Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се справяте със 500 лв заплата :(

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И какво като имаме 10-20-30 милиарда външен дълг? Гърците, които са малко повече от нас, а имат 400 милиарда дълг (вече) - какво им е? И пак живеят по-добре от нас. Или поне така изглежда... @Malone: Малоун, точно затова и аз не работя за никой.Защото виждах колко изкарва чисто последния ми шеф. Месечна печалба от 20 хил., при 3 човека персонал, 2 от които са на твърди МИНИМАЛНИ заплати. Аз бях привелигирован, щото вършех цялата работа, и взимах средно около 1000 БРУТНО.Останалите си му бяха чист приход. Справедливо ли ми е било заплащането?Сега пак средно толкова изкарвам, но работя сам. Случва се да работя пак с някой, често и с бившия ми шеф, но пък спа колкото си искам, работя когато си поискам и получавам колкото си изкарам.За да се впиша в темата - жената не работи никъде (помага ми на мен, щото сме с една специалност). Средно като го разхвърлиш - идва по 500 лв на човек месечно.Кредити към банки нямам вече, а съм направил така и да нямам за в бъдеще, дори и да искам. (Един вид защита, някой да не изтегли кредит на мое име, тъй като всичките ми лични данни, благодарение на ТР ги има в интернет).Относно шофьорите и физиците - един мой приятел, шофьор на камион, не е лошо момче. Вика ми - лесно ти е на тебе...седиш си почти цял ден пред компютъра, а аз блъскам по пътищата, ставам сутрин рано (разнася храни из страната).Викам му - ОК, айде да се сменим. Аз неговата работа ще я върша не по-зле от него (имам С категория), но той моята и след 5 години учене пак няма да може да я върши. Но той 1000 лв като вземе, и вика, тоз месец нищо не изкарах...И не съм убеден, че една чистачка върши много повече работа от един образован човек.Щото дори и прахосмукачката, с която тя чисти, е измислена от учен човек, а не от друга чистачка.В този смисъл е добре да изгледате внимателно ZeitGeist 2. Не споделям всичко казано в него, но споделям факта, че светът се прави от хората на техниката, а всички останали са само консуматори на благата. Щото дори и компютъра, от който сега аз ви пиша, а вие четете е измислен пак от хора на науката, не от шофьори, зидари, чистачки и други... Не подценявам труда на такива хора, ни най-малко, светът не може без никой от тях. Но е такъв, какъвто е, хубав или лош именно заради хората на науката.Може един учен цял живот нищо да не направи, и преди да умре да направи едно единствено откритие, което да промени света към по-добро повече, отколкото трудът на всички чистачи от както свят светува, взети заедно...

Коментар

Immortal написа:
      И какво като имаме 10-20-30 милиарда външен дълг? Гърците, които са малко повече от нас, а имат 400 милиарда дълг (вече) - какво им е? И пак живеят по-добре от нас. Или поне така изглежда... @Malone: Малоун, точно затова и аз не работя за никой.Защото виждах колко изкарва чисто последния ми шеф. Месечна печалба от 20 хил., при 3 човека персонал, 2 от които са на твърди МИНИМАЛНИ заплати. Аз бях привелигирован, щото вършех цялата работа, и взимах средно около 1000 БРУТНО.Останалите си му бяха чист приход. Справедливо ли ми е било заплащането?Сега пак средно толкова изкарвам, но работя сам. Случва се да работя пак с някой, често и с бившия ми шеф, но пък спа колкото си искам, работя когато си поискам и получавам колкото си изкарам.За да се впиша в темата - жената не работи никъде (помага ми на мен, щото сме с една специалност). Средно като го разхвърлиш - идва по 500 лв на човек месечно.Кредити към банки нямам вече, а съм направил така и да нямам за в бъдеще, дори и да искам. (Един вид защита, някой да не изтегли кредит на мое име, тъй като всичките ми лични данни, благодарение на ТР ги има в интернет).Относно шофьорите и физиците - един мой приятел, шофьор на камион, не е лошо момче. Вика ми - лесно ти е на тебе...седиш си почти цял ден пред компютъра, а аз блъскам по пътищата, ставам сутрин рано (разнася храни из страната).Викам му - ОК, айде да се сменим. Аз неговата работа ще я върша не по-зле от него (имам С категория), но той моята и след 5 години учене пак няма да може да я върши. Но той 1000 лв като вземе, и вика, тоз месец нищо не изкарах...И не съм убеден, че една чистачка върши много повече работа от един образован човек.Щото дори и прахосмукачката, с която тя чисти, е измислена от учен човек, а не от друга чистачка.В този смисъл е добре да изгледате внимателно ZeitGeist 2. Не споделям всичко казано в него, но споделям факта, че светът се прави от хората на техниката, а всички останали са само консуматори на благата. Щото дори и компютъра, от който сега аз ви пиша, а вие четете е измислен пак от хора на науката, не от шофьори, зидари, чистачки и други... Не подценявам труда на такива хора, ни най-малко, светът не може без никой от тях. Но е такъв, какъвто е, хубав или лош именно заради хората на науката.Може един учен цял живот нищо да не направи, и преди да умре да направи едно единствено откритие, което да промени света към по-добро повече, отколкото трудът на всички чистачи от както свят светува, взети заедно...
      ти още ли си болен и си по цял ден пред компютъра???аз толкова дълъг пост трудно ще напиша...
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Как се справяте със 500 лв заплата

Дидо , какви са тези теории за преразпределението Наливаш вода в мелницата на тези , които дойдоха на власт през 1946 година .Един човек не продава трудът си , а работната си сила . Получаваш толкова , за колкото се спазариш , друже ...
        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Immortal написа:
          Малоун, точно затова и аз не работя за никой.Защото виждах колко изкарва чисто последния ми шеф. Месечна печалба от 20 хил., при 3 човека персонал, 2 от които са на твърди МИНИМАЛНИ заплати. Аз бях привелигирован, щото вършех цялата работа, и взимах средно около 1000 БРУТНО.Останалите си му бяха чист приход. Справедливо ли ми е било заплащането?
          Така, добре.Сега колко изкарва? Вероятно пак 20 хиляди.Което ще рече, че липсата ти не му намалява печалбата.Ако след твоето напускане, беше почнал да печели 10 хиляди, щеше да помисли дали да не ти даде на теб 5 000, а неговите да са 15 000.Проста сметка.
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

ele написа:
            paralesa написа:
            Колеги,чета как се пънат някой тук,че с 500лв се живеело добре аз имам няколко въпроса 1 Какво им е на автобусните шофьори? Не е ли редно да взимат добри заплати-все пак по цял ден возят хора и отговарят лично за живота и здравето им? 2 Какво ме е еня,че примерно физик в БАН взима 300лв само,а е дал куп пари за образование? Тоя същия цял живот вероятно нищо не е свършил полезно за човечеството-далеч по полезни са циганките чистачки по улиците!!! Не е ли така? 3 Колкото и да се напъва някой да ми обясня как 500 ще му стигат,същия този някой работи за 1200 и му е лесно да говори И изобщо идеята не е стигат ли за някакъв живот 500 лв-ДА стигат,но идеята е да живеем нормално,като бели хора в бяла държава,получавайки нормални пари за да живеят добре,а не да се чудят всеки месец ще свържат ли двата края! С 500 лева НЕ се живее,с тия пари се вегетира и ,който мисли обратното,да хвърли пръв камъка.
            1. Автобусните шофьори никой не ги натиска да стоят на работа. Ако не им харесва заплатата, могат да напуснат и да се реализират в по-добре заплатена област. Могат и да упражнят правото си на стачка и сами да си извоюват по-високи заплати. 2. Физиците в БАН не вземат 300, а 240. На въпросът ти ще отговоря със следния въпрос: Според теб с какво е полезен един актьор, циганките, които метат улиците, са много по-популярни и много повече хора се изреждат да ги гледат ежедневно? Въпросът ти е неуместен, сравнението - също. Но ако толкова се интересуваш, имам познат физик в БАН, мога да попитам. 3. Не видях някой да твърди, че с 500 лева се живее лесно. Но се живее - по-лесно, ако нямаш кредити и не плащаш наем, трудно в останалите случаи. Какво според тебе да се живее нормално? Има хора, за които нормално е да изпоркат едно кило ракия - 8 лева+ 2 лева за хляб и салам - ей ти 300 лева - остават им 200 - могат и да спестяват. Как според теб живеят белите хора в бяла държава?
            НЕ си права и вадиш думите ми от контекста-за автобусните шофьори си взимат добри пари и така трябва да е,причините ги казах,но отговарях на колега,твърдящ,че безпричинно им давали по-високи заплати Изобщо не е неуместно сравнението,защото повече(не всички) работещи в БАН нищо не умеят,ама наистина нищичко и само стоят и подпират бюрата Такива като мен,теб и циганките на улицата им изкарваме държавните пари. В тая държава,науката не се уважава,не се инвестира в нея,а кажи без да има пари как серазвиват нови идеи? Как се тестват напрактика? Никак! Не казвам,че трябва да е така,просто отбелязвам факт Нормално се живее,когато имаш пари за храна,без да чудиш как да вземеш най-евтиното и от кое да се лишиш. Да ти остават пари да си купиш поне една нова дрешка на заплата или обувки. Да имаш джобни пари,а не джобни стотинки :D Ако нещо се развали да можеш да отделиш лев за подмяната му или ремонта-било то кола,ел уред или каквото и да е. Да можеш да отделиш примерно едни 50лв да си вкарваш в банка,за "черни дни" Е да ама как да стане,като при повечето хора "черен" е всеки един ден от живота им. Човек бяла държава,живее,както го описах по-горе
            ex.Мареа ТД100

Коментар

Re: Как се справяте със 500 лв заплата

Румен_Хинчев написа:
              Получаваш толкова , за колкото се спазариш , друже ...
              Те тук е истината! Като знаеш колко струваш ще се пазариш, а няма да се съгласяваш да работиш за "жълти стотинки", както писа някой.Ако всеки прилага този метод при наемането му на работа, няма как да стане да почнеш с 240 лв. при две висши и 3 езика. И оня тарикат-бизнесмен със завършено средно образование и то с клизма, няма да може да ти дава 500 лв. и да ти се смее зад гърба, че си вишист, а пък работиш за стотинки. А да видим дали ще си намери персонал да му работи!Да обаче като нямаш образование, нямаш стаж и опит, а и най-важното САМ НЕ ЗНАЕШ КОЛКО СТРУВА ТРУДА ТИ, как да се пазариш при постъпване на работа. В този случай, ако ти дадат 500 лв. заплата, трябва да си доволен и да мислиш как можеш да станеш по-добър в работата си и да получиш по някой друг бонус в края на месеца, тримечието и т.н.
              Няма начин да няма начин!

Коментар

Абе вий таз тема я направихте 20страници . Ко толкова размишлявате как се живее с 500лв на месец, ми зависи от това къде се намираш , но най често отговора е ЗЛЕ. Я да направят минималната заплата 750 лв и няма проблеми вече(ама и цените да са сегашните). Тя таз тема се превърна в спор кой колко е образован, какво може да работи, какво работи и сякви такива работи. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05

Коментар

nelegalniq написа:
                  Абе вий таз тема я направихте 20страници . Ко толкова размишлявате как се живее с 500лв на месец, ми зависи от това къде се намираш , но най често отговора е ЗЛЕ. Я да направят минималната заплата 750 лв и няма проблеми вече(ама и цените да са сегашните). Тя таз тема се превърна в спор кой колко е образован, какво може да работи, какво работи и сякви такива работи. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                  Аз това и в други теми съм го казвал, правят минималната заплата 500-600 лева, не че са нещо особенно 250-300 Евро, но поне всички ще започнем да получаваме някави пари, а и в държавната хазна ще влизат повече данъци и ще има пари за всичко, само че на политиците не са им изгодни едни сити и презадоволени избиратели. Много ще вземем да се интересуваме от работата им и да ги гоним.

Коментар

ако направят минималната заплата 500-600 ще трябва държавата също да плаща такива заплатизащото има служители и то много, които получават доста по-малко от 500-600
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Malone написа:
                      Immortal написа:
                      Малоун, точно затова и аз не работя за никой.Защото виждах колко изкарва чисто последния ми шеф. Месечна печалба от 20 хил., при 3 човека персонал, 2 от които са на твърди МИНИМАЛНИ заплати. Аз бях привелигирован, щото вършех цялата работа, и взимах средно около 1000 БРУТНО.Останалите си му бяха чист приход. Справедливо ли ми е било заплащането?
                      Така, добре.Сега колко изкарва? Вероятно пак 20 хиляди.Което ще рече, че липсата ти не му намалява печалбата.Ако след твоето напускане, беше почнал да печели 10 хиляди, щеше да помисли дали да не ти даде на теб 5 000, а неговите да са 15 000.Проста сметка.
                      Странно или не, 5 месеца след като напуснах, той сам ме потърси.Сега пак работя за него, само че при други условия, пазаря се за всяка работа, която свършвам.На практика върша същата специализирана работа като преди, без несвойствената работа, която вършех докато бях там.Нямам работно време, работя си в моя офис или в къщи.Както и да е. Темата не е да обсъждаме аз как съм се устроил, а друга.Сега вече разтягаме локуми.

Коментар

За що-годе нормален живот в София едно семейство се нуждае от минимум 2000 лева, а във Варна и другите големи градове - поне 1500. И това е при положение, че имат собствено жилище. Жена ми е в майчински с 300 лева, аз изнасям останалото.

Коментар

Дидо,вярно е че ученото си е учено ама да видиш млад инженер който не може да се оправи с нониуса на шублер е меко казано озадачаващо -и то по-скоро за асистента или доцента ,,дал,, му изпита,нали? И колко заплата да му дам ако това ми е първия въпрос на интервюто?
                          Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

То от толкова млади висшисти с купени дипломи сме на това дередже ама хайде.п.с. смятах да споделя случка от днес с един такъв индивид но няма смисъл.
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Браво бе! Само ти ли искаш да се смееш? :D
                              Няма начин да няма начин!

Коментар

не е нужно дипломите да са купениобразованието в БГ е смешно - почти липсва практика
                                2015 Renault Megane Expression GT
                                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Working...
                                X