Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ергенски данък, за или против?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пълна глупост ...... ДА ПЛАЩАМ ЧЕ СЪМ ЩАСТЛИВ ТВЪРДО НЕ
    Не е важно колко коня е колата важно е какво магаре я кара!
    ex Tipo 1.6 90HP;ех Tipo 1.4 75 HP;ex Alfa 145 1.9TD 90HP;now Lancia Delta 1.6 16V 1.3HP
    DREAMS: SEDICI !!!

Коментар

Колеги, трябва да ви кажа, че отглеждането на деца не е такъв кошмар, както повечето си мислят. Преди 15 години и аз си мислех, че не съм подготвен още за деца, след това, когато със съпругата ми почти 9 години не успявахме да създадем дете, я успокоявах, а и себе си, че има време, но днес съм на твърдото мнение, както прочетох и изказването на колегата gantcho, че децата наистина са най-важното, което ще оставим след себе си. Дори и с ограничени средства, може да се постигне приемливо съществуване. Имаме доста приятели, жена ми има братовчеди и братовчедки. Създали сме стройна организация за взаимопомощ и повечето дрешки, колички, корита за къпане, помпи за мляко, машини за изваряване и една камара други подробности, са оборотни - няма смисъл всеки да дава пари за нещо, което става малко за дни, а след като му стане ненужно, го прехвърля на другото семейство. Когато бебето е малко, ви трябват най-много по два-три пакета памперси на месец, така че разходите не са чак толкова големи. Сега вече имаме и второ бебе, нещата се повтарят по добре разработената схема. Така че, действайте, колеги - истината е поне по две деца на семейство, за да имаме шанс срещу онези, мургавите. Поздрави на всички!
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

peho написа:
        Също съм против такъв данък. Вместо да измислят подобни данъци, по-добре да помислят как да стимулират хората така, че те сами да искат да създават семейства и деца.
        много точно казано
        Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
        Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

Това са лични неща. Няколко пъти тук се засегна въпроса и за физическата възможност човек да има деца. Аз и жена ми бяхме от "чакащите". Нещата не се получаваха с години. През това време се "разсейвахме" с учене, строежи и какво ли не само и само да притъпим безсилието си срещу природата. Не съм плащал подобен данък, но ако трябваше да го плащам тогава, когато се борихме за дете щеше да е равносилно на болката предизвикана от сол в кървяща рана. Финансовата страна винаги съм я загърбвал и загърбвам. Важно е да сме живи и здрави - нещата се нареждат...А сега вече от позицията на родител казвам: Няма по-голямо щастие от детето и ако този данък има за цел да ни ощастливява - аз съм твърдо за него, но надали - в милата ни д(Д)ържавичка той ще има друга цел - да ни обеднява и унижава.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

kontrakciqta написа:
            Ако вземахме заплати като германците щях да съм твърдо за ергенския данък но в нашето положение това е напълно безмислено...
            О, те как реват горките, че кажи-речи целият европейски съюз е на гърба им... То не са помощи за гърци, за испанци, португалци, северноирландци. На следващи избори сигура ще спечели някоя националистическа партия, много са напушени за това, че са обложени с каквито се сетиш данъци. Заплати големи, по нашите стандарти, но пък какви разходи, да можехме да им имаме заплатите, но надалеч от разходите Иначе за ергенския им сега се сетих, че не е да имаш дете и се спасяваш, след като излезе от възраст, в която все още имат грижи по тях - след като са студенти примерно отново подпомагаш нацията. Това вече може би по-малко се приема като разделение.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

ntodorov написа:
              Това са лични неща. Няколко пъти тук се засегна въпроса и за физическата възможност човек да има деца. Аз и жена ми бяхме от "чакащите". Нещата не се получаваха с години. През това време се "разсейвахме" с учене, строежи и какво ли не само и само да притъпим безсилието си срещу природата. Не съм плащал подобен данък, но ако трябваше да го плащам тогава, когато се борихме за дете щеше да е равносилно на болката предизвикана от сол в кървяща рана.
              Колега, не бъркай нещата. Никой никога не си е помислял да налага данък на хората, които поради някаква причина имат репродуктивни проблеми... Това вече би било върха на цинизма, естествено. Само като си помисля и ми става кофти.Просто ергенският данък (явно на практика всички сме против него поради една или друга причина) има съвсем друга цел. Макар на теория отглеждането на деца да е свързано донякъде с брака.
              She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Така и аз да се доизкажа-не съм против това да се отглеждат деца, напротив-смятам, че колкото повече българи имат деца, толкова по-добре за държавата в бъдеще!.Няма да коментирам и това, че те са един вид цел в живота, защото и това е така!.Сега, мен ме е яд, че хората трябва да търпят лишения и често пъти да подлагат и децата си на такива, само и само да извършат нещо съвсем нормално-да създадът поколение.Не може ли да си отглеждаш децата, без да трябва да им обясняваш, че не може да им се купува еди кое си, защото няма пари?.Наистина не е нужно да имаш тузарски автомобили и бизнес, за да отгледаш дете- нашите нямат, но това не им е попречило да изгледат 2 деца.Не съм съгласен с политиката която се води и безхаберието на тая държавица, дет ощетява точно тези, които са най-изрядни към нея.Наистина има и хора които не могат да имат деца, може би този данък трябва да отива за тях, за да им се помага, но има и такива, според които поколението не е задължително и даже съм ставал свидетел на това как докторка отказва да приема майка с бебе на ръце, която се е предредила с позволението на другите пациенти с израза: аз съм против децата, така че не си с предимство!.Ще се радвам в тая страна да се раждат и отглеждат повече деца, но нека и да имат шанс да се отглеждат пълноценно, нека имат шанс да се образоват, да се лекуват, да спортуват- все неща, които са важни, но малко се чува за това какво се прави по тези въпроси.

Коментар

Аз съм за ергенския данък,въпреки че не съм женен все още!Трябва да има джумбарета.
                  FIAT BRAVO 1.6
                  FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                  LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Значи - не става въпрос дали някой ще има връзка и/или деца. Става въпрос дали ще има брак или не. Въпроса е чисто административен и няма нищо общо със семейството.

Коментар

Ако нещата у нас са подрени, както са в Канада и без данъци хората ще се решават да имат по три и четири даца.
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

gantcho написа:
                        ntodorov написа:
                        Това са лични неща. Няколко пъти тук се засегна въпроса и за физическата възможност човек да има деца. Аз и жена ми бяхме от "чакащите". Нещата не се получаваха с години. През това време се "разсейвахме" с учене, строежи и какво ли не само и само да притъпим безсилието си срещу природата. Не съм плащал подобен данък, но ако трябваше да го плащам тогава, когато се борихме за дете щеше да е равносилно на болката предизвикана от сол в кървяща рана.
                        Колега, не бъркай нещата. Никой никога не си е помислял да налага данък на хората, които поради някаква причина имат репродуктивни проблеми... Това вече би било върха на цинизма, естествено. Само като си помисля и ми става кофти.Просто ергенският данък (явно на практика всички сме против него поради една или друга причина) има съвсем друга цел. Макар на теория отглеждането на деца да е свързано донякъде с брака.
                        Не, не бъркам нещата - напротив. Аз засегнах конкретен случай. Навремето под такъв данък попадаха - ергени, моми и бездетни. Радвам се, че във времето, когато чакахме дете този данък не съществуваше. Трябваше да го плащам барабар с мъката си. Искам само да вметна и една статистика - около 150 000 български семейства имат репродуктивни проблеми и нима при налагането на този данък ще трябва да доказват проблемите си или да укриват евентуалното си нежелание ( не разбирам такива семейства) да имат деца. Ергенския данък ( колкото и неправилно да звучи ) има за цел обвързване с цел - създаване и отглеждане на деца. ПС: Къде обърках нещата Ганчо ? :D Или по различен начин тълкуваме смисъла на този данък.
                        A17DTС/S
                        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

azsumpolud написа:
                          Пълна глупост ...... ДА ПЛАЩАМ ЧЕ СЪМ ЩАСТЛИВ ТВЪРДО НЕ
                          всяко удоволствие се заплаща!!!
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

gantcho написа:
                            ntodorov написа:
                            Колега, не бъркай нещата. Никой никога не си е помислял да налага данък на хората, които поради някаква причина имат репродуктивни проблеми... Това вече би било върха на цинизма..
                            Не само, че си е помислял, но комунягите го бяха въвели на практика! Питай някой по-стар...Цялата им галимация беше върха на цинизма и недоумявам, че някои хора въздишат по нея искрено.
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

sugarboy написа:
                              Дори и с ограничени средства, може да се постигне приемливо съществуване. Имаме доста приятели, жена ми има братовчеди и братовчедки. Създали сме стройна организация за взаимопомощ и повечето дрешки, колички, корита за къпане, помпи за мляко, машини за изваряване и една камара други подробности, са оборотни - няма смисъл всеки да дава пари за нещо, което става малко за дни, а след като му стане ненужно, го прехвърля на другото семейство. Когато бебето е малко, ви трябват най-много по два-три пакета памперси на месец, така че разходите не са чак толкова големи. Сега вече имаме и второ бебе, нещата се повтарят по добре разработената схема. Така че, действайте, колеги - истината е поне по две деца на семейство, за да имаме шанс срещу онези, мургавите. Поздрави на всички!
                              Само трябва стройната организация и графика да са добре съгласувани!!! Не като мен - неразчетени действия и емоционален преразход и хоп - едната щерка февруари, другата август... И бъркаме сезоните с дрехите и обувките
                              Fiat Punto 1.1-Синята птица
                              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

ntodorov написа:
                                ПС: Къде обърках нещата Ганчо ? :D Или по различен начин тълкуваме смисъла на този данък.
                                Вероятно по различен начин ги тълкуваме. Честно казано, не знаех, че с такъв данък са били обложени и бездетните при комунизма - имам спомени, че го имаше и помня обсъждането в (мисля, че Великото) Народно Събрание на отмяната му. Помня и основните насоки ЗА и ПРОТИВ. Повечето тогавашни ЗА вече са неприложими, естествено, макар все още да има някое и друго. Особено кощунствено е да се налага данък върху хората с репродуктивни проблеми. Макар като цяло да съм против този данък, аз познавам хора, на които не им би бил излишен
                                She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Working...
                                X