infineon написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се справяте със 500 лв заплата :(
Collapse
X
-
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
-
Idalgo написа:Какво да кажем за райони в югоизточна българия ? дето 70% от населението е безработно ? Не говоря за цигани, турци и т.н (нищо против тях) има доста образовани хора които се счупват от работа за 400-500лв.infineon написа:Plastex написа:Освен това Бойко показа пътя на развитие на нацията, казвайки на една майка в прав текст като не можеш да ги гледаш защо си ги раждала. Оная го беше питала как да си гледа децата с 200 лв. Много ми се щеше да се бе замислил преди да отговори така.
Коментар
-
"Ситият на гладния не вярва."(народна мъдрост)Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Immortal написа:[...А за онзи пожарникар, който го е казал, мога да му пожелая само едни работи, дето няма да ги напиша, щото вече ни следят навсякъде.MAREA WEEKEND 1.8 16V`98
ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.
Коментар
-
Чета и се убеждавам в едно -СИТИЯ НЕ ВЯРВА НА ГЛАДНИЯ и това си е 500 лв доход,без да плащаш квартира ,заем и т.н. става Дори ти остават ,отвреме навреме за кафенце навън... Ще ви дам за пример обаче себе си - взимах около 800лв жена ми 500 и успявах да си позволя квартира,два кредита и да живея нормално,без да се оливам...смъкнаха ми парите почти наполовина и точно за 3 месеца вече имах чувството,че липсата на пари ще ме убие....Сега не плащам квартира,но все още не мога да си вдигна главата,надявам,се до два месеца,да си стъпя на краката...макар и с 500лв!ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Моят отговор на въпросът поставен като заглавие на темата е: Трудно.Даже не е справяне, а мизерстване.Бил съм в подобно положение с три различни отправни точки:1) При мама и тати. Плащал съм ток, вода и кабелна - изцяло. Но не съм плащал за храна.2) Друг провинциален град. Квартирата и консумативите ми ги поемаше работодателя, но пък заплатата ми е била 430лв (2006/2007г)3) София - двустаен апартамент с трима съквартиранти (четирима живущи заедно). Наем + консумативи = 250лв. Оставащи - под 10лв/ден за храна и цигари. В трите случая развлеченията са сведени до минимум. Без кино - филми само от тракери. Театър - веднъж в годината. Книги - най-много две за година. Почти без алкохол. Кафе - само в къщи (не бях ходил "на кафе" почти две години, и после като разбрах, че кафе+кола=2.50 щях да припадна). Жени - с положение подобно на моето. Когато заплатата ми е била такава почти винаги съм "чукал" нещо на частно след работа или събота и неделя, за да си докарам още някакви приходи.batproho - "Ситият на гладния не вярва." и Immortal - "Дупе знае 2 и 200"Са много прави.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
chaveto написа:Затова българския мъж затъпява от пиене на долнопробни ментета и псуване пред телевизора.Нито спортува, нито чете, нито се грижи за себе си..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:chaveto написа:Затова българския мъж затъпява от пиене на долнопробни ментета и псуване пред телевизора.Нито спортува, нито чете, нито се грижи за себе си.Malone написа:... и да се чудиш дали да не излезеш и да пребиеш първия срещнат за да му вземеш петте лева в джоба за да купиш един хляб и две парчета салам за дечицата си. Не за друго, а защото нямаш работа, месеци наред.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Семеен съм и се грижа за ........, не съм саможивляк. Аз цигари не пуша, алкохол не пия........................................ Съобразявам се с всяко едно нещо и мисля преди да харча.Работя с една група хора който взимат по 1к+ лв плащат им се квартири по 300-400лв на някой им подариха автомобили..................... и все си нямат пари и взимат заеми/версии..................... Най гадното от цялата работа е, че взимат повече от теб, работят по малко и на всичкото от горе някой имат само 8-ми клас В момента говорим за някакъв доход въобще не говорим да нямаш нищо и да се чудиш............. П.С Не разбирам хора който пият, пушат ходят по кръчми и т.н. и само плачат, че все си нямат. Не казвам, че е лесно с 500лв но всеки трябва да се разстила според чергата си.
Коментар
-
Plastex ... не става ли ясно, че не става дума за конкретни неща?Въпроса е психологически, до състояние на духа ти, и не е толкова елементарен.Не е до това дали ще можеш да потичаш, да отидеш на спортната площадка, да поплуваш малко в реката или да вземеш книга от приятел.Въпроса е ще имаш ли желание да го правиш? Ще виждаш ли смисъл когато не си осигурил храна и подслон за себе си и за близките си?Последното нещо за което ще мисля в такъв момент е загрижеността за себе си, третото ниво.След като няма с какво да нахраня себе си и семейството ми, след като нямам къде да ги подслоня, първото и второто ниво, мислиш ли, че ще мисля за себе си?Ако е така, значи съм най гадното и егоистично същество.Семейство, айде вие погладувайте под моста, завийте се с едни найлони, аз малко ще почета Маркес. Или ще отида да потичам защото трябва да се грижа за себе си.Не схващаш ли идеята?chaveto написа:Семеен съм и се грижа за ........, не съм саможивляк. Аз цигари не пуша, алкохол не пия........................................ Съобразявам се с всяко едно нещо и мисля преди да харча.Работя с една група хора който взимат по 1к+ лв плащат им се квартири по 300-400лв на някой им подариха автомобили..................... и все си нямат пари и взимат заеми/версии..................... Най гадното от цялата работа е, че взимат повече от теб, работят по малко и на всичкото от горе някой имат само 8-ми клас В момента говорим за някакъв доход въобще не говорим да нямаш нищо и да се чудиш............. П.С Не разбирам хора който пият, пушат ходят по кръчми и т.н. и само плачат, че все си нямат. Не казвам, че е лесно с 500лв но всеки трябва да се разстила според чергата си..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Поредната ос..на тема, някой хора наистина не виждат по далеч от носа си.За голямо съжаление ги има и тук сред нас.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Аз работех за 3 лв на час. Сега станаха 2,7 лв/час, защото решиха, че трябва да ни взимат по 0,30лв/час за липси при инвентаризация. Грубо за един месец при 3 12-часови дежурства на седмица, месечно взимам 380 лв... Хранат, ток, парно, вода, както и кабелна не плащам, защото живея с родителите си, но за сметка на това всяка седмица си плащам пътя, квартирата, тока и водата в квартирата ми в Свищов (където уча) и честно казано не ми остават никакви пари, при положение, че не пуша и пия само като излизам с приятели някъде (1-2 пъти седмично). 500 лв биха ме устроили перфектно, ако продължава да е в сила условието, че живея с родителите си. Иначе си е зор, особено ако имаш дечурлига.Един за всички, всички за мен
Коментар
-
Когато човек е здрав и свободен, всичко изглежда възможно и постижимо, дори и с 500 лв. заплата. Много пъти съм казвал, че съм се чувствал с най-пълен джоб, когато живеех сам и като млад специалист в завода за информационни носители в Драгор взимах 180 лв. заплата. А колко по-сложно става след женитбата, след появата на децата, напредването на възрастта... Поетът го е казал толкова точно, че едва ли някой би могъл да го направи: "С живота под вежди се гледаме строго и боря се с него, доколкото мога". Живеем в България-страната на намръщените, нещастни и мразещи хора.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Malone, и в тая тема някак си не мога да се съглася с теб, или по-скоро с тази теория на Маслоу.Давам ти пример:Редови руснак по време на развития социализъм. Живеещ в немотия, работещ много, получаващ малко, живеещ в квартира от 22 кв.м. с още едно семейство, в хладилника бутилка водка, парче черен хляб и тенджера с борш.Редови американец по същото време. Живее в лукс, има собствен басейн, две коли, нам-си колко телевизора и в хладилника му от пиле мляко. Голям телевизор и огромна купа с пуканки.Кой е духовно по-високо в йерархията на Маслоу? И кой лично според теб?
Коментар
-
snake написа:Когато човек е здрав и свободен, всичко изглежда възможно и постижимо, дори и с 500 лв. заплата. Много пъти съм казвал, че съм се чувствал с най-пълен джоб, когато живеех сам и като млад специалист в завода за информационни носители в Драгор взимах 180 лв. заплата. А колко по-сложно става след женитбата, след появата на децата, напредването на възрастта... Поетът го е казал толкова точно, че едва ли някой би могъл да го направи: "С живота под вежди се гледаме строго и боря се с него, доколкото мога". Живеем в България-страната на намръщените, нещастни и мразещи хора.Един за всички, всички за мен
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар