Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
400 лв. глоба за стара винетка на стъклото
Collapse
X
-
Крайно време беше да се затегнат нещата и в тая посока.Аман от коли накичени като коледни елхи, по които можеш да разбереш цвета на винетките от както съществвуват, а и че собственика им си плаща гражданската на всноски послените 4-5 години.Сега ще ме нападнат ’държавомразците’Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Humppa
Хубаво де, ама винетката е 67 лв, а глобата 400 лв за бус 800 лв; а за камион 4000 лв...2 г. затвор за шофьори, които не върнат книжката си в КАТ и са изгубили всичките си точки, тази промяна пък ще бъде обсъждана на съвещание между ДАИ и МВРСамо преди няколко дни таксиметровият шофьор, който бе прострелян при инцидент, се оказа със 128 отнети точки и 62 акта. От МВР признаха, че нямат данни колко общо са невърнатите книжки.
Коментар
-
Абе... Закони много! Мераклиите, които не ги спазват са още повече, а контролът... никакъв! И мен ме дразнят накичените с винетки и стикери за ГО предни стъкла. Всеки сам преценява дали да използва цялата площ на стъклото за да вижда пътя, или да гледа през амбразура, като по този начин или спазва закона, или не. Мен лично всеки стикер на стъклото ме дразни, затова щом му изтече срока го махам и заменям с нов...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Каквото и да си говорим - става дума за пари!Не си махаш старата винетка - 400лв. Нямаш винетка - 500 (примерно)Сега следва:Караш без колан - 600.Говориш по GSM-а - 800.Миниш на червено - 1000.Знаете ли каква скука ще настане на пътя? Всички карат с 50 или 90 и с поставен колан. Никой не изпреварва, защото е безсмислено, не говори по телефона докато шофира. Скука ви казвам, голяма СКУКА! Ама не било скука, а най ми било страх и беднотия заедно! От всякъде ни следят с камери, слушат ни със СРС-та, а аз се чудя защо нямаше кастин и нов сезон на Биг Брадър. ЕВРИКА! Ние сме били участници бре!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Хм странно си е наистина глобата да е колкото 5 винетки. 300 лв глоба ако нямаш, а ако редовно си давал парите и предни години 400.Редно е да има някаква глоба, ама на всички може би им се е случвало да забравят да маханат винетката след като е изтекла.Не вярвам някой да си държи старата винетка само за кеф, по скоро трудно се махат и затова стоят.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
infineon написа:...Не вярвам някой да си държи старата винетка само за кеф, по скоро трудно се махат и затова стоят.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
За мен пък няма нищо странно! Напротив, аз съм за завишените рестрикции ... колкото повече ,толкова по-добре. Глобите принципно са несъбираеми ,заради системата. Обаче най-малкото хората ,които са по-плашливи или пък разсеяни ще станат по-организирани и стриктни. За безхаберните оправия няма, но знаеш ли, като го жулнат с по-солена глоба какво ще се случи в главата му?!Аз от както се грижа за МПС-та, никога не съм оставял стара лепенка. Ужасяващо, дразнещо е. А и съм ужасно мързелив ... когато залепвам новите стикерчета правя всичко възможно да отлепя старите, за да не слизам втори път до колата за глупости.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
nikolovvd написа:ФЕРАРИСТ написа:Ц-ц-ц....много са изгладнели, чудят се отде да съберат парици......Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?
Коментар
-
Нормално да е така , че вече станаха много колите с по пет-шест стикера по стъклото. Че се свалят трудно това е вярно, ама всичко тва се прави от мързел.Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
А бе доста си е пресилена тази глоба. Лошото е, че всички глоби и наказания са тотално сбъркани, защото са писани от малоумници. Преди 2 месеца ми написаха фиш за 22 км/ч отгоре, който беше 30лв, а през декември ми писаха акт?! за без колан, който е минимум 50лв, че и отнемане на точки. Хайде кажете, за кое нарушение би трябвало да има по-голямо наказание, защото според мен карането без колан не създава никаква опасност, докато превишаването на скоростта застрашава и мен и останалите участници в движението. Същото и при винетките - по-тежко е наказанието ако ти стоят старите, които си плащал, отколкото ако нямаш или си с фалшива. Глупава държава, глупави закони.
Коментар
-
dikanio написа:Лошото е, че всички глоби и наказания са тотално сбъркани, защото са писани от малоумници. Преди 2 месеца ми написаха фиш за 22 км/ч отгоре, който беше 30лв, а през декември ми писаха акт?! за без колан, който е минимум 50лв, че и отнемане на точки.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар