Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

400 лв. глоба за стара винетка на стъклото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ама на вас ви подхвърлят нещо и го приемате за безусловна истина. Като се разтърсих не намирам нищо, което да подсказва, че текстът от сайта на КАТ е неактуален. Напротив - същия го има и по другите правителствени сайтове. Няма промени от 2010-та.Готвените промени не съм ги виждал написани и не са излизали в ДВ (който го има тук http://dv.parliament.bg/). Няма да се учудя обаче да са само в размера на глобите и останалото пак да е плод на журналистическите фантазии.Да и аз имам в момента стар стикер на стъклото от половин година, никой нищо не ми е казал. Това не значи, че не могат да ме глобят ако искат.edit: ааа, ти си имал предвид стикерът да е за 2010-та. Пак - няма такова нещо.
    Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

steven написа:
      Някъде има ли текст как се изменя чл. 179 от 2010-та година?
      Какво да се променя там.....?????
      steven написа:
      Ама на вас ви подхвърлят нещо и го приемате за безусловна истина. Като се разтърсих не намирам нищо, което да подсказва, че текстът от сайта на КАТ е неактуален. Напротив - същия го има и по другите правителствени сайтове. Няма промени от 2010-та.
      Именно - те и преди нямаха право да наказват за това.....аз не виждам текст който да гласи че ако имаш залепена винетка на джама и подлежиш на глоба.....
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

Коментар

Тоя текст май се тълкува неправилно. Според мен идеята е, че ако караш по републиканските пътища и нямаш винетка, или имаш, но е изтекла - глоба. Ако имаш изтекла и валидна - няма проблеми, важно е валидна да има. Невалидната е все едно я няма. Но ако не караш по тях - ако ще 100 винетки да имаш - няма проблеми. Стига да не ти закриват видимостта. Все едно да те глобат, че караш в Словения с изтекла украинска винетка, ако имаш и словенска.

Коментар

ogi28b написа:
          Тоя текст май се тълкува неправилно. Според мен идеята е, че ако караш по републиканските пътища и нямаш винетка, или имаш, но е изтекла - глоба. Ако имаш изтекла и валидна - няма проблеми, важно е валидна да има.
          Абсолютно правилно тълкувание - така си е........мога да си заложа главата че 80% от куките си мислят че имат право са глобяват по тоя член, аз лично съм виждал акт по тоя член, аверчето отиде директно в КАТ, вдигна грандиозен скандал, върнаха му талона директно на място.......
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

Коментар

Изводът е, че българският съд е толкова зле, че никой не иска да опира до него, за това се позволяват волни интерпретации на законите :DНе са само куките, аз също така го разбирам. Много ясно си е написано - залепен невалиден стикер - глоба. Няма допълнение, че ако има наличен и валиден стикер глоба не се налага.
            Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

В момента аз си карам със винетка от 2010 г. залепена на стъклото. Нямам винетка за 20011 г. Управлявам колата само в рамките на града. На какво основание КАТ ще иска да ме глоби? За това че имам лепенка в долния десен ъгъл на предното стъкло? За това че карам без валиден стикер за 2011 г.? Или за това че температурите са отрицателни? За сега нямам намерение да я махам, понеже е студено и е неприятно да се стърже. А и много по-трудно се маха от студеното стъкло.

Коментар

daley написа:
                Нямам винетка за 20011 г.
                Не ти и трабва, защото едва ли ще доживееш до тогава! :D
                Няма начин да няма начин!

Коментар

Вместо да се чудите дали ще ви глобят или не, най-лесно е да се отделят 5 минути, 1 парцалче, малко спирт и макетно ножче и да се свалят старите стикери. За 5-10 минути на година не мисля че някой ще му стане нещо Така или няма да има стикери или ще е само нов, да видим тогава какво ще кажат бурканите.
                  Fiat Brava 1.4 12V

Коментар

И аз се чудя, какъв е толкова проблемът да се махнат старите стикери - най-малкото е неестетично стъклото да е накичено като коледна елха. Оставя се колата срещу слънцето за 15 минути, без значение колко е студено навън, и стикерчето пада само с нокти, при това, без да чегърташ, а цялостно, за 2-3 минути, тя много сложна и трудоемка цялата работа...
                    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Dandy написа:
                      Вместо да се чудите дали ще ви глобят или не, най-лесно е да се отделят 5 минути, 1 парцалче, малко спирт и макетно ножче и да се свалят старите стикери. За 5-10 минути на година не мисля че някой ще му стане нещо Така или няма да има стикери или ще е само нов, да видим тогава какво ще кажат бурканите.
                      Цялата "голяма работа" идва от мисленето на българина. Някой ще му каже дали да си махне стикера, или не! Ай сиктир! :D Митът за работливостта на народа ни се е изпарил някъде в миналото и сега отлепянето на един стикер ни се вижда, като прекопаване на цяла нива! :D
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

кола

Вчера казаха от КАТ няма глоби ако имаш стар стикер ама си в града.Има глоба ако въобще няма стикер за годината -валиден и си по междуградските пътища коети си беше и преди само че глобата е повече пари.
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                          Вчера казаха от КАТ няма глоби ако имаш стар стикер ама си в града.Има глоба ако въобще няма стикер за годината -валиден и си по междуградските пътища коети си беше и преди само че глобата е повече пари.
                          Колко е глобата ако нямаш винетка?
                          Виж бейби не сме глупаци,
                          ние сме отбор от здравеняци.
                          Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                          така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                          http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

винетка

За сега май е още 100лв + винетката ама ще стане тройно.
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

daley написа:
                              В момента аз си карам със винетка от 2010 г. залепена на стъклото. Нямам винетка за 20011 г. Управлявам колата само в рамките на града. На какво основание КАТ ще иска да ме глоби? За това че имам лепенка в долния десен ъгъл на предното стъкло? За това че карам без валиден стикер за 2011 г.? Или за това че температурите са отрицателни? За сега нямам намерение да я махам, понеже е студено и е неприятно да се стърже. А и много по-трудно се маха от студеното стъкло.
                              Колега, за пореден път в н-тата тема за това - на всички бензиностанции продават едни стъргалки специално за премахване на винетки - струват 2 лв.С такава джаджа стара винетка (и какъвто и да е друг стикер) се маха за по-малко от 20 секунди, независимо от температурата.А иначе - поредният български закон, който може да бъде тълкуван от органите както им е удобно.Според мен по сегашния член, така както е написан (и съм ви го цитирал в другата тема за винетки), всеки полицай може да ви напише глоба за наличие на стара винетка, без значение дали имате нова до нея, и никой съд не може да отмени глобата.Българските закони, не само този, така ги пишат, че да могат след това да си ги заобикалят или не според човека, според това колко дава и т.н.Нищо ново.

Коментар

400 лв. глоба за стара винетка на стъклото

Оставете един китаец гладен ! Не си купувайте стъргалки от 2 лева ! Ползвайте нокти !
                                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                                X