Колеги мъглата ме отказа утре да пътувам и пазаруването го отложих за другата седмица. Та понеже в главата ми е страшна каша от четене по други форуми по тая тема реших за последно да се допитам и до вас. Става въпрос за бюджет около 300 кинта. Казвайте кой какво ползва и някакви насоки по темата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
сателитна система
Collapse
X
-
Може би забравих да уточня че се касае за цифрови телевизия с приоритет HD. Освен български и италиански всъщност с езиците в къщи няма проблем. Но принципно смятай че си нямам на понятие какво може да се отваря от небето и кое си заслужава. Причината да се насоча на такава техника са кабелните оператори които искат вече майка си и баща си а не предлагат никакво качество. Да не говорим и някакъв избор или алтернатива. В место да им плащам още 2 година да дам парите за оборудване и дано стане цифровизацията на ефира за този период. Пък до тогава нещата да станат по други.
Коментар
-
ами има два варианта - законен и незаконен :D за БГ програмите - има си ценови листи; оборудването на Булсат на ХД е 38 лева и после по 27 на месец (май имаше и вариант за 3-4 лева по-евтино, но не съм сигурен)ина 5-6 ХД канала, което е доста скромно; Тотал ТВ са пред умиране и нямат ХД, Виваком също няматза чуждите канали законния вариант е доста скъп и трудно осъществим (трябва някой в местната страна да стане абонат...дълга и широка)и остава пиратството - т.нар. Шерингтам 300 лева за ХД няма да стигнатпърво ти трябва моторизирана антена, или няколко антени - различните пакети са на 3-4 различни спътникат.е. за антена (антени) ти трябват около 200за приемник ти трябват едни 500 левамонтаж - поне 50"таксата" на месец е около 30 лева, защото нещата не за безплатни
Коментар
-
Антената мотори окачвания няма да са ми проблем. А и добаването на мотор може да се отложи наистина във времето. Проблема ми е самия приемник. Гледам предлагат се Optibox Koala HD, Amiko STHD-8800 HD PVR LAN COMBO, Ferguson Ariva 200. Може и да съм пропусна някой. Подредбата е случайна. Всичките влизат в лимита който съм определил. Всичките марки имат и по някоя разновидност с поорязани неща като разликата в цената не е чак толкова фрапантна макар че в нея може да се вмести една тава :D с конвертора. Та някоя от тези щайги няма ли да ми свърши работа поне в близките 2-3 години. А и не чак толкова задължително е да се гледат чужди заключени програми. Не си прекарвам цялото време пред телевизора но новини и други подобни предавания са ми интересни.
Коментар
-
ако ще е за БГ пакетите няма смисъл да се ръсиш с пари за техниканещата се развиват със всеки изминал денза 38 лева получаваш пълен комплект на Булсат - антена, конвертор, ХД приемник3 лева е монтажа срокът на договора е 12 месецаиначе от гореизброените за Коалата работи много добрепри тази техника всеки ден излизат нови неща, днес нещо не се отваря...утре вече работи
Коментар
-
Не става въпрос само за БГ пакета. Ако е само за него хич нямаше да се разправям с тях и щях да си гледам от кабеларката.Не държа да отварям де що има заключено от чужди пакети но все пак не искам да се забивам само към един монополист.До колкото разбрах има и достъчно свободни канали. А относно HD приемника им БС по голямо дърво не бях виждал. А като се замисля колко ли са им и каналите в този формат.Всъщност май и точно това беше причината да се замисля да купя нещо друго.Но като и да е малко дълго е за обяснение. Нека не ме разбират погрешно че искам да гледам само на далавера. Не ми е до парите за таксите но омръзна ми от монополисти да ме правят на глупак. До тук+1 за Коалата
Коментар
-
И аз да потвърдя, че HD приемника на Булсат не става за нищо! Можеш да получиш малко инфо във форума им. В общи линии няма субтитри на HD каналите, не можеш да си разместваш програмите, често забива и др. За сумата от 300лв. според мен не можеш да си сглобиш не операторска сателитна система, с която да гледаш HD програми.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
u_bo
Реклама
Collapse
Коментар