Пълна глупост ...... ДА ПЛАЩАМ ЧЕ СЪМ ЩАСТЛИВ ТВЪРДО НЕ
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ергенски данък, за или против?
Collapse
X
-
Колеги, трябва да ви кажа, че отглеждането на деца не е такъв кошмар, както повечето си мислят. Преди 15 години и аз си мислех, че не съм подготвен още за деца, след това, когато със съпругата ми почти 9 години не успявахме да създадем дете, я успокоявах, а и себе си, че има време, но днес съм на твърдото мнение, както прочетох и изказването на колегата gantcho, че децата наистина са най-важното, което ще оставим след себе си. Дори и с ограничени средства, може да се постигне приемливо съществуване. Имаме доста приятели, жена ми има братовчеди и братовчедки. Създали сме стройна организация за взаимопомощ и повечето дрешки, колички, корита за къпане, помпи за мляко, машини за изваряване и една камара други подробности, са оборотни - няма смисъл всеки да дава пари за нещо, което става малко за дни, а след като му стане ненужно, го прехвърля на другото семейство. Когато бебето е малко, ви трябват най-много по два-три пакета памперси на месец, така че разходите не са чак толкова големи. Сега вече имаме и второ бебе, нещата се повтарят по добре разработената схема. Така че, действайте, колеги - истината е поне по две деца на семейство, за да имаме шанс срещу онези, мургавите. Поздрави на всички!Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
peho написа:Също съм против такъв данък. Вместо да измислят подобни данъци, по-добре да помислят как да стимулират хората така, че те сами да искат да създават семейства и деца.Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша
Коментар
-
Това са лични неща. Няколко пъти тук се засегна въпроса и за физическата възможност човек да има деца. Аз и жена ми бяхме от "чакащите". Нещата не се получаваха с години. През това време се "разсейвахме" с учене, строежи и какво ли не само и само да притъпим безсилието си срещу природата. Не съм плащал подобен данък, но ако трябваше да го плащам тогава, когато се борихме за дете щеше да е равносилно на болката предизвикана от сол в кървяща рана. Финансовата страна винаги съм я загърбвал и загърбвам. Важно е да сме живи и здрави - нещата се нареждат...А сега вече от позицията на родител казвам: Няма по-голямо щастие от детето и ако този данък има за цел да ни ощастливява - аз съм твърдо за него, но надали - в милата ни д(Д)ържавичка той ще има друга цел - да ни обеднява и унижава.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
kontrakciqta написа:Ако вземахме заплати като германците щях да съм твърдо за ергенския данък но в нашето положение това е напълно безмислено...Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
ntodorov написа:Това са лични неща. Няколко пъти тук се засегна въпроса и за физическата възможност човек да има деца. Аз и жена ми бяхме от "чакащите". Нещата не се получаваха с години. През това време се "разсейвахме" с учене, строежи и какво ли не само и само да притъпим безсилието си срещу природата. Не съм плащал подобен данък, но ако трябваше да го плащам тогава, когато се борихме за дете щеше да е равносилно на болката предизвикана от сол в кървяща рана.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Така и аз да се доизкажа-не съм против това да се отглеждат деца, напротив-смятам, че колкото повече българи имат деца, толкова по-добре за държавата в бъдеще!.Няма да коментирам и това, че те са един вид цел в живота, защото и това е така!.Сега, мен ме е яд, че хората трябва да търпят лишения и често пъти да подлагат и децата си на такива, само и само да извършат нещо съвсем нормално-да създадът поколение.Не може ли да си отглеждаш децата, без да трябва да им обясняваш, че не може да им се купува еди кое си, защото няма пари?.Наистина не е нужно да имаш тузарски автомобили и бизнес, за да отгледаш дете- нашите нямат, но това не им е попречило да изгледат 2 деца.Не съм съгласен с политиката която се води и безхаберието на тая държавица, дет ощетява точно тези, които са най-изрядни към нея.Наистина има и хора които не могат да имат деца, може би този данък трябва да отива за тях, за да им се помага, но има и такива, според които поколението не е задължително и даже съм ставал свидетел на това как докторка отказва да приема майка с бебе на ръце, която се е предредила с позволението на другите пациенти с израза: аз съм против децата, така че не си с предимство!.Ще се радвам в тая страна да се раждат и отглеждат повече деца, но нека и да имат шанс да се отглеждат пълноценно, нека имат шанс да се образоват, да се лекуват, да спортуват- все неща, които са важни, но малко се чува за това какво се прави по тези въпроси.
Коментар
-
gantcho написа:ntodorov написа:Това са лични неща. Няколко пъти тук се засегна въпроса и за физическата възможност човек да има деца. Аз и жена ми бяхме от "чакащите". Нещата не се получаваха с години. През това време се "разсейвахме" с учене, строежи и какво ли не само и само да притъпим безсилието си срещу природата. Не съм плащал подобен данък, но ако трябваше да го плащам тогава, когато се борихме за дете щеше да е равносилно на болката предизвикана от сол в кървяща рана.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
gantcho написа:ntodorov написа:Това са лични неща. Няколко пъти тук се засегна въпроса и за физическата възможност човек да има деца. Аз и жена ми бяхме от "чакащите". Нещата не се получаваха с години. През това време се "разсейвахме" с учене, строежи и какво ли не само и само да притъпим безсилието си срещу природата. Не съм плащал подобен данък, но ако трябваше да го плащам тогава, когато се борихме за дете щеше да е равносилно на болката предизвикана от сол в кървяща рана.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
sugarboy написа:Дори и с ограничени средства, може да се постигне приемливо съществуване. Имаме доста приятели, жена ми има братовчеди и братовчедки. Създали сме стройна организация за взаимопомощ и повечето дрешки, колички, корита за къпане, помпи за мляко, машини за изваряване и една камара други подробности, са оборотни - няма смисъл всеки да дава пари за нещо, което става малко за дни, а след като му стане ненужно, го прехвърля на другото семейство. Когато бебето е малко, ви трябват най-много по два-три пакета памперси на месец, така че разходите не са чак толкова големи. Сега вече имаме и второ бебе, нещата се повтарят по добре разработената схема. Така че, действайте, колеги - истината е поне по две деца на семейство, за да имаме шанс срещу онези, мургавите. Поздрави на всички!Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
ntodorov написа:ПС: Къде обърках нещата Ганчо ? :D Или по различен начин тълкуваме смисъла на този данък.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар