Ами аз как да съм ЗА такъв данък, след като в тая държавица не се опитват и най-малко да създават условия за стимулиране на семейство.В сегашното състояние двама работещи трудно свързват 2-та края, да не говоря за дете, камо ли за две.Ако успееш да се справиш с всичко и имаш дете/ца няма кой да ти подсигури детската градина.В момента всички мои колеги, които са с деца си плащат за частни детски, защото според точковата с-ма не могат да се доберат до място.Ами, ако работиш за 5-600лв на месец, как ще плащаш мин. 500лв за детска градина, за да може някой да ти гледа детето?.Не всички имат възможности да ползват баби и дядовци, пък и с тая пенсионна реформа и те трябва да работят- за да се пенсионират, пък тези дет са в пенсия за да докарат някой лев отгоре върху иначе мизерната пенсия.За жилище-какво ти помага държавата за подсигурявае на жилище?.Ако си сам, има по-голяма вероятност банка да ти отпусне кредит за апартамент, ако сте 2,3 става мн по-трудно, защото доходите се делят на повечко народ.Лихвите по тези кредити....не ми се обсъждат.Имаш пълната възможност да се сдобиеш с апартамент, а да изплатиш 2, в зависимост от срока и вноските.За какво ми е да декларирам пред тая държавица, че аз и жената с която живея сме семейство?.С какво ще ми се подобри положението?- ще ми се предостави по-изгодна оферта за къща?, ще ми приемат детето в детска градина срещу 60лв такса?!, какво?.Или казано по-на кратко от мен-смисъл в този данък засега не виждам!.И дори да се опитат да ни обяснят, че е за да стимулират семействата и раждаемостта- едва ли ще стане така.Примери за данъци, изхарчени не по предназначение-бол.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ергенски данък, за или против?
Collapse
X
-
Категорично съм против реставрацията на този отменен при демократичните промени в България данък. Не това е начина за стимулиране на възпроизводството или за събиране на пари в хазната. Същевременно съм и безкрайно разочарован от мисленето на някой колеги тук! Приятели, продължавайки да се уповавате на мнението, че едвам свързвате двата края, или че времената са трудни, че няма детски градини и пр., само търсите предтекст да не създавате деца. Защо си мислите, че когато се роди моят син през 1993 г. времената са били по-розови. Как си мислите, че със съпругата ми вързвахме двата края в края на 1996 г . и началото на 1997 г.? Знаете ли, че когато си взех тогава месечната заплата стигна само за тоалетна хартия и сапун? И как си мислите му обяснявах, че нямам пари за бонбони? Е да, ама оцеляхме! И се гордея със сина си! И безкрайно много съжалявам пропуснатия шанс да имам още един или пък дъщеря... Един ден и вие ще съжалявате! Сигурен съм!Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Човек сам си подрежда живота.Ако мислиш за развитие и си преспективен ще намериш начин даже законен да свържеш 2 та края и семейство ще си направиш.В крайна сметка в тоя живот има няколко радости не може да се отдаваме само на ядене и спане.Докато е млад нека се налудува човек, да си устрои удобства и колкото може да се подсигури за семейство след това да си създаде семейство а като стане на 60 нека да отиде на село и да си подпиива и да си спомня младините да се радва с жена си на внуците.Но си има хора които се примиряват с положението си, работят за 400лева и вечно мислят как ще оцелеят, а не как ще се развиват към по добро положение на такива ергени и 1000лева данък няма да ги стимулират към семейство този данък не е подходящ за Булгаристан.КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
venco67 написа:Категорично съм против реставрацията на този отменен при демократичните промени в България данък. Не това е начина за стимулиране на възпроизводството или за събиране на пари в хазната. Същевременно съм и безкрайно разочарован от мисленето на някой колеги тук! Приятели, продължавайки да се уповавате на мнението, че едвам свързвате двата края, или че времената са трудни, че няма детски градини и пр., само търсите предтекст да не създавате деца. Защо си мислите, че когато се роди моят син през 1993 г. времената са били по-розови. Как си мислите, че със съпругата ми вързвахме двата края в края на 1996 г . и началото на 1997 г.? Знаете ли, че когато си взех тогава месечната заплата стигна само за тоалетна хартия и сапун? И как си мислите му обяснявах, че нямам пари за бонбони? Е да, ама оцеляхме! И се гордея със сина си! И безкрайно много съжалявам пропуснатия шанс да имам още един или пък дъщеря... Един ден и вие ще съжалявате! Сигурен съм!Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
stefaka222 написа:Човек сам си подрежда живота.Ако мислиш за развитие и си преспективен ще намериш начин даже законен да свържеш 2 та края и семейство ще си направиш.В крайна сметка в тоя живот има няколко радости не може да се отдаваме само на ядене и спане.Докато е млад нека се налудува човек, да си устрои удобства и колкото може да се подсигури за семейство след това да си създаде семейство а като стане на 60 нека да отиде на село и да си подпиива и да си спомня младините да се радва с жена си на внуците.Но си има хора които се примиряват с положението си, работят за 400лева и вечно мислят как ще оцелеят, а не как ще се развиват към по добро положение на такива ергени и 1000лева данък няма да ги стимулират към семейство този данък не е подходящ за Булгаристан.
Коментар
-
paralesa написа:Абсолютна простотия...Аз примерно нямам деца,защото и така едва свързваме двата края...а тия деца после с какво да ги гледам?Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Airfan написа:stefaka222 написа:Човек сам си подрежда живота.Ако мислиш за развитие и си преспективен ще намериш начин даже законен да свържеш 2 та края и семейство ще си направиш.В крайна сметка в тоя живот има няколко радости не може да се отдаваме само на ядене и спане.Докато е млад нека се налудува човек, да си устрои удобства и колкото може да се подсигури за семейство след това да си създаде семейство а като стане на 60 нека да отиде на село и да си подпиива и да си спомня младините да се радва с жена си на внуците.Но си има хора които се примиряват с положението си, работят за 400лева и вечно мислят как ще оцелеят, а не как ще се развиват към по добро положение на такива ергени и 1000лева данък няма да ги стимулират към семейство този данък не е подходящ за Булгаристан.КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
stefaka222 написа:Airfan написа:stefaka222 написа:Човек сам си подрежда живота.Ако мислиш за развитие и си преспективен ще намериш начин даже законен да свържеш 2 та края и семейство ще си направиш.В крайна сметка в тоя живот има няколко радости не може да се отдаваме само на ядене и спане.Докато е млад нека се налудува човек, да си устрои удобства и колкото може да се подсигури за семейство след това да си създаде семейство а като стане на 60 нека да отиде на село и да си подпиива и да си спомня младините да се радва с жена си на внуците.Но си има хора които се примиряват с положението си, работят за 400лева и вечно мислят как ще оцелеят, а не как ще се развиват към по добро положение на такива ергени и 1000лева данък няма да ги стимулират към семейство този данък не е подходящ за Булгаристан.
Коментар
-
Абе защо си мисля, че ако родителите на много от хората пишещи тук мислеха като тях, сега нямаше изобщо да ги има да пишат :D Но така е - прави сте! Изчакайте съвсем всичко да ви е наред и тогава създавайте семейства и правете деца. Не е уместно да го правите преди да построите 3-етажна къща, пред която да паркирате семейното комби и личното Ламборгини, с което да ходите да управлявате собствената си фабрика. Е, вярно, че тогава ще сте вероятно на 50-60 години, но никога не е късно А междувременно онези, които се възползуват от оскъдните помощи на държавата ни сега, ще израстнат вакли мангали, които изобщо пък няма да пишат по форуми просто защото няма да могат да пишат Дебело подчертавам, че не налагам на никого мнението си. Но не мога и да си го променя...В крайна сметка, всеки си има лични ценности и приоритети Затова и данъкът няма да помогне и съм против него. Със здраве!She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Женен съм от 21 години, имам две деца.Против съм този данък..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
През комунизма хората са имали пари можели да си осигурят кола жилище и спокоен живот и е било редно да имат семейство Но в днешни времена как човек да издържа семейство като не може себе си да осигури....Ако вземахме заплати като германците щях да съм твърдо за ергенския данък но в нашето положение това е напълно безмислено...Аз за друг данък си мислех...за ромите които имат повече от 2 деца но ще прозвучи грубо... (полседното изречение ако нарушава правилата на сайта да бъде премахнато)Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар