И какво като имаме 10-20-30 милиарда външен дълг? Гърците, които са малко повече от нас, а имат 400 милиарда дълг (вече) - какво им е? И пак живеят по-добре от нас. Или поне така изглежда... @Malone: Малоун, точно затова и аз не работя за никой.Защото виждах колко изкарва чисто последния ми шеф. Месечна печалба от 20 хил., при 3 човека персонал, 2 от които са на твърди МИНИМАЛНИ заплати. Аз бях привелигирован, щото вършех цялата работа, и взимах средно около 1000 БРУТНО.Останалите си му бяха чист приход. Справедливо ли ми е било заплащането?Сега пак средно толкова изкарвам, но работя сам. Случва се да работя пак с някой, често и с бившия ми шеф, но пък спа колкото си искам, работя когато си поискам и получавам колкото си изкарам.За да се впиша в темата - жената не работи никъде (помага ми на мен, щото сме с една специалност). Средно като го разхвърлиш - идва по 500 лв на човек месечно.Кредити към банки нямам вече, а съм направил така и да нямам за в бъдеще, дори и да искам. (Един вид защита, някой да не изтегли кредит на мое име, тъй като всичките ми лични данни, благодарение на ТР ги има в интернет).Относно шофьорите и физиците - един мой приятел, шофьор на камион, не е лошо момче. Вика ми - лесно ти е на тебе...седиш си почти цял ден пред компютъра, а аз блъскам по пътищата, ставам сутрин рано (разнася храни из страната).Викам му - ОК, айде да се сменим. Аз неговата работа ще я върша не по-зле от него (имам С категория), но той моята и след 5 години учене пак няма да може да я върши. Но той 1000 лв като вземе, и вика, тоз месец нищо не изкарах...И не съм убеден, че една чистачка върши много повече работа от един образован човек.Щото дори и прахосмукачката, с която тя чисти, е измислена от учен човек, а не от друга чистачка.В този смисъл е добре да изгледате внимателно ZeitGeist 2. Не споделям всичко казано в него, но споделям факта, че светът се прави от хората на техниката, а всички останали са само консуматори на благата. Щото дори и компютъра, от който сега аз ви пиша, а вие четете е измислен пак от хора на науката, не от шофьори, зидари, чистачки и други... Не подценявам труда на такива хора, ни най-малко, светът не може без никой от тях. Но е такъв, какъвто е, хубав или лош именно заради хората на науката.Може един учен цял живот нищо да не направи, и преди да умре да направи едно единствено откритие, което да промени света към по-добро повече, отколкото трудът на всички чистачи от както свят светува, взети заедно...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се справяте със 500 лв заплата :(
Collapse
X
-
Immortal написа:И какво като имаме 10-20-30 милиарда външен дълг? Гърците, които са малко повече от нас, а имат 400 милиарда дълг (вече) - какво им е? И пак живеят по-добре от нас. Или поне така изглежда... @Malone: Малоун, точно затова и аз не работя за никой.Защото виждах колко изкарва чисто последния ми шеф. Месечна печалба от 20 хил., при 3 човека персонал, 2 от които са на твърди МИНИМАЛНИ заплати. Аз бях привелигирован, щото вършех цялата работа, и взимах средно около 1000 БРУТНО.Останалите си му бяха чист приход. Справедливо ли ми е било заплащането?Сега пак средно толкова изкарвам, но работя сам. Случва се да работя пак с някой, често и с бившия ми шеф, но пък спа колкото си искам, работя когато си поискам и получавам колкото си изкарам.За да се впиша в темата - жената не работи никъде (помага ми на мен, щото сме с една специалност). Средно като го разхвърлиш - идва по 500 лв на човек месечно.Кредити към банки нямам вече, а съм направил така и да нямам за в бъдеще, дори и да искам. (Един вид защита, някой да не изтегли кредит на мое име, тъй като всичките ми лични данни, благодарение на ТР ги има в интернет).Относно шофьорите и физиците - един мой приятел, шофьор на камион, не е лошо момче. Вика ми - лесно ти е на тебе...седиш си почти цял ден пред компютъра, а аз блъскам по пътищата, ставам сутрин рано (разнася храни из страната).Викам му - ОК, айде да се сменим. Аз неговата работа ще я върша не по-зле от него (имам С категория), но той моята и след 5 години учене пак няма да може да я върши. Но той 1000 лв като вземе, и вика, тоз месец нищо не изкарах...И не съм убеден, че една чистачка върши много повече работа от един образован човек.Щото дори и прахосмукачката, с която тя чисти, е измислена от учен човек, а не от друга чистачка.В този смисъл е добре да изгледате внимателно ZeitGeist 2. Не споделям всичко казано в него, но споделям факта, че светът се прави от хората на техниката, а всички останали са само консуматори на благата. Щото дори и компютъра, от който сега аз ви пиша, а вие четете е измислен пак от хора на науката, не от шофьори, зидари, чистачки и други... Не подценявам труда на такива хора, ни най-малко, светът не може без никой от тях. Но е такъв, какъвто е, хубав или лош именно заради хората на науката.Може един учен цял живот нищо да не направи, и преди да умре да направи едно единствено откритие, което да промени света към по-добро повече, отколкото трудът на всички чистачи от както свят светува, взети заедно...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Как се справяте със 500 лв заплата
Дидо , какви са тези теории за преразпределението Наливаш вода в мелницата на тези , които дойдоха на власт през 1946 година .Един човек не продава трудът си , а работната си сила . Получаваш толкова , за колкото се спазариш , друже ...FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Immortal написа:Малоун, точно затова и аз не работя за никой.Защото виждах колко изкарва чисто последния ми шеф. Месечна печалба от 20 хил., при 3 човека персонал, 2 от които са на твърди МИНИМАЛНИ заплати. Аз бях привелигирован, щото вършех цялата работа, и взимах средно около 1000 БРУТНО.Останалите си му бяха чист приход. Справедливо ли ми е било заплащането?.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
ele написа:paralesa написа:Колеги,чета как се пънат някой тук,че с 500лв се живеело добре аз имам няколко въпроса 1 Какво им е на автобусните шофьори? Не е ли редно да взимат добри заплати-все пак по цял ден возят хора и отговарят лично за живота и здравето им? 2 Какво ме е еня,че примерно физик в БАН взима 300лв само,а е дал куп пари за образование? Тоя същия цял живот вероятно нищо не е свършил полезно за човечеството-далеч по полезни са циганките чистачки по улиците!!! Не е ли така? 3 Колкото и да се напъва някой да ми обясня как 500 ще му стигат,същия този някой работи за 1200 и му е лесно да говори И изобщо идеята не е стигат ли за някакъв живот 500 лв-ДА стигат,но идеята е да живеем нормално,като бели хора в бяла държава,получавайки нормални пари за да живеят добре,а не да се чудят всеки месец ще свържат ли двата края! С 500 лева НЕ се живее,с тия пари се вегетира и ,който мисли обратното,да хвърли пръв камъка.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Re: Как се справяте със 500 лв заплата
Румен_Хинчев написа:Получаваш толкова , за колкото се спазариш , друже ...Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Абе вий таз тема я направихте 20страници . Ко толкова размишлявате как се живее с 500лв на месец, ми зависи от това къде се намираш , но най често отговора е ЗЛЕ. Я да направят минималната заплата 750 лв и няма проблеми вече(ама и цените да са сегашните). Тя таз тема се превърна в спор кой колко е образован, какво може да работи, какво работи и сякви такива работи. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
Коментар
-
mnpenchev
nelegalniq написа:Абе вий таз тема я направихте 20страници . Ко толкова размишлявате как се живее с 500лв на месец, ми зависи от това къде се намираш , но най често отговора е ЗЛЕ. Я да направят минималната заплата 750 лв и няма проблеми вече(ама и цените да са сегашните). Тя таз тема се превърна в спор кой колко е образован, какво може да работи, какво работи и сякви такива работи. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
Коментар
-
Malone написа:Immortal написа:Малоун, точно затова и аз не работя за никой.Защото виждах колко изкарва чисто последния ми шеф. Месечна печалба от 20 хил., при 3 човека персонал, 2 от които са на твърди МИНИМАЛНИ заплати. Аз бях привелигирован, щото вършех цялата работа, и взимах средно около 1000 БРУТНО.Останалите си му бяха чист приход. Справедливо ли ми е било заплащането?
Коментар
-
Дидо,вярно е че ученото си е учено ама да видиш млад инженер който не може да се оправи с нониуса на шублер е меко казано озадачаващо -и то по-скоро за асистента или доцента ,,дал,, му изпита,нали? И колко заплата да му дам ако това ми е първия въпрос на интервюто?Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
-
То от толкова млади висшисти с купени дипломи сме на това дередже ама хайде.п.с. смятах да споделя случка от днес с един такъв индивид но няма смисъл.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар