 години колко по добре станахме в сравнение със 1994 - 95 да речем.......още 15 - 20 години да събират така кинти, и току виж минималната работна ще стане триста лева.....
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

Малко встрани от темата, а дали може да се лепи винетката на задния прозорец? Ако сте виждали новата ще разберете защо питам.
                          --Старата ръжда любов не хваща!--
                          156 sportwagon 1,9 jtd 115
                          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Хич не е трудно отлепянето на стикери за ГО, ГТП или винетка. Отнема 1-2 минути с ето това устройство, което струва 1-2 лева:

Коментар

dikanio написа:
                              А бе доста си е пресилена тази глоба. Лошото е, че всички глоби и наказания са тотално сбъркани, защото са писани от малоумници. Преди 2 месеца ми написаха фиш за 22 км/ч отгоре, който беше 30лв, а през декември ми писаха акт?! за без колан, който е минимум 50лв, че и отнемане на точки. Хайде кажете, за кое нарушение би трябвало да има по-голямо наказание, защото според мен карането без колан не създава никаква опасност, докато превишаването на скоростта застрашава и мен и останалите участници в движението. Същото и при винетките - по-тежко е наказанието ако ти стоят старите, които си плащал, отколкото ако нямаш или си с фалшива. Глупава държава, глупави закони.
                              Не съм сигурен сигурен,че си разбрал за какво ти пишат фиш...мисля,че за 22км отгоре се пише акт и се отнемат и точки Замисли се,да не са ти измислили друго,за да минеш тънко...всмисъл на мой колега го спряха без колан и с телефон. Казаха му,да не е прекалено да си избере само едното нарушение,май за телефона беше по-малка санкцията Че така,почти сигурен съм,че нещо грешиш в случая.Инъче не мога да разбера всички оплакващи се от високите санкции...ТАКА ТРЯБВА ДА Е! Трябва да има страх българина,за да се нормализира обстановката,инъче ще продължава малоумието и наглостта на пътя. Да и аз може да пострадам,но закона трябва да еднакъв за всички. Няма ли да е по-добре,всички да си караме чинно с 90,айде в най-лошия случай до 100 извън града. Всички да си спазват предимства,знаци
                              van_dal написа:
                              Малко встрани от темата, а дали може да се лепи винетката на задния прозорец? Ако сте виждали новата ще разберете защо питам.
                              Голям чаршав е
                              ex.Мареа ТД100

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                                Ама разбира се, къв съм проз и аз.......я досега държавата 15 години събираше пари, и за 15 години колко по добре станахме в сравнение със 1994 - 95 да речем.......още 15 - 20 години да събират така кинти, и току виж минималната работна ще стане триста лева.....
                                Я ми кажи, коя държава не "събира пари"? Това, че за 20 години не сме мръднали особено сме си виновни ние. Извинявай, ама не идва Джон, или Грубер да ни избира политиците. Много ревяха за полицейска държава-ето им я.
                                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                                X