Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се справяте със 500 лв заплата :(

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Само да отбележа,че не всеки си заслужава съдбата...мога да коментирам моята!Взимах сносни парици,жена ми взима към 500...беше ми добре-ДА не съм се разливал,но можех да си позволя 220лв квартира ,кредит 130лв и още един по-малък кредит 60лв Бях си преценил,че ще се справя взимайки всички тези неща и се справях...Но един хубав ден,един човек с много пари и голямо его,силно изнервен от безхаберието на моите колеги ни натопил в офиса...И всички други минаха метър,но за да изгори някой,изгорях аз . За назидание бях "понижен" вследствие после преразглеждане на заплатите поради кризата,на колегите свалиха парите с по 150лв,моите със 400...Това може би за награда,че от всички само аз работех почти без почивен ден,само и само да изкарам лев да има. И така с тия 400 липса,малко по малко глътнах въздух....Вече не мога да си позволя квартирата и се прибрах в родната къща-искам ,не искам няма как,но пък сега плащам пътя си,всеки ден 20км ,да речем с тоя ход пестя към 120лв....,а останалите 280? ... Силно ме затрудняват сега тия около 200лв кредити...Айде ,Еле кажи ми аз ли съм виновен,че "изгорях" защото не умея да "лижа задници"...Че запазих достойнството си и така увиснах с половин заплата надолу почти? Не мисля! Да аз съм ги теглил кредитите ,но тогава можех да си ги позволя. Как изобщо да живее човек нормално в тази държава без кредит? Друг въпрос е,че има куп хора,с по 4 кредита и са наистина "на гол гъз чифте пищови" . Аз също познавам такива,като твоите познати,Еле и съм съгласен,че подобни тъпаци сами се вкарват в този омагьосан кръг.
    ex.Мареа ТД100

Коментар

mnpenchev написа:
      Нямам си на идея, как се живее с 500 лв заплата и не искам да имам идея. Всъщност като се замисля, аз взимам към 2 пъти повече, но жена ми не работи, плащам издръжка на големия син, а малкия се роди преди преди 25 дена. Добре, че не плащам квартира и режийни, само заем за кола и апартамент. Ако я нямаше мама, щеше да съм станал я крадец, я мошенник или измамник, я нещо друго криминално. С честен труд пари в тази държава няма как да направиш. За пример:В щатите с най-ниско платената работа - служител в мак доналдас се печели по 5$ на час, което на 40 часова седмица прави 200$ или 300 лева, или на месец към 1200 лева. До колкото ми е известно от стотиците онлайн магазини, който посещавам, цените им са или по-ниски или същите като нашите. Аз тук се боря с чужди и родни фирми, с мита и такси, с договори и доставки, пиша по 100 мейла на ден, през мен минават фактури за милиони евро, 5 началника ми дишат във врата и печеля малко по-малко.Взема ли си зелената карта, нищо не може да ме спре да се махна от тази кочина.
      В голяма грешка си колега.Първо минималната работна ставка в САЩ е по-голяма.Второ там предполагам няма да имаш жилище и ще трябва да плащаш наем.Смятай го поне 1200$ на месец.Направи си извода дали тези пари на работещите в Макдоналдс им стигат!Затова там хората работят на 2-3 работи.
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
        mnpenchev написа:
        Нямам си на идея, как се живее с 500 лв заплата и не искам да имам идея. Всъщност като се замисля, аз взимам към 2 пъти повече, но жена ми не работи, плащам издръжка на големия син, а малкия се роди преди преди 25 дена. Добре, че не плащам квартира и режийни, само заем за кола и апартамент. Ако я нямаше мама, щеше да съм станал я крадец, я мошенник или измамник, я нещо друго криминално. С честен труд пари в тази държава няма как да направиш. За пример:В щатите с най-ниско платената работа - служител в мак доналдас се печели по 5$ на час, което на 40 часова седмица прави 200$ или 300 лева, или на месец към 1200 лева. До колкото ми е известно от стотиците онлайн магазини, който посещавам, цените им са или по-ниски или същите като нашите. Аз тук се боря с чужди и родни фирми, с мита и такси, с договори и доставки, пиша по 100 мейла на ден, през мен минават фактури за милиони евро, 5 началника ми дишат във врата и печеля малко по-малко.Взема ли си зелената карта, нищо не може да ме спре да се махна от тази кочина.
        В голяма грешка си колега.Първо минималната работна ставка в САЩ е по-голяма.Второ там предполагам няма да имаш жилище и ще трябва да плащаш наем.Смятай го поне 1200$ на месец.Направи си извода дали тези пари на работещите в Макдоналдс им стигат!Затова там хората работят на 2-3 работи.
        Айде и тук да се изкажа днес :D Живял съм в щатите - 2005г. наемът на тристаен апартамент в Атланта, на две мили от центъра, беше 700 долара/месец. В Макдоналдс взимат 7-7.50 стартово на час(долари).
        N.Y. State of Mind

Коментар

Странна работа... 2006 година, Атланта, четиристаен необзаведен апартамент в College Park, на 2 мили от летището струваше около 900 долара ако не се лъжа...

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

BolgAryan написа:
            Странна работа... 2006 година, Атланта, четиристаен необзаведен апартамент в College Park, на 2 мили от летището струваше около 900 долара ако не се лъжа...
            колегата нещо се е объркал, 1200 може да е ама е за целия апартамент и то 3стаен. В сф да не би да не е 700-800 лв наема на 3стаен? Ама работещ в Мкдоналсдс София не знам дали една заплата ще му стуигне да го наеме дори за месец
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
              BolgAryan написа:
              колегата нещо се е объркал, 1200 може да е ама е за целия апартамент и то 3стаен. В сф да не би да не е 700-800 лв наема на 3стаен? Ама работещ в Мкдоналсдс София не знам дали една заплата ще му стуигне да го наеме дори за месец
              Бая бургери ще трябва да направи... :D
              N.Y. State of Mind

Коментар

paralesa: Не знам какви кредити си вземал, затова не мога да се изкажа по твоя случай. Обаче... масово се вземат кредити за телевизори, мобилни телефони... изобщо неща, които не са необходими. После - кой бил крив? Едно време баба ми, бог да я прости, всеки път като ме видеше, ми казваше: да не си се излъгала да вземаш кредити. Тогава не я разбирах, но сега - да. Не виждам причина да се връзвам 2 години да плащам плазма, мобилни телефони, лаптопи и прочее - ако имам пари, ще си купя каквото искам, ако не - ще си купя нещо по-евтино. До момента съм взела 1 кредит на лаптоп и то защото лихвата е 0% за 2 години, а месечната сума е символична - 20 лева. Така става, като живееш на кредит - човек трябва да мисли не само как ще се изфука със суперновият си gsm, който може да прави такива велики неща, но и за това, ако изгуби работата си какво ще прави. Аз нямам gsm за 800-1000 лева, моито са по 10-20 лева, като си подновявам договора - не съм умряла от това, че не мога да джуркам из ръцете си най-новото чудо на техниката, нито съм умряла от това, че гледам телевизия на 6-годишен Нео. За сметка на това мога да си позволя много други неща и не мрънкам, колко ми бил лош живота. Това, че си приел работата за даденост и не си помислил за утрешния ден, като си се вързал с кредити мен ли прави виновна за положението, в което си? Или може би някой ти ги е тикал кредитите в ръцете и насила те е накарал да ги вземеш? Всеки сам носи отговорност за решенията, които взема.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

pakumba, sachma, не го оспорвам, просто се възмущавам, на това на какво място сме живели ние и колко сме плащали Съпоставката със София обаче не ми се струва много правилна, защото там също никой, който работи в Макдоналдс не си наема тристаен апартамент... всъщност наемат се както се вижда, но само от студенти от източна Европа, които живеят по 10-11 човека в него

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

dudulia написа:
                    С кеф бих работил на 3 работи, само да знам, че на края на месеца ще взема толкова пари, че да си плащам наема на къщата с басеин на плажа, да си зареждам джипа и като реша да отида на почивка да мога да го направя с семейството си, където си поискам.За съжаление в абсурдистан, работа на повече от едно място е мисия невъзможна, а кирията от цялата работа е изхабени нерви и време, защото българина хич, ама хич не обича да плаща.

Коментар

Как се справяте със 500 лв заплата

ele написа:
                      paralesa: Не знам какви кредити си вземал, затова не мога да се изкажа по твоя случай. Обаче... масово се вземат кредити за телевизори, мобилни телефони... изобщо неща, които не са необходими. После - кой бил крив? Едно време баба ми, бог да я прости, всеки път като ме видеше, ми казваше: да не си се излъгала да вземаш кредити. Тогава не я разбирах, но сега - да. Не виждам причина да се връзвам 2 години да плащам плазма, мобилни телефони, лаптопи и прочее - ако имам пари, ще си купя каквото искам, ако не - ще си купя нещо по-евтино. До момента съм взела 1 кредит на лаптоп и то защото лихвата е 0% за 2 години, а месечната сума е символична - 20 лева. Така става, като живееш на кредит - човек трябва да мисли не само как ще се изфука със суперновият си gsm, който може да прави такива велики неща, но и за това, ако изгуби работата си какво ще прави. Аз нямам gsm за 800-1000 лева, моито са по 10-20 лева, като си подновявам договора - не съм умряла от това, че не мога да джуркам из ръцете си най-новото чудо на техниката, нито съм умряла от това, че гледам телевизия на 6-годишен Нео. За сметка на това мога да си позволя много други неща и не мрънкам, колко ми бил лош живота. Това, че си приел работата за даденост и не си помислил за утрешния ден, като си се вързал с кредити мен ли прави виновна за положението, в което си? Или може би някой ти ги е тикал кредитите в ръцете и насила те е накарал да ги вземеш? Всеки сам носи отговорност за решенията, които взема.
                      Колежке , моля да си погледнете топ сигнатурата , преди да отговорите .
                      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

10/10

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Румен_Хинчев: Ти първо прочети какво съм написала и не слагай думи, които не съм казала.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

... и Андрей Луканов казал "Другари, назначавам Ви за милионери"...

Коментар

mnpenchev написа:
                              Беги в САЩ в макдоналдс. Там дори кенеф да миеш ще взимаш ЦЕЛИ $5/час, може и по-малко... АБе ти уважение имаш ли към себе си??? И що мислиш, че в САЩ наема няма да е пропорционален на доходите? За да не живееш в ДИВА заблуда, цени в КАНАДА:1. Наем, 100м2 = 1200CAD, в наема влизат: ток, вода, климатизация2. TV = 60CAD3. Internet, 80GB = 80CAD4. Car Insurance = 150CAD (гражданска)5. Паркинг = 50CAD6. Бира = 1.25CAD/0.33l7. Телефон - според плана и/или доставчика - плащаш и входящите разговориЧовека е от 2 години в Канада, заплащането му е 120CAD/ден като квалифициран автомонтьор.Цена на "грaдска къща" = 500 000 CAD (виждал си ги по филмите, дълги, тънки, двуетажни), допълнително се плащат 500CAD/месец за поддръжка.Цена на техника - като в България и/или малко по-скъпоЦена на договори с мобилни оператори - по-скъпо от България, заради солидарните "разговори"Ако желаеш ще ти потърся и месечното оцеляване в САЩ, имам приятел там от 2002г.
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

стига сте се вкарвали в някакви филми как е в по-развитите странитам хората сами са го направили, не са ги спуснали с парашутние сме си виновни за всичкопърво трябва да видим как ние си изпълняваме задълженията и след това да търсим сметка на комшията, непознатите по улиците и държаватапо темата конкретно:човек не трябва да се стреми да пести пари (разумно пестене, а не от храна и подобни), а да се стреми да печели повече (не е лесно, но друг начин няма)
                                2015 Renault Megane Expression GT
                                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Working...
                                X