Проблема е следния, искам да си задам изпълнението на php файл чрез cron. Обаче понеже php ми е инсталирано като модул на Apache, не се получава изпълнението на задачата. Успях да постигна изпълнението на файла с wget. Интересува ме има ли и друг начин и ако няма, какви оператори е нужно да поставя след wget? За &> /dev/null/ в края на цялата команда вече знам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос към запознатите с Линукс.
Collapse
X
-
Re: Въпрос към запознатите с Линукс.
peho написа:Проблема е следния, искам да си задам изпълнението на php файл чрез cron. Обаче понеже php ми е инсталирано като модул на Apache, не се получава изпълнението на задачата. Успях да постигна изпълнението на файла с wget. Интересува ме има ли и друг начин и ако няма, какви оператори е нужно да поставя след wget? За &> /dev/null/ в края на цялата команда вече знам.Petrol Engine slogan: Because life begins at 6,000rpm
-
skyline написа:Здравей коледга,Не съм сигурен, но мисля че първо трябваше да видиш дали ти е инсталирано PHP като модул на CGI или на Apache, ако е като apache както казваш , ти трябва първо Lynx Browser , ще го намериш в синаптик-а мениджъра , или в софтуеар център-а , инсталираш го и редактираш този файл /etc/crontab като добавиш следния ред lynx -dump http://www.somedomain.com/cron.php . И накрая добави и този ред Shell> crontab crontab към URL за да си сигурен че ще го види накрая.
Коментар
-
peho написа:skyline написа:Здравей коледга,Не съм сигурен, но мисля че първо трябваше да видиш дали ти е инсталирано PHP като модул на CGI или на Apache, ако е като apache както казваш , ти трябва първо Lynx Browser , ще го намериш в синаптик-а мениджъра , или в софтуеар център-а , инсталираш го и редактираш този файл /etc/crontab като добавиш следния ред lynx -dump http://www.somedomain.com/cron.php . И накрая добави и този ред Shell> crontab crontab към URL за да си сигурен че ще го види накрая.Petrol Engine slogan: Because life begins at 6,000rpm
Коментар
-
syscop написа:Провери php -i какво връща ? Ако работи слагаш в началото на файла #!/usr/bin/php (или там където е php), chmod +x името_на_файла и трябва да тръгне.
Коментар
-
Добре де, каква е идеята да искаш да изпълняваш php скрипт в cron? Вярно, php си е сървър-сайд, но чак пък да ти се налага да го изпълняваш автоматично...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Norpheus написа:Ако изключим php-cli от уравнението, след като php-то е Apache модул, освен wget и lynx, за да е по-интересно аз пък предлагам curl Решения много, the power of open source
Коментар
-
Ако решиш, че php-cli ще ти бъде от ползва и за в бъдеще няма проблем да го инсталираш и да ползваш него. Не съм правил тестове дали има някаква разлика в performance между php-cli или curl / wget. Това ще зависи от скрипта, който се изпълнява най-вече. Примерно виждал съм как php-cli събаря машина с crontab на всяка минута за cacti/rrd. Ако е нещо по-непретенциозно (а дори и да не е) мисля, че няма значение на кое решение ще се спреш. Curl е страшно мощен, wget също. Аз обикновено ползвам curl.Fiat Brava 1.2 16V, 1999
Peugeot 307 1.6 16V, 2007
Коментар
-
Колеги аз имам един друг въпрос далеч от вашите ........ но пак е свързан с линукс днеска си купих лаптоп със линукс обаче не тръгва или поне аз не мога да го накарам да тръгне изписва ми 2 неща едното е Linux 3.4.4 примерно версията на линукса а другото е Create a usb нещо си ....... което и да избера само се рестартира и не тръгва........ Та въпроса ми е друг можете ли ми кажете как да инсталирам win 7 директно стигам до там където се избира във коя част на диска да го инсталирам и ми пише ,че не може да се инсталира защото е във GPT .. ?? и можете ли по просто да ми обясните как да го оправя ако не директно да ходя някъде да ми го преинсталират ...... ?Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар
-
1. Boot up to installation DVD/CD.2. Click install but don’t follow through.3. Press SHIFT-F10 to bring up console.4. Type "diskpart"5. Once inside diskpart type: -> list disk (find the one you want to convert) -> select disk 0 (select the one you want from the list) -> convert mbr (should take a second or two) -> quit6. Continue with installA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар