Ама на вас ви подхвърлят нещо и го приемате за безусловна истина. Като се разтърсих не намирам нищо, което да подсказва, че текстът от сайта на КАТ е неактуален. Напротив - същия го има и по другите правителствени сайтове. Няма промени от 2010-та.Готвените промени не съм ги виждал написани и не са излизали в ДВ (който го има тук http://dv.parliament.bg/). Няма да се учудя обаче да са само в размера на глобите и останалото пак да е плод на журналистическите фантазии.Да и аз имам в момента стар стикер на стъклото от половин година, никой нищо не ми е казал. Това не значи, че не могат да ме глобят ако искат.edit: ааа, ти си имал предвид стикерът да е за 2010-та. Пак - няма такова нещо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
400 лв. глоба за стара винетка на стъклото
Collapse
X
-
steven написа:Някъде има ли текст как се изменя чл. 179 от 2010-та година?steven написа:Ама на вас ви подхвърлят нещо и го приемате за безусловна истина. Като се разтърсих не намирам нищо, което да подсказва, че текстът от сайта на КАТ е неактуален. Напротив - същия го има и по другите правителствени сайтове. Няма промени от 2010-та.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Тоя текст май се тълкува неправилно. Според мен идеята е, че ако караш по републиканските пътища и нямаш винетка, или имаш, но е изтекла - глоба. Ако имаш изтекла и валидна - няма проблеми, важно е валидна да има. Невалидната е все едно я няма. Но ако не караш по тях - ако ще 100 винетки да имаш - няма проблеми. Стига да не ти закриват видимостта. Все едно да те глобат, че караш в Словения с изтекла украинска винетка, ако имаш и словенска.
Коментар
-
ogi28b написа:Тоя текст май се тълкува неправилно. Според мен идеята е, че ако караш по републиканските пътища и нямаш винетка, или имаш, но е изтекла - глоба. Ако имаш изтекла и валидна - няма проблеми, важно е валидна да има.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Изводът е, че българският съд е толкова зле, че никой не иска да опира до него, за това се позволяват волни интерпретации на законите :DНе са само куките, аз също така го разбирам. Много ясно си е написано - залепен невалиден стикер - глоба. Няма допълнение, че ако има наличен и валиден стикер глоба не се налага.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
В момента аз си карам със винетка от 2010 г. залепена на стъклото. Нямам винетка за 20011 г. Управлявам колата само в рамките на града. На какво основание КАТ ще иска да ме глоби? За това че имам лепенка в долния десен ъгъл на предното стъкло? За това че карам без валиден стикер за 2011 г.? Или за това че температурите са отрицателни? За сега нямам намерение да я махам, понеже е студено и е неприятно да се стърже. А и много по-трудно се маха от студеното стъкло.
Коментар
-
Вместо да се чудите дали ще ви глобят или не, най-лесно е да се отделят 5 минути, 1 парцалче, малко спирт и макетно ножче и да се свалят старите стикери. За 5-10 минути на година не мисля че някой ще му стане нещо Така или няма да има стикери или ще е само нов, да видим тогава какво ще кажат бурканите.Fiat Brava 1.4 12V
Коментар
-
И аз се чудя, какъв е толкова проблемът да се махнат старите стикери - най-малкото е неестетично стъклото да е накичено като коледна елха. Оставя се колата срещу слънцето за 15 минути, без значение колко е студено навън, и стикерчето пада само с нокти, при това, без да чегърташ, а цялостно, за 2-3 минути, тя много сложна и трудоемка цялата работа...Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Dandy написа:Вместо да се чудите дали ще ви глобят или не, най-лесно е да се отделят 5 минути, 1 парцалче, малко спирт и макетно ножче и да се свалят старите стикери. За 5-10 минути на година не мисля че някой ще му стане нещо Така или няма да има стикери или ще е само нов, да видим тогава какво ще кажат бурканите.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Вчера казаха от КАТ няма глоби ако имаш стар стикер ама си в града.Има глоба ако въобще няма стикер за годината -валиден и си по междуградските пътища коети си беше и преди само че глобата е повече пари.Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
daley написа:В момента аз си карам със винетка от 2010 г. залепена на стъклото. Нямам винетка за 20011 г. Управлявам колата само в рамките на града. На какво основание КАТ ще иска да ме глоби? За това че имам лепенка в долния десен ъгъл на предното стъкло? За това че карам без валиден стикер за 2011 г.? Или за това че температурите са отрицателни? За сега нямам намерение да я махам, понеже е студено и е неприятно да се стърже. А и много по-трудно се маха от студеното стъкло.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар